Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

achtergrond kleur van flash projector aanpassen?

Anoniem
Twan ubaghs
4 antwoorden
 • In flash, maak ik een bestand van 1024x768 pixels met een zwarte achtergrond en vervolgens publish ik dat als een windows projector (execute file). Als ik nu op een 21 inch scherm dit fullscreen bekijk op 100% dan heb ik een witte rand van de standalone player van flash eromheen staan.

  Kan ik deze achtergrond beinvloeden. Kan ik er dus een andere kleur van maken?

  Omdat ik niet weet op wat vooreen monitor dit bekeken wordt en ik wil dat ze dit op een schaal van 100% bekijken (dus niet uitgerekt). Dan is het natuurlijk mooier als de achtergrond overal zwart is, zonder de witte balken!

  Twan.
 • fscommand('fullscreen',true);
  fscommand('allowscale',false);

  in het eerste flash-frame should do the trick
 • Kan ik ook in plaats van fullscreen een vaste afmeting meegeven bijvoorbeeld 1024x768px. Zoadat het scherm ten alle tijde in dit formaat wordt geopend.

  Twan.
 • Had je het wel geprobeerd :wink: Dat doet dit namelijk. Fullscreen zorgt dat heel het scherm wordt overgenomen door de projector en allowscale = false zorft ervoor dat het filmpje zelf op de orginele grootte blijft. De rest van het scherm wordt opgevuld met de achtergrondkleur.

  Als je dus als formaat van je flashmovie op 1024 instelt, dan zal je het filmpje altijd op die res zien, de rest is achtergrondkleur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.