Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Domeinnaam met of zonder www?

Anoniem
BasHamar
6 antwoorden
 • De vraag is niet echt Webdesign gerelateerd, maar tegelijkertijd heeft het er wel weer me te maken. Ik wist niet precies waar het te plaatsen, maar aangezien ik denk dat de ervaring en kennis van webdesigners hier doorslaggevend is heb ik het hier geplaatst.

  Dus aan de moderators: lees even verder, ik denk dat deze topic hier hoort… ;)

  Op dit moment kan ik mijn domeinnaam op twee manieren opvragen, namelijk op de normale manier via http://www.basje.com/ en de toch minder vaak voorkomende manier via http://basje.com, hoewel je adressen van de laatste vorm steeds vaker tegenkomt.

  Waar het me nou eigenlijk om gaat is het volgende: ik wil consequent hetzelfde adres gebruiken, dus altijd óf met www óf zonder www. Dit ga ik doen door in PHP $_SERVER["HTTP_HOST"] op te vragen en indien nodig de gebruiker te forwarden naar het goede domein.

  Maar dan rest de vraag: welk domein te kiezen?

  Wat is nou het voordeel van het één ten opzichte van het ander. Zelf had ik al bedacht dat het misschien met zoekmachines te maken heeft, dat het voordelen geeft bij het indexeren op alfabetische volgorde of iets dergelijks. Maar verder kwam ik eigenlijk niet. Dus wie kan mij vertellen wat het verstandigste is om te kiezen?

  Iedereen al bij voorbaat bedankt.

  - Basje.
 • gewoon www.domein.nl waarom moeilijk doen?
 • inderrdaad gewoon WWW ervoor, volgens mij wetuh heel veel internet gebruikers nie eens dat WWW er nie altijd voor hoeft…
 • wat is het grote probleem bij twee mogelijkheden? En als je moet kiezen kies met www
 • Ok, jullie voorkeur is duidelijk, maar kan iemand mij nu nog helderheid verschaffen over het [b:49a0466747]waarom[/b:49a0466747]? Waarom bestaan de domeinen zonder www ervoor?

  - Basje.
 • Het verschil bestaat niet meer echt…

  Ooit was er nog geen www layer [moet je je voorstellen, antiek!! ;) ], toen was er wel al de http standaard, die werkte met ip's e.d., later is daar dus eigenlijk [i:a60edbf9d4]overheen[/i:a60edbf9d4] voor surfbare sites die www layer gekomen… …wat weer het gevolg was van de dns standaard…

  To cut a long story short, nu maakt het niet veel meer uit, hoewel er wel nog websites zijn die die www 'prefix' niet hebben, en dus ook niet http://phrea.com zullen pakken[neej, geen spem, staat nix op site, geen reclame en dient wel mooi als voorbeeld. [het toeval wil dat 1 van mijn sites dat dus ook niet pakt, dat is in deze wel een iets ander verhaal, want dat is een specifieke aanpassing in de dns zone geweest, in mijn geval kan je er alles voorzetten wat je maar wilt, als is het http://phrea-spemt.phrea.com bijv. maar dat is een ander verhaal :D ].

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.