Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Find and replace

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Hoi,

  Weet iemand of er een programma is die bepaalde "find and replace" opdrachten in een queue kan zetten?

  Ik zal het even toelichten… Ik moet een grote website (veel htm files) vertalen. Nu kan ik dit wel doen middels de "find and replace" optie in Dreamweaver, maar er gaat een heleboel "verloren" tijd inzitten… (telkens wachten tot hij door de site heen is)
  Nu vroeg ik me af of er niet een ander (extern) programma of extension is waarbij je bijv. een hele rits woorden ingeeft in een queue, en dat je dat programma bijv. om 17:00 uur aanzet en dat hij dan de queue pakt. Zodat je deze "verloren" tijd bijv. buiten werktijd kan laten doen.
  Of vraag ik nu teveel? :)

  Grtz,

  Dani
 • Sorry dat ik reageer, maar ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft, ik zit namelijk vaak met het zelfde probleem. Je hebt een aantal pagina's gemaakt, en je komt er achter dat overal 1 zin anders moet…

  Tja, hoe doe je dat?

  Héél irritant, en kost veel tijd, dus mensen, er zijn al 2 mensen die dit proggie willen!!!

  Misschien leuk om de kant van Programmeren op dit forum in hun programmeer lusten te bevredigen :lol:

  K.
 • je zou een script kunnen maken die met regexps in een grote lus alles vervangt. Dan moet je eenmaal dat script maken en eenmaal het script draaien, wat waarschijnlijk wel even duurt. En dan kijken of het gelukt is, alles weer uit de backup halen, want het lukt nooit in één keer goed ;), en dan klaar..
 • Wat zeg je dat toch weer heerlijk simpel, Jurriaan!!
 • is het toch stiekum ook :P ;)
 • of je zoekt een macro editor (een soort van mouse & key recorder).
  Je geeft de woorden in, maakt er een *.bat file van en je roept hem aan met de taakplanner.

  BTW, ik heb ook wel eens zoiets, maar coffeecup html editor doet zoiets echt razend snel (je kan zelfs een map aangeven)

  t.
 • DW, CoffeeCup en HotDog doen dit in een handomdraai. Langer dan een uur zijn ze toch echt niet bezig om een complete site, met subdirs en al, door te werken (100 pg, 100 woorden).


  Olaf
 • [quote:ea67ffd76e="Dani Tunio"]Hoi,

  Weet iemand of er een programma is die bepaalde "find and replace" opdrachten in een queue kan zetten?
  [/quote:ea67ffd76e]

  Probeer xreplace eens. Heel betrouwbaar, je kunt alles loggen, eenvoudig in gebruik. Nu komt de maar: hij is niet gratis. Wel shareware…


  zie: http://xreplace.vestris.com/download.html

  Barry
 • Okeej, bedankt voor jullie suggesties… Ik zal eens gaan kijken….
 • Ook bedankt :)

  Ik heb de shareware version even gedownload van XReplace-32 en het ziet er goed uit… alleen de optie schedule en macro is uitgeschakeld. :cry:
  Maar ik denk dat dit programma kan doen wat ik bedoel… ;)

  [quote:7e064c558e] DW, CoffeeCup en HotDog doen dit in een handomdraai. Langer dan een uur zijn ze toch echt niet bezig om een complete site, met subdirs en al, door te werken (100 pg, 100 woorden). [/quote:7e064c558e]

  Op zich kan DW zich er zo doorheen worstelen… ware het niet dat ik een homepage moet vertalen van Nederlands in het Duits en de site heeft ca. 1200 Htm files, met elk zo'n 1000 woorden… ;)
  Dus daar is ie nog wel even mee bezig…
 • Yo,

  Ik heb nog een ander programma gevonden nadat ik toch even naar die batch ben gaan kijken en ik heb een Duits programma gevonden…
  http://www.inforapid.de/html/english.htm

  Hier moet je gewoon een txt aanmaken en dan hierin de woorden zetten tussen de commands en gewoon saven als txt.
  Dan open je het programma, en blazen maar.. ;)
  Je hoeft maar 1x aan te geven dat hij mag overschrijven en hij raast er dan over. :D
 • Cool, bedankt…
 • Ik gebruik zelf gewoon HomeSite 5(sindskort van Macromedia). Je kan dan ook een hele folder nemen ipv 1 bestand :D.


  ::greetz:: Obi
 • Dat kan in Dreamweaver ook… maar het gaat hier niet om 1 bestand… dat is het hem juist… Je moet in die programma's continu er bij blijven want wanneer hij klaar is moet je de volgende opdracht ingeven en op uitvoeren drukken… en tussen het "vertalen" door zit je dus een beetje niks te doen… en met die batch programma's kun je gewoon een hele rits woorden ingeven en dan doet hij dit achter elkaar… (bijv. s'nachts)

  Dus voor 1 woord vervangen in verschillende mappen op een homepage is DW wel toereikend, maar om meerdere woorden (bijv. dus bij een vertaling) is zo'n batch programma beter. :)

  (heb dat Duitse progje net al aan het werk gezet en hij raast er echt over… AMD XP 2000+ )… :D
 • [quote:39ee0db021="Dani Tunio"](heb dat Duitse progje net al aan het werk gezet en hij raast er echt over… AMD XP 2000+ )… :D[/quote:39ee0db021]Ik denk dat die XP er niet zo veel mee te maken heeft. Pure harddisk performance is beter denk ik ;)
 • 2x 80Gb Maxtor 7200RPM… ;)… . zit dus wel goed neem ik aan.. :)

  Trouwens nog een tip voor mensen die dit progje gaan gebruiken… pas wel goed op dat je geen tekens vergeet… Ik had zelf net in de batch wel de search en replace niet goed afgesloten.. (moet zijn </search> en </replace>;) ik had dus /search>…. met als gevolg dat hij in alle htm files de tekst in het begin voor de <html> zette… met als het gevolg dus dat de bestanden niet meer openen in IE… heb gewoon even de text<html> weer vervangen door <htm> maar is wel vervelend.. ;)
 • Je moet ook eerst proef draaien op een paar files heh? Pas als dat goed gaat die complete batch aanslingeren…
 • Ja dat is logisch… en had ik dus ook gedaan… maar in zo'n rits code kun je wel eens een < vergeten… ;)
 • [quote:efc485c5fb="Dani Tunio"]Ja dat is logisch… en had ik dus ook gedaan… maar in zo'n rits code kun je wel eens een < vergeten… ;)[/quote:efc485c5fb]Als echte HTML'er kan dat eigenlijk niet heh? ;)
 • Sorry, was vergeten dat jij perfect was… onderwerp kan wel gesloten worden, want het begint een beetje af te glijden. :-?

  Ik hoop in ieder geval dat iemand er iets aan heeft gehad.. ;)… en als je nog andere vragen hebt moet je Bill maar vragen want die weet blijkbaar alles beter… :x

  Ik dacht dat hij nu misschien wel een beetje volwassenen was geworden, maar hij loopt nog overal op en aanmerkingen op te maken en heeft niks anders te doen dan een beetje betweterig te doen. Snap dan ook niet dat men hem moderator heeft gemaakt… :-?

  Gegroet,

  Dani

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.