Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Website howto

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb inmiddels de nodige informatie tot mij genomen mbt web design en web server administration.

  Wat ik tot nog toe niet heb gevonden, is informatie over het opzetten en beheren van een website. Ofwel de informatie is heel abstract en betreft zaken als information architecture ofwel de documentatie betreft de X(HTML) specificatie in zijn geheel.

  Hoewel het ontwerpen van mooie pagina's op zich al een hele opgave is voor mij, wil ik met name leren hoe ik een collectie aan documenten kan onderbrengen in een makkelijk te gebruiken site.

  Ik neem aan dat het mogelijk is om een basis-layout te maken, die in elke pagina wordt gebruikt. Hoewel ik zelf op dit moment html loop te kloppen in vim, moet er uiteindelijk een mooi front-end komen zodat mensen hun informatie kunnen toevoegen zonder dat ze met layout bezig zijn.

  Concreet zijn mijn vragen:
  Moet ik de basis-layout (navigatie e.d.) zoeken in ssi?

  In hoeverre is de keuze van een webserver vooraf noodzakelijk? Ik gebruik zelf Apache, maar kan mij voorstellen dat de website op IIS of iets anders komt te draaien.

  Op welk moment moet een content management systeem worden toegevoegd? Kan dit als versie 1.0 actief is of moet je in de ontwikkeling hier al rekening mee houden?

  In hoeverre kun je de zaken portable houden?

  Welke boeken / websites kunnen mij helpen?

  Met dank,
  Bob
 • [quote:52e3064af3="robian"]Moet ik de basis-layout (navigatie e.d.) zoeken in ssi?[/quote:52e3064af3]Dat kan, maar als je echt de inhoud van de layout wilt scheiden dan raad ik je toch het gebruik van een server-side taal als PHP of ASP aan. Persoonlijk gebruik ik de eerste naar volle tevredenheid.[quote:52e3064af3="robian"]In hoeverre is de keuze van een webserver vooraf noodzakelijk? Ik gebruik zelf Apache, maar kan mij voorstellen dat de website op IIS of iets anders komt te draaien.[/quote:52e3064af3]In het geval van PHP is het eigenlijk niet noodzakelijk om vooraf een keuze te maken, hoe dat zit met ASP zou ik niet weten. PHP draait op verschillende platforms.[quote:52e3064af3="robian"]Op welk moment moet een content management systeem worden toegevoegd? Kan dit als versie 1.0 actief is of moet je in de ontwikkeling hier al rekening mee houden?[/quote:52e3064af3]Het is waarschijnlijk handiger om bij de ontwikkeling al rekening te houden met een CMS. Ik ben nu bezig met het ontwikkelen van een CMS voor mijn eigen site en ik merk dat je soms toch te maken krijgt met specifieke problemen die je in het ontwerp dan gelijk kunt oplossen.[quote:52e3064af3="robian"]In hoeverre kun je de zaken portable houden?[/quote:52e3064af3]Van wat naar wat?[quote:52e3064af3="robian"]Welke boeken / websites kunnen mij helpen?[/quote:52e3064af3]Onder andere deze...

  - Basje.
 • SSI zou ik zelf niet mee beginnen, te gevoelig voor fouten. Frontend zou ik bouwen in php of perl, beide zijn portable. Als je nog moet beginnen met scripten, zou ik php nemen. De backend zou ik onderbrengen in een database, bijvoorbeeld mysql of postgresql, beide ook weer portable. CMS zou ik meteen mee beginnen, als derden zonder html kennis dingen moeten kunnen toevoegen. Links naar een en ander kun je bijvoorbeeld vinden op:

  http://www.weballey.net/links/HTML/
  http://www.weballey.net/links/Programming/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.