Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Tips in frontpage?

Anoniem
Jurriaan R
11 antwoorden
 • Ik heb een plaatje op mijn webpagina, als je daar met je muis op gaat staan wil ik dat hij in zo'n geel schermpje tekst erbij geeft. het plaatje is geen hyperlink, in frontpage kan je alleen dat soort tekst erbij zetten als je er een hyperlink van maakt, of is er een andere oplossing?
 • [code:1:e4b17c8c01]<img src = "/bla.gif" alt = "textje">[/code:1:e4b17c8c01]
 • Zoiets heet inderdaad de 'alt' tekst. Alternatieve tekst, mocht het plaatje niet laden.

  Ik raad je aan om eens een goed boek over HTML door te lezen (bijv. HTML voor beginners, Jan Kampherbeek), dan herken je in Frontpage dingen terug die je in het boek hebt geleerd.

  Succes! :smile:
 • [quote:5bfaac4bcb]Op 11-04-2002 18:23 schreef Toeter84:
  Zoiets heet inderdaad de 'alt' tekst. Alternatieve tekst, mocht het plaatje niet laden.[/quote:5bfaac4bcb]De alt tag is niet bedoeld voor als het plaatje niet laad (dan zie je gewoon een kruis of iets dergelijks), maar voor browsers die geen plaatjes ondersteunen (like lynx).
 • Juist, en je kunt ook in Internet Explorer bijvoorbeeld het weergeven van plaatjes uitzetten: dan komt er een kruisje, en dan komt die tekst er in te staan. :smile:
 • Ik snap het geloof ik niet, het plaatje laad gewoon geen probleem maar ik wil van die informatie vakjes, kijk beneden bij de klok op je bureaublad als je op een pictogram gaat staan dan komt er zo'n vakje met Norton antivirus is actief of donderdag 11 april 2002. van die tekstvakjes wil ik op mijn plaatje als je erop gaat staan met je muis. Zijn dat die alt dingen?

  Aanbevellingen voor een goed boek :smile: ?
 • ja.

  t.
 • Dat zijn inderdaad die 'alt' dingen, ik geloof dat als je in Frontpage (jeetje dit is prehistorie voor mij) rechtermuisklikt op een plaatje kun je de grootte instellen, maar ook de 'alt' tekst… moet kunnen.
  En ga anders even in de source op zoek naar het stukje tekst dat Sabine postte, de <IMG…> tag. Als je daarin ALT="mijn tekst" bij zet (anywhere tussen de < en de > van IMG) dan komt het erbij te staan.

  Bill en ik zaten even 'vakkundig te discussiëren', dat doen we wel vaker… trek je er maar niks van aan :wink:

  Boek: Jan Kampherbeek - HTML voor beginners
  ISBN 90-5548-036-3
  Dun boekje, gaat over het maken van een Beatles website :razz: maar is wel heel handig, veel standaard uitleg, € 8 denk ik.
 • Ik zit al vanaf mijn zevende achter mijn computer (nu 21) en weet er best wel wat van alleen HTML e.d heb ik weinig kaas van gegeten webpagina's maken mbv adobe en een WYSIWYG proggie lukt maar ja soms moet je even onder de kap sleutelen….gelukkig is dit forum er met jullie vakkundigen.

  €7.95 bij bol.com….geen provisie Toeter? :smile:
 • Uhmz, was even uit mn hoofd… ik heb m destijds voor 15 gulden gekocht namelijk.
 • Fellini ik denk dat dit is wat je bedoeld:
  Ga op een plaat staan en druk op je rechtermuisknop. Kies picture properties en tabblad general (engels versie) bij text kan je de te gebruiken tekst typen..
  Ik hoop dat je dit bedoelde….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.