Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

waarmee een website maken?

Anoniem
None
73 antwoorden
 • ik maak nu een website met dreamweaver, maar waar maken jullie dan je websites mee? ik vind dreamweaver niet echt relax om mee te werken.
 • ik gebruik zelf al jaren de coffeecup html editor; een tekst editor.
  Het is een soort van homesite kloon en ik kan er ondertussen mee lezen en schrijven.

  dreamweaver wil ik ook wel eens gebruiken als ik met veel geneste tabellen of veel "show/hide" layers werk; dan neemt DW me veel werk uit handen.

  Het "snelle" aanpas werk (tikfoutje, border-dikte, pixeltje opschuiven) is meestal kladblok werk.

  grtzz

  t.

  ps, ik kan me voorstellen dan DW voor "beginners" nogal overweldigend over kan komen…. geef jezelf gewoon een beetje tijd of volg een tutorial
 • hehe, deze vraag stelde je dus ook op www.e-programmeur.nl
  was je antwoord daar niet goed genoeg, haha, bekijk men antwoord daar maar
 • Dit is dus volgens mij een vraag die in een stickey topic kan. Zoiets van:

  Voor wysiwyg kun je de volgende programma's gebruiken:
  frontpage expres - af te raden, de code is vaak ie-only en brak
  frontpage2000 - Al een stuk beter, al blijft het ..
  yada yada

  En ik weet nog wel meer onderwerpen..
 • [quote:dd871f04a2="Jurriaan R"]Dit is dus volgens mij een vraag die in een stickey topic kan. Zoiets van:

  [..]

  En ik weet nog wel meer onderwerpen..[/quote:dd871f04a2]Klopt, we moeten nog steeds een soort webdesign (en webproggen net zo goed) FAQ maken, mail me even je ideeën, dan hoeven wij minder na te denken ;)
 • ik gebruik Arachnophilia is lekker makkelijk vind ik 8)

  laterzz
 • Frontpage 2000 gebruik ik
 • Homesite rules
 • Ik weet niet wat jouw kennis van HTML is, maar anders zou ik persoonlijk Kladblok gebruiken. Leer je namelijk het nauwkeurigst werken, aangezien een tikfoutje er wat moeilijker te achterhalen is…..
 • [quote:c4f5163de0="Boei"]Ik weet niet wat jouw kennis van HTML is, maar anders zou ik persoonlijk Kladblok gebruiken. Leer je namelijk het nauwkeurigst werken, aangezien een tikfoutje er wat moeilijker te achterhalen is…..[/quote:c4f5163de0]

  Daar werk je dus NIET nauwkeurig mee..
  Lettertype is irritant en er wordn geen kleurtjes gebruikt..

  Ik raad je iig UltrEit aan
  www.ultraedit.com
 • [quote:f26a287a32="triloxigen.nl"]
  Daar werk je dus NIET nauwkeurig mee..
  Lettertype is irritant en er wordn geen kleurtjes gebruikt..
  [/quote:f26a287a32]

  Je moet een programma niet gebruiken om z'n wel of niet mooie lettertype en of er kleurtjes in voorkomen ja of nee. Het gaat erom of het functioneel is en of je er van leert. De ervaring leert dat velen een site maken mbv prachtige programma's, maar amper weten wat ze aan het doen zijn. Het is wel mooi dat zo'n editor je fouten eruit haalt, maar nog mooier is het als je probeert geen fouten meer te maken. En als je dus Kladblok gebruikt en je een paar keer rot gezocht hebt waar het lullige tikfoutje zit, leer je nauwkeuriger te werken. Dat bedoelde ik dus. Maar goed, dat is persoonlijk en wil absoluut niet zeggen dat er geen goede editors bestaan, laat staan dat je ze niet mag gebruiken. Ieder z'n eigen favoriet.
 • [quote:4e322df1ba="Boei"]
  En als je dus Kladblok gebruikt en je een paar keer rot gezocht hebt waar het lullige tikfoutje zit, leer nauwkeuriger werken. [/quote:4e322df1ba]
  Tja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan…. :wink:
 • Hij heeft wel gelijk. Ik heb ook ultra-edit gebruikt, maar die heeft geloof ik een 30 dagen trail. Wat je ook kunt doen is Crimson Editor gebruiken, daar moet je ff naar zoeken op www.downloads.com.

  Die "ken" ASP, Java(script), CSS etc. Je kunt er alleen niet mee debugger, maar je ziet de fouten dus al aan de veranderende kleurtjes.
  Verder heeft hij 1 groot voordeel boven kladblok, en dat is NL
 • En je kan ook WebWriter nemen. Is gratis voor particulier gebruik. Wordt veel gebruikt door cursusinstituten en scholen in het buitenland. In Nederland vrij onbekend. Het programma valt in de categorie HotDog, CoffeCup, Homesite.

  www.webwriter.dk


  Olaf
 • HomeSite, of als je het ècht goedkoop wil doe je het zoals ik voorheen mijn websites maakte: kladblok. Werkt prima! Leer je tenminste nog eens wat… :wink:
 • Ik gebruik zelf ook Dreamweaver en dat werkt wel handig als je het eenmaal doorhebt. Het is echt geduld hebben en een tutorial of lesson volgen. Het kan ook helpen als een kennis van je het ff uitlegt. Andere programma's van Macromedia komen ook erg overweldigend en ingewikkeld uit, maar het valt wel mee als je het eenmaal doorhebt. Zeker voor een beginner die geen zin heeft om alle scripts helemaal te gaan typen. Later is het wel nodig om deze scripts te gaan leren, wanneer je een php of een java wilt gebruiken. :-?
  Wanneer je Dreamweaver wat overzichtelijker wilt maken kun je alle werkbalken sluiten op de objects en properties na.
  Ook handig om mee te beginnen is frames, dit werkt eenvoudiger dan layers.
  Succes!
 • Ik gebruik Dreamweaver en Netobjects Fusion. Die laatste blinkt echt uit in gebruiksgemak. Ik heb hem al aan verschillende mensen aangeraden en ze zijn er allemaal tevreden over. Een trail van Fusion MX is te downloaden van www.netobjects.com
 • Als je tijd hebt (en geld :D ) moet je Dreamweaver proberen… moet je gewoon veel proberen enz, en uiteindelijk kun je alles steeds beter en dan bouw je zooo een prachtige site!
 • Als je Frontpage maar laat liggen :wink:
 • Ik heb altijd al het kladblok gebruikt en dat blijf ik ook doen!
  Ik vind dat je soms door zelf je pagina's te schrijven meer kan dan met zo'n editor!
  En het heeft m'n kennis van html enorm vergroot en binnenkort ga ik aan php beginnen, dus er gaat nog een hoop bijkomen :wink:

  Maar voor mij is het kladblok echt ideaal!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.