Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Overzicht (weergave)bugs in Internet Explorer 6.0 ?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  klopt het dat Microsoft Internet Explorer 6.0 geen [b:c2fdcfd81a]position: fixed[/b:c2fdcfd81a] ondersteunt?

  Ook schijnen PNG's met alpha kanalen (halfdoorschijnend) niet goed te worden gerenderd. Beide gebruik ik op mijn homepage, die prima werkt in Konqueror, Opera, Netscape en Mozilla (en oudere- en text-only browsers) maar juist in IE wat layoutproblemen schijnt te geven.

  Aangezien ik bij mij geen machines met Windows en dus geen Internet Explorer tot mijn dagelijkse beschikking heb even een vraag: Wie weet een handige website waar een overzichtje van de problemen met IE6.0 te vinden is?


  _________________
  Wilbert (http://www.xs4all.nl/~wbsoft/)
  Wanneer gaat een HTML document onder Windows [b:c2fdcfd81a]Microsoft(r) Internet Explorer Document[/b:c2fdcfd81a] heten?
  Mijn [i:c2fdcfd81a]LFS-install.log[/i:c2fdcfd81a]

  [ Dit bericht is bewerkt door: wbsoft op 2002-04-01 15:46 ]
 • niemand ervaring met MSIE 6.0 :???:

  inmiddels ontdekt dat gebrekkige PNG weergave idd aan IE ligt: http://www.libpng.org/pub/png/pngapbr.html#msie-win-unix

  :cry:
 • [quote:8229eb5518]
  Op 06-04-2002 16:28 schreef wbsoft:
  niemand ervaring met MSIE 6.0 :???:[/quote:8229eb5518]Ervaring hebben en een website weten met die "bugs" zijn twee aparte dingen…
 • Het zijn beide geen bugs.

  IE6 ondersteunt property:fixed nog niet, net zoals de meeste moderne browsers. Pas de browsers die beweren css2 (helemaal) te ondersteunen zullen dit hebben. Het is dus sowieso voorlopig niet aan te raden om deze property te gebruiken, net als nog een gros andere properties. Maar dat had je natuurlijk ook even zelf kunnen uittesten.

  Over PNG's is het laatste woord vast nog niet gezegd, maar microsoft heeft waarschijnlijk een goede microsoft reden om dit formaat maar half te ondersteunen. Het is in ieder geval met opzet en zal waarschijnlijk niet snel veranderen. En dat is jammer ja.. gelukkig kun je Mozilla gebruikers er wel mee blijmaken.

  hier kun je zien tot IE5.5 welke 'bugs' er in de browsers zitten qua css

 • Bedankt!

  De slechte PNG support noem ik toch wel een bug, al is het vast intentioneel, en weet ik wel dat Microsoft graag probeert ActiveX en non-standaard filter: stuff erdoor te drukken als 'standaard' en daarom echte standaarden (PNG is een W3C Recommendation!!) matig te supporten. Dirty, vind ik.

  Ik ontdekte net ook dat CSS2 gewoon nog niet volledig aanwezig is in IE. Maar testen kan ik bij mij thuis niet, daar er geen Windows machines voorhanden zijn waar IE op draait. Mijn motto is: ontwikkel naar de standaarden, want anders blijf je achter 'bugs' en 'features' aanlopen van (momenteel nog wel) de "meestgebruikte" browser. Alleen moet je dan natuurlijk wel rekening houden met dat wat IE [i:d3704debe5]wel[/i:d3704debe5] ondersteunt :smile:

  Ik moedig iedereen aan om via de link in mijn vorige post goede PNG support te eisen van Microsoft :grin:

  truuk die schijnt te werken in IE (css):[code:1:d3704debe5]div.menu
  {
  posision: absolute;
  position: fixed;
  }[/code:1:d3704debe5]IE begrijpt de tweede niet en zal dus bij de eerste blijven. Andere browsers (Opera, Mozilla, Konqueror) pakken de tweede wel. (Met dank aan http://www.w3.org/Style/CSS/ , bekijk die maar eens in Mozilla!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.