Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

prijs voor een website?

Anoniem
None
58 antwoorden
 • Ik ben van plan om binnenkort een zelfstandig [b:5916243eb7]bij[/b:5916243eb7]beroep te beginnen…
  En wel op het Internet… Websites maken voor bedrijven, vzw's (evt. particulieren).

  Mijn grote kwaliteiten liggen niet op het vlak van design (hoewel ik daar wel mijn mannetje kan staan) maar op gebied van programmeren…

  Hoeveel mag ik aan een klant vragen voor een site van middelmatige grootte, gekoppeld aan een databank (dus mogelijkheid tot vlot updaten, gebruik van paswoorden, forums, polls…)?
 • Als je eens wil zien wat ik al gemaakt heb…

  op www.aerypton.be vind je mijn website, met een klein portfolio… Vooral aan de cursus internet vind ik veel gewerkt. (Voor jullie 8) : gebruikersnaam en paswoord 'computertotaal')
 • Al kan je nog zo goed programmeren, een site verkoop je met z'n uiterlijk.
 • [quote:d6165dfcfa="swiers"]Al kan je nog zo goed programmeren, een site verkoop je met z'n uiterlijk.[/quote:d6165dfcfa]Complete sites wel ja, maar onderdelen daarvan niet. Je kunt beter zorgen dat je in de picture komt bij een webdesign bedrijf en dat zij jou de scripting (en dus geen programmeren) laten verzorgen. Maar bij zoiets speelt wat geluk een grote rol…

  Denk trouwens niet dat je met wat kennis van PHP tegenwoordig nog geld kunt verdienen, de halve wereld kent al PHP. Je zult dus moeten zorgen dat je er extreem goed in wordt en dat nog kan bewijzen ook (via een portfolio of zo).
 • Bill, puur om mezelf te kunnen inschatten: hoeveel procent van die halve wereld kan een goedwerkend, gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen (of uit te breiden) forum maken? 30%? 50%? 70%?
 • als het over php gaat zullen er wel een hoop zijn. php is echt een simpele taal.
 • asp is toch niet veel moeilijker? :-? nu ik mijn forum in php gemaakt heb is het niet zo erg veel werk om dat om te zetten naar asp.
 • [quote:5f3a09bad5="Aerypton 2"][b:5f3a09bad5]Als je eens wil zien wat ik al gemaakt heb…[/b:5f3a09bad5]

  op www.aerypton.be vind je mijn website, met een klein portfolio… Vooral aan de cursus internet vind ik veel gewerkt. (Voor jullie 8) : gebruikersnaam en paswoord 'computertotaal')[/quote:5f3a09bad5]

  Waarom staat daar een link naar het computer!totaal forum? Zo lijkt het net alsof jij dat forum gemaakt hebt.

  Niet echt de bedoeling denk ik
 • www.surfboard.nl heb ik ook niet gemaakt. :roll:
  Het zijn gewoon twee sites die ik zeer veel gebruik en dus iedereen aanraad! Wijzen alle links op jouw site naar sites die je zelf gemaakt hebt?
 • neen maar ik maak een duidelijke indeling en zeg niet 'kijk dit is mijn site en daar staat vanalles wat ik gemaakt heb' als je een portfolio site wilt maken, maak dan ook een duidelijke afgebakend stukje met jouw werk en een aparte pagina met links want zoals het nu is, is het tamelijk onduidelijk.
 • Staat ergens op die hele pagina dat ik die sites gemaakt heb? Staat er ergens het woordje portfolio?
  Enkel hier op dit forum heb ik gezegd dat op die pagina links staan naar eigen werk. En hier weet men wel dat ik dit forum niet gemaakt heb hoop ik…
 • [quote:30c2b1f038="Aerypton 2"]Bill, puur om mezelf te kunnen inschatten: hoeveel procent van die halve wereld kan een goedwerkend, gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen (of uit te breiden) forum maken? 30%? 50%? 70%?[/quote:30c2b1f038]Duizenden mensen kunnen dat. Iedereen die tegenwoordig met een website bezig is, gebruikt ongeveer PHP. Meestal zijn ze nog niet eens 15 ook ;)

  Maar anyways: waar is dat "geweldige, gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen forum"? Dan zal ik eens loeren ;)
 • [quote:cb5c2d18a7]Duizenden mensen kunnen dat. Iedereen die tegenwoordig met een website bezig is, gebruikt ongeveer PHP. Meestal zijn ze nog niet eens 15 ook [/quote:cb5c2d18a7]

  jaloers op de nieuwe generatie bill? :) :P :wink:
 • [quote:28fde89f18="swiers"]jaloers op de nieuwe generatie bill? :) :P :wink:[/quote:28fde89f18]Hell no, maar ik baal ervan dat ze altijd zo'n grote mond hebben dat ze kunnen programmeren, terwijl ze alleen een gastenboek in elkaar kunnen zetten. Ze weten niet eens het verschil tussen programmeren en scripten :roll:

  En als je tegen mij zegt "de nieuwe generatie" voel ik me zo oud: niet meer doen dus ;)
 • [offtopic]yep de jongeren zijn niet op hunne bek gevallen en ik zal het woordje generatie achterwege laten :)[/offtopic]
 • [quote:a344d8f536]Ze weten niet eens het verschil tussen programmeren en scripten[/quote:a344d8f536]

  Ik ook niet, …nou, laat ik het anders zeggen…wat is 'scripten' eigenlijk?

  Voor het gemak neem ik maar even aan dat het het schrijven van een script is. En een script is volgens mij een stukje programma. Nou, dan komt scripten dus dicht in de buurt van programmeren.
 • Volgens mij is het scripten, bijvoorbeeld JavaScript, nog steeds een ander programma nodig om het uit te voeren (browser), terwijl bij programmeren je eigens progjes maakt.
  Klopt dat idee?
 • [quote:4ac6e3465d]terwijl bij programmeren je eigens progjes maakt.[/quote:4ac6e3465d]
  Jaja, dus als ik in notepad een programma schrijf dan werkt dat gewoon, daar heb ik verder niets bij nodig.
 • [quote:ab9f7670de="E gozeling"]Volgens mij is het scripten, bijvoorbeeld JavaScript, nog steeds een ander programma nodig om het uit te voeren (browser), terwijl bij programmeren je eigens progjes maakt.
  Klopt dat idee?[/quote:ab9f7670de]
  Volgens dat principe is een HTML-paginaatje schrijven dus ook scripten? :roll:
 • Ik heb nu zo het idee dat mijn beeld van programmeren/scripten niet klopt, weer wat geleerd. Maar wat is het dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.