Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Plaatjes toevoegen aan en opvragen uit database

Anoniem
dabutcha76
1 antwoord
 • Hoi allemaal,

  Ik wil met XML een database bouwen. Het is de bedoeling dat in die database allemaal plaatjes (of links naar plaatjes, zoals 43050.gif) komen te staan. Elk plaatje valt dan onder een bepaalde categorie (zoals reizen, auto, literatuur, etc.).

  Nu heb ik op het net een aantal cursussen XML gedownload, maar die zijn mij allemaal vrij onduidelijk. Er staat in wat XML is, en hoe een XML-bestand eruit ziet. Mijn XML-database zou er in ieder geval zo uit moeten komen te zien (voorbeeld):

  [code:1:9895806970]
  <?xml version="1.0"?>
  <data>
  <plaatje>
  <naam>
  43050.gif
  </naam>
  <categorie>
  reizen
  </categorie>
  </plaatje>

  </data>
  [/code:1:9895806970]

  Da's allemaal leuk en aardig, maar nu wil ik de gegevens (naam van de plaatjes en bijbehorende categorie) ook met een formulier in deze 'database' kunnen plaatsen. Kan ik dan gewoon een HTML-formulier maken, en daarin de volgende verwijzing gebruiken?

  [code:1:9895806970]
  <form action="nieuwplaatje.xml">
  [/code:1:9895806970]

  En hoe vraag ik informatie uit de database op? Kan dat met de volgende link?

  [code:1:9895806970]
  <a href="data.xml?reizen">reizen</a>
  [/code:1:9895806970]

  Zo ja, welke code moet ik dan toevoegen aan de database om alleen de plaatjes die onder deze categorie vallen in beeld te brengen?

  Wie kan me hierover meer vertellen (graag zo duidelijk mogelijk)? Of waar kan ik meer informatie over dit onderwerp vinden?

  Alvast bedankt!

  P.S.: Het is de bedoeling dat ik dus met Internet Explorer offline (zonder verbinding te hebben met het net) een database kan raadplegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord