Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

director movie op je website???

Anoniem
None
16 antwoorden
 • k heb met director een menu gemaakt voor mijn site, maar k weet niet hoe ik het filmpje erop moet zetten… weet iemand dit??? :-?
 • Dat programma kan vast en zeker een HTML pagina genereren met de juiste code…
 • wat is ob_start en hoe moet ik het gebruiken om het director menuutje op mijn site te zetten???
 • [quote:cc5c5e40fb="leurc"]wat is ob_start en hoe moet ik het gebruiken om het director menuutje op mijn site te zetten???[/quote:cc5c5e40fb]Lol, dat is m'n signature en heeft _totaal_ niets met jouw probleem te maken…
 • het slaat meer op mijn signature vrees ik :oops: :wink:

  enneh… kijk eens hier:

  http://www.google.com/search?hl=nl&ie=ISO-8859-1&q=publish+director+movie&lr=

  t.
 • ik weet nu dat je ze moet publishen om op je site te zetten, dus dat heb ik gedaan, maar als ik hem wil previewen of in dreamweaver gezet dan zegt ie:'this animation requires an extra(animated gif…)that does either not exist or failed to initialize properly. please make sure the appropriate extra's are in the extra's folder.' wat nu???
 • doen wat de foutmelding zegt?? Je mist een .gif dus die moet je er nog bijplaatsen.

  Director is trouwens zeker niet het programma bij uitstek om menu's voor je site te maken. Al was het maar omdat je er weer een speciale plugin voor nodig hebt.
 • [quote:4794045c84="Jurriaan R"]Director is trouwens zeker niet het programma bij uitstek om menu's voor je site te maken. Al was het maar omdat je er weer een speciale plugin voor nodig hebt.[/quote:4794045c84]Voor Flash heb je ook een speciale plugin nodig, maakt dat Flash tot een ongeschikt programma voor menu's (en kom nu niet aan met de opmerking dat ie standaard geïnstalleerd wordt, want dat is niet altijd zo en de nieuwste versies moet je apart downloaden)?
 • de flashplugin is standaard geinstaleerd ;) Dat is nu eenmaal zo voor een groot gedeelte van de gebruikers, aangezien je zowel bij IE, als bij netscape als bij opera standaard de flash plug-in krijgt. Zo niet, dan wordt de player binnen de activex control automatisch gedownload, waardoor alle IE gebruikers (zijn er best wel wat toch?) het bijna onopgemerkt toch krijgen. De flash plug-in is ook zo klein, dat die nauwelijks tijd kost om binnen te laten.

  Anders is het met de shockwave plug-in, die veel groter is, niet standaard wordt meegeleverd en niet vaak gebruikt wordt op het internet, waardoor de kans groot is dat bezoekers hem nog niet hebben. Verder zijn de gecreerde shockwave bestanden aanmerkelijk groter en zwaarder dan flash-bestanden. Dat is precies waarom flash is ontwikkeld, om een director-like programma te maken, maar dan voor gebruik op internet.

  Overigens zou ik je zeker afraden om op dit moment een menu in flash mx te maken, aangezien die plug-in bij nog te weinig mensen aanwezig is. De flash 4 en 5 plug-in zijn echter al aanwezig op meer dan 90% van de computers.
 • Velen hebben heel activex disabled [joepie!].
  Director is cool, zit ook een export geval bij, en een aparte voor het exporteren naar flash, als ik mij goed herinner.
 • 'Velen' ? 'Velen' hebben geen flauw vermoeden wat active X is en 'velen' zouden niet weten waar ze dat uit moesten zetten. En dan krijg je alsnog de vraag of je de nieuwe versie wil downloaden van de flashplayer.

  Director is zeker cool (wist niet dat je ervaring mee had) alleen je moet het wel gebruiken waarvoor het bedoeld is. Ja, er zit ook een export naar flash in de nieuwste versies, maar dan ben je dus gebonden aan flash-content en actionscript, niet aan lingo en sprites.
 • frons…..
 • Haha, ikzelf heb _absoluut_ _geen_ ervaring met Director.
  Maar ken wel mensen die er wel veel mee hebben gewerkt [vooral (online) games kunnen erg leuk zijn!], bovendien ben ik niet blind en zie wat ermee gemaakt kan worden.

  Dat je met exporteren dan met je Lingo zit is idd waar, I stand corrected.
 • Director is idd een cool programma. Alleen ik vind het eigenlijk alleen geschikt voor cd-rom produkties. Als je iets wil exporteren voor het internet moet je er een shockwave bestand van maken en das zeker niet ideaal.
  En zeg nou zelf Bill: het is logischer om een menu in Flash te maken, dan met Director als je het op een website gaat gebruiken. Dat is gewoon zo, kan ik ook niks aan doen…

  ::greetz:: Obi
 • [quote:c8ec076844="Obitorium"]En zeg nou zelf Bill: het is logischer om een menu in Flash te maken, dan met Director als je het op een website gaat gebruiken. Dat is gewoon zo, kan ik ook niks aan doen…[/quote:c8ec076844]Dat zeg ik ook niet, ik zeg alleen dat als je die stelling van Jurriaan letterlijk neemt, hij zegt dat Flash ook niet geschikt is…
 • jaaaaaaaa ok :P

  ff Bill pesten :wink:

  ::greetz:: Obi

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.