Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

printen op juiste grote in flash?

Anoniem
Twan ubaghs
8 antwoorden
 • Als ik de units op millimeters zet en ik teken een vlak van 121x122mm en ik print dat uit (ongeacht de methode - "printasbitmap" met framelabel "#p" of "print" in file menu), dan krijg ik niet de juiste afmetingen.

  Er zit een verschil in. Is dit bekend of doe ik iets fout?

  Twan.
 • Hoeveel is het verschil?
 • Dat zou wel eens problematisch kunnen worden.. flash kent geen post-script en neemt zoveel mogelijk de beschikbare ruimte. Volgens mij kan het niet..
 • Dit verschilt in de x en y richting. Maar het is toch een 6 mm. Jammer, gemiste kans van Macromedia. Hopelijk hebben ze het verbeterd in versie 6.
 • nou voorzover ik het weet is Flash ook in 1e instantie niet bedoeld om dingen te maken en dan uit te printen, toch? Is toch vooral bedoeld voor digitaal gebruik, dacht ik zo.
  Maar aangezien je vaker dit soort vragen hebt gesteld, wil ik wel eens weten waarom je Flash gebruikt om te tekenen en te printen, en niet een programma als bijv. Illustrator of Freehand (die daar oorspronkelijk toch voor bedoeld zijn, maar nu ook steeds meer naar web verschuiven) waarbij je denk ik niet zo snel tegen dat soort problemen aan zult lopen
 • Nou,… heel simpel. Tekeningen print ik niet uit met flash. Dat doe ik wel met arkey of autocad. Maar ik dacht om cd hoesjes makelijk met flash uit te printen. Aangezien ik flash veel gebruik. Ik heb namelijk een gigantische hekel om special voor 1 ding een programma te installeren. Ik probeer zoveel mogelijk te [b:19b995e8af]combineren[/b:19b995e8af]. Dus daarom dacht ik, ik doet dit in flash. Maar helaas dit werkt dus niet. Het voordeel van flash zou dan kunnen zijn dat je er een "exe" van kunt maken zodat je op elk willekeurige computer dit kunt uitprinten. Als je illustrator hebt dan kun je dit bijvoorbeeld niet bij een vriend uitprinten omdat die illustrator niet heeft.

  Dit was mijn gedachte gang.
  Groetjes,
  Twan.
 • maar in Illustrator hoef je niet altijd als Illustrator-bestand op te slaan, maar kun je ook voor een type kiezen dat door veel meer programma's ondersteund wordt

  Ik snap je gedachtengang wel, maar zelf zou ik van zijn leven nooit Flash gebruiken om cd hoesjes uit te printen…..
  en dat .exe verhaal kan ik ook niet helemaal volgen
 • je kunt een print action meegeven in je flash bestand. als je daar nu een exe van maakt (mbv publish) dan kun je dit overal afspelen met als actie dat die gaat printen.

  Maar goed ik zal nog eens verder kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.