Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck (www.retroworld.nl)

Anoniem
Ton nl
25 antwoorden
 • vertel ff wat jullie van deze site vinden:

  http://www.retroworld.nl

  vertel ook ff wat er nog fout aan is of in welke browsers hij niet goed wil draaien. Ik heb al problemen gehad met opera, maar aangezien toch bijna niemand deze gebruikt vindt ik dat ook niet erg. En internet explorer 6 moet ook nog ff getest worden…

  Laat het dus ff weten
 • Sitecheck is pas nog aan de orde geweest en die heb ik dus gesloten (zie dus hier.

  Conclusie: deze gaat weer op slot.
 • Topic is weer open. De topicstarter wist mij te overtuigen dat dit toch echt iets anders was dan de vorige keer…
 • Ik zou wat aan de kleuren veranderen, van deze krijg ik pijn in mijn ogen. Ik denk dat het door de zwarte achtergrond komt dat het contrast nu gewoon te groot is.

  Verder, voor de doelgroep denk ik een prima site, ziet er netjes uit.
 • Lettertype midden en links te klein. Pagina scrollt bij 800x600. Laat een regel open tussen de nieuwtjes. Laat iets meer ruimten open tussen de tabellen.

  Greetz en suc6,
  D.
 • ff over die kleuren… als ik die tekst in het midden een grijzere kleur geef (dezelde grijze kleur als in het menu) zou dat beter zijn?

  en wat is het probleem met het scrollen btw?
 • Ik vind 'm er netjes en verzorgd uitzien !
  De kleuren zijn niet helemaal mijn smaak, maar ik denk dat het een beetje bij het onderwerp hoort. Het valt me op dat ie voor 800x600 net iets te breed is waardoor er dan een horizontale schuifbalk te zien is.

  vr. gr. smeenk
 • ja idd, dat klopt. Ik heb de breedte van de tabellen 800 genomen maar daarbij heb ik er niet over nagedacht dat er ook nog scrollbalken naast moesten komen :-/
 • Vergeet niet ook even op het forum te kijken. Het adres is http://www.retroworld.nl/forum/phpindex
 • WOW! In een woord super! Het is een prachtige site, en een pr8ig onderwerp. (en dit zeg ik niet omdat ik staffmember ben)
 • Arez, wat een belachelijk antwoord. Maar goed, ik wilde het even over het forum van Retroworld hebben. Waarom niet eigen kleuren? Je hebt nu een plaatje veranderd en meer ook niet. Maak ook je eigen icoons o.i.d

  Greetz,
  D.
 • [quote:356d585408]
  Op 02-04-2002 12:53 schreef Stranded:
  Vergeet niet ook even op het forum te kijken.[/quote:356d585408]Bezoekers kunnen zelf wel bepalen of ze al dan niet naar het forum willen komen, dat hoef je hier echt niet nog een keer te melden.

  [quote:356d585408]
  Op 02-04-2002 12:58 schreef Arez:
  WOW! In een woord super! Het is een prachtige site, en een pr8ig onderwerp. (en dit zeg ik niet omdat ik staffmember ben)
  [/quote:356d585408]Je gaat toch niet sitechecks van (deels) je eigen site reageren? :???:

  [edit]phpBB is een beetje wispelturig vandaag…[/edit]
  _________________
  Ik heb de rooie vlag buiten hangen.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bill Gates op 2002-04-02 14:02 ]

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bill Gates op 2002-04-02 14:03 ]
 • [quote:8f0100b291]
  Op 02-04-2002 13:55 schreef Dilbert:
  Arez, wat een belachelijk antwoord. Maar goed, ik wilde het even over het forum van Retroworld hebben. Waarom niet eigen kleuren? Je hebt nu een plaatje veranderd en meer ook niet. Maak ook je eigen icoons o.i.d

  Greetz,
  D.
  [/quote:8f0100b291]

  dat gaan we ook zeker nog doen, het is alleen een hoop werk om alles bij te werken en daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Het hele forum wil ik nog in retro-style hebben (als je de avatars bekijkt merk je al wel dat die ook allemaal erg retro zijn) en binnenkort zal ik daar ook mee bezig gaan, als er nog personen zijn die zin hebben om mee te helpen met een restyling van het forum (dus personen met verstand van phpbb) kunnen ze me ff een mailtje sturen.

  Ik heb ook nog een vraagje over het editen. Weet iemand een goed proggie om .tpl bestanden mee te bewerken??? zo'n proggie is namelijk noodzakelijk als ik het forum wil bewerken…

  btw. kleuren op de site zijn nu ook wat aangepast… zo beter?

  [ Dit bericht is bewerkt door: mo6 op 2002-04-02 15:03 ]
 • Hij scrollt nog steeds en waarom zou je .tpl bestanden veranderen? Er zit een admin bij die toch vrij gemakkelijk in gebruik is?

  _________________
  www.computertotaal.nl.nu

  [ Dit bericht is bewerkt door: Dilbert op 2002-04-02 15:14 ]
 • maar ik wil ook de indeling van de bestanden wijzigen. Ik wil een logo boven het forum en daaronder het lijstje [Registreren][Profiel bewerken][Voorkeuren wijzigen] …

  en die kleurtjesindeling snap ik niet helemaal :sad: heel vage beschrijvingen
 • Als je de kleurtjes niet snapt: gewoon wat proberen. (maar er staat wel een uitleg bij, meen ik te geloven)

  Greetz,
  D.
 • maar weet echt niemand een proggie om .tpl bestanden te wijzigen??? of moet ik daar ff een nieuwe topic voor openen???
 • [quote:7c01fb8ce2]
  Op 02-04-2002 20:20 schreef Mo6:
  maar weet echt niemand een proggie om .tpl bestanden te wijzigen??? of moet ik daar ff een nieuwe topic voor openen???[/quote:7c01fb8ce2]Gebruik gewoon Notepad of een willekeurige HTML editor of zo.
 • Ziet er prima uit Mo6 ! Enkel 1 advies heb je nog niet gekregen en dat is dat je in een tabel of TD enkel maar een pixelaanduiding als "799" wat jij hebt moet gebruiken als het precies om een image moet passen.Zolang er enkel text en kleine images in staan kun je beter een % aanduiding gebruiken zoals –width=100%–.Dan heb je geen last van horizontale scrollers en past de tabel zich automatisch aan bij de resolutie die gebruikt word.Hoogte van de tabel past zich automatisch aan naar gelang de inhoud,is dus niet nodig.
 • [quote:439537cd13]
  Op 03-04-2002 12:27 schreef CobraPH:
  Zolang er enkel text en kleine images in staan kun je beter een % aanduiding gebruiken zoals –width=100%–.Dan heb je geen last van horizontale scrollers en past de tabel zich automatisch aan bij de resolutie die gebruikt word.Hoogte van de tabel past zich automatisch aan naar gelang de inhoud,is dus niet nodig.
  [/quote:439537cd13]

  Leg even uit wat dat voor tactiek is met – erachter? Ik heb er eigenlijk nog nooit van gehoord en het lijkt me ook heel onlogisch.

  Ik ben een fel tegenstander van procentuele tabellen. Begin er niet aan, maak je tabel gewoon 760px breed en speel op safe :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.