Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Excel als HTML

Anoniem
craze
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een behoorlijk groot excel bestand (35 worksheets) die ik op wil nemen in een website. Ik heb hiervoor het hele bestand opgeslagen als HTML. Geen probleem dus. Het vervelende is alleen dat alle schema en tabellen veel te groot worden.(Op het beeldscherm dus)
  Weet iemand een eenvoudige manier om dit allemaal kleiner te maken??
 • Ik zou ff op de microsoft site zoeken, ik vond dit:
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnexcel9/html/xlconvhtml.asp
  en dit: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q209121 met een simpele search op microsoft.com.

  edit: bij nader inzien zijn deze pagina's niet echt relevant, maar het geeft aan wat je binnen 30 seconden kunt vinden 8).
 • Bedankt voor je antwoord. Ik had zelf al gekeken bij support.microsoft.com. En ja, daar kun je binnen 30 seconden heel veel vinden, maar net datgene wat je zoekt zit er dan meestal niet bij…
 • zou ik even in de html code kijken hoe het eruit ziet (gewoon pagina openen met notepad ofzo) en dan kijken of je de code <tabel> vind daar maak je dan van <table width="100%">
 • [quote:016adc4002="craze"]kijken of je de code <tabel> vind[/quote:016adc4002]Ik denk niet dat je <tabel> ergens zult vinden ;)
  Met <table> heb je meer kans…
 • Ik heb de code bekeken. Maar helaas is het niet zo simpel als met <'Table> tags. Het geheel is een mengeling van xml en css e.d, en daar wordt ik niet echt wijs van. Er zit een losse stylesheet bij, die ik al geprobeerd heb te veranderen. Dit had echter niet het gewenste resultaat. Bovendien gaat het in totaal om een kleine veertig werkbladen en om die allemaal handmatig aan te passen is nog een flinke klus.
 • Misschien is dit een tip:
  Ik gebruik Homesite als editor. Daar zit een "design" mode in, oftewel een wysiwyg functie. Knippen en plakken van de Exceltabellen levert vervolgens een, volgens mij, makkelijk aan te passen tabelgrootte op. Met de Extended Replace functie van Homesite kun je vervolgens van alles simpel wijzigen (zoals font-size, enzo).
  Ik neem aan dat ook andere HTML-editors die mogelijkheden wel hebben.
  Succes,
  Henk
 • Dat is best nog wel een idee wat de moeite van het proberen waard is. Ga er morgen eens mee aan de slag. Bedankt voor deze tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.