Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

de uitlijning van een plaatje in een frame

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik probeer een plaatje in een frame te plaatsen, waarbij het plaatje helemaal bovenin en aan de linkerkant van het frame moet komen, zodat er voor hogere resoluties alleen wat achtergrondkleur aan de rechterkant aangevuld hoeft te worden. Zie http://www.xs4all.nl/~warp99. Maar op een of andere manier lijnt IE6 (ik weet niet of bv. NS dat ook doet) het plaatje automatisch een beetje naar het midden uit, dat gebeurt ook met tekst. Er wordt dus automatisch een top- en -linkermarge gecreeerd. Hoe lijn ik het plaatje toch goed uit?
 • <body leftmargin=0 topmargin=0>
 • helpt nog niks, maar toch bedankt.
 • zet niet alleen in je body de marges op 0 maar ook in je frameset.
  gebruik marginwidth="0" marginheight="0" en leftmargin="0" topmargin="0". Dan pak je NS en IE.

  t.
 • heel erg bedankt teacher, het helpt. Dat marginheigth/marginwidth is dus voor IE en leftmargin/topmargin voor NS, of andersom? En waarom moet je het in je body en EN in je frameset zetten? dan weet ik het volgende keer. (beetje onlogisch trouwens dat je in moet stellen dat je GEEN marges wil…)
 • nog een probleem: ik heb een menu met knoppen, waarbij ik via een onMouseOver de tekst in de statusbalk wil veranderen en een ander plaatje wil laden. De code voor de statusbalk is:
  [code:1:aed1226849]onMouseOver="window.status='De hoofdpagina (homepage).'; return true;"[/code:1:aed1226849]
  en de code voor het andere plaatje is:
  [code:1:aed1226849]onMouseOver="document.home_knop.src='plaatjes/home_over.jpg';"[/code:1:aed1226849]
  Als ik echter probeer deze twee te combineren, op deze manier:
  [code:1:aed1226849]onMouseOver="window.status='De hoofdpagina (homepage).'; return true; document.home_knop.src='plaatjes/home_over.jpg';"[/code:1:aed1226849]
  dan lukt het ook niet. Hoe kan ik die twee in 1 onMouseOver zetten?
 • Plaats de "return true" aan het einde.

  - Basje.
 • Kleine opmerking, die <body leftmargin =* topmargin=*> werkt trouwens alleen maar in htm. in Xhtml werkt ie ook wel maar je pagina raakt dan niet gevalideerd.
  Dit effe helemaal terzake
 • [quote:ed313ee80f="Young Crazy Fool"]Kleine opmerking, die <body leftmargin =* topmargin=*> werkt trouwens alleen maar in htm. in Xhtml werkt ie ook wel maar je pagina raakt dan niet gevalideerd.[/quote:ed313ee80f]Dat komt omdat ze eigenlijk willen dat je dit met CSS doet. Maar weet je zeker dat het echt niet kan? Je moet natuurlijk wel <body leftmargin="*" topmargin="*"> gebruiken, dus mét die quotes, anders is het per definitie geen XHTML.

  - Basje.
 • ja dat wist ik, had het hier gewoon mis geschreven, maar ik had het geprobeerd voor de website die ik voor mijn studies moest maken maar dat wou de validator van w3.org niet valideren.
 • [quote:1f59094a69="BasHamar"]Plaats de "return true" aan het einde.[/quote:1f59094a69]
  Het werkt, heel erg bedankt maar wel vreemd, ik had het namelijk al zo gedaan maar toen werkte het niet, volgens mij had ik toen precies hetzelfde gedaan behalve dan eerst de windows.status en dan de wisseling van plaatje. Ik zal het wel fout gedaan hebben.
  [quote:1f59094a69="Young Crazy Fool"]Kleine opmerking, die <body leftmargin =* topmargin=*> werkt trouwens alleen maar in htm. in Xhtml werkt ie ook wel maar je pagina raakt dan niet gevalideerd.
  Dit effe helemaal terzake
  BasHamar schreef: (…)anders is het per definitie geen XHTML.[/quote:1f59094a69]
  Xhtml? wel is van gehoord, is neem ik aan een ander soort html?[quote:1f59094a69="BasHamar"]Dat komt omdat ze eigenlijk willen dat je dit met CSS doet.[/quote:1f59094a69]
  Ik ga btw nog de hele site, zoveel mogelijk van de opmaak iig, omzetten in CSS. Wordt dat eigenlijk breed genoeg ondersteund om veelvuldig te gebruiken?
 • XHTML is de opvolger van HTML 4.01, waarbij de voorschriften nóg strenger zijn, maar wel leiden tot een mooie code. Een quiz om je basiskennis te testen en een naslagwerk zijn hier te vinden, een zogenaamde Quick Reference Guide is hier te vinden. Kijk er even naar, als je de HTML 4.01 standaard kent is de omslag naar XHTML 1.0 niet moeilijk.

  CSS wordt zeker goed ondersteund door de op dit moment populaire browsers. Enig probleemkindje is Netscape Communicator (= 4.x), die slechts heel beperkt ondersteunt. Eventuele problemen zijn al in enige mate aan bod geweest en kan je vast terugvinden via de zoekfunctie van dit forum.

  - Basje.
 • alle browsers ondersteunen css… en het is handig en overzichtelijk zodus …
 • Allemaal nieuwe technieken (XHTML en CSS dus, maar vooral ook XML) die het web en van alles daarbuiten nog veel beter zullen maken….. naja iig heel erg bedankt voor jullie reacties, k heb er natuurlijk veel aan gehad. De site is min of meer af (ik mag er niks meer aan veranderen) en kun je vinden op www.xs4all.nl/~warp99 of ehbo-amstelveen.cjb.net.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.