Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

dropdownmenus

Anoniem
BasHamar
5 antwoorden
 • Op http://www.airtoi.com/ gebruik ik menus in een smal bovenframe. Bij klikken hierop wordt in het linkerframe een submenu geopend.

  Dit is niet altijd voor iedereen even duidelijk.
  Daarom dacht ik aan uitklapmenu's in het bovenframe.

  Als ik met javascript mooie dropdowmenu's in het bovenframe wil hebben, dan werkt dat niet omdat die niet buiten het frame getoond kunnen worden.
  Ik wil dat bovenframe niet weghalen omdat ik dan te veel moet veranderen.
  Natuurlijk kan ik daar de standaard dropdownmenu's gebruiken, maar dat vind ik niet mooi.

  Heeft iemand een suggestie hoe het wel zou kunnen?
 • Op DHTMLCentral kan je een scriptje downloaden dat CoolMenus heet. Als ik me niet vergis heeft deze ook de mogelijkheid om de "dropdown" in een ander frame te laten zien.

  Laat je overigens niet te snel verleiden tot de verschillende grafische opties die het menu te bieden heeft. De meeste van deze opties werken alleen in IE en worden door veel mensen als irritant ervaren.

  - Basje.
 • Vervang de frameset met een pagina die gebruik maakt van tables en iframes(ilayers als je nn4 wil ondersteunen) en stop de dropdown menus in absolute positioned layers met daarin een iframe.

  /E
 • Je kan óf drop-down boxjes gebruiken; die kunnen wel over frames heen, óf je gebruikt een net zo hoog frame onder je navigatie frame waar je de subkeuzes in laat zien…

  t.
 • [quote:9877dfa6b9]
  Op 2002-01-21 20:40, schreef teacher:
  Je kan óf drop-down boxjes gebruiken; die kunnen wel over frames heen, óf je gebruikt een net zo hoog frame onder je navigatie frame waar je de subkeuzes in laat zien…

  t.

  [/quote:9877dfa6b9]

  Ik heb dit gemaakt:

  http://home-3.tiscali.nl/~jwavl/dilbert/submenu/

  submenu.htm openen en je ziet dat het in frames werkt. Download alle bestanden en het werkt ook op jou PC. Ook is dit makelijk te bewerken.

  Suuk6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.