Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

foto's op website, eerst klein plaatje, bij klik groter.

Anoniem
teacher
22 antwoorden
 • Op mijn website moet ik nu regelmatig veel foto's zetten.
  Voorheen deed ik dit altijd door een tabel te maken, daar dan van alle foto's een klein exemplaar in elke cel. Als er op z'n foto geklikt word dat word er een nieuwe pagina geopend met de foto in het orginele formaat.
  Dit werkt opzich precies zo hoe ik het wil hebben, alleen is het zo veel werk. Eerst alle foto's opslaan, dan een kleiner exemlaar van alle foto's opslaan. Dan allemaal nieuwe pagina's maken met de grote foto er op. en al die kleine foto's in een tabel rammen, en dan linken naar die andere pagina's.

  Kan dit ook makkelijker, met js ofzo?
  Ik maak mijn site vooral in Frontpage 2000, maar Dreamweaver lukt ook wel met een beetje uitleg

  alvast bedankt
 • Tja een website maken is meestal een gedoe, maar waar je heel makkelijk meerdere foto's te verkleinen is, is met 'Macromedia Fireworks'. Daar kun je zo in een keer tig foto's verkleinen…
  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 • heeft FP geen "fotogallerij - automaat" oid?

  Anyways, zelfs irfanview kan dit voor je maken…
  Give it a try..

  t.
 • ik gebruik zelf frontpage 2002, (onderdeel van office XP prof). Daarin kun je een plaatje binnen halen, en daarna met 1 druk op de knop, van dat plaatje een thumbnail maken. Als je daarna op het kleine plaatje drukt, verschijnt het grote plaatje, net zoals je beschrijft. Wat ook in FP2002 zit is een foto gallerij. Dat is helemaal handig. Gewoon in 1 keer een reeks plaatjes selecteren, en die worden automatisch verkleind, en je kunt er ook op klikken, om ze te openen.

  Ik weet niet of dit in FP2000 ook zit, anders is het een mogelijkheid om om te schakelen? :D
 • Als je in FP2000 een plaatje selecteert, krijg je linksonder in je statusbalk een aantal icoontjes, 1 van deze is "autothumbnail", als je met je cursor op de icoontjes gaat staan krijg je een korte uitleg over de knoppen, 1 van deze is dus "autothumbnail" en is alleen beschikbaar als je een foto hebt geselcteerd.
 • Met irfanview (en vele andere software) kun je voor een hele directory eenvoudig thumbnails en de bijbehorende html genereren.

  http://www.irfanview.com/
  http://www.cd2html.de/
 • tevreden met het antwoord?
  :D
 • Dat kan ook een stuk eenvoudiger…
  Je maakt gewoon voor jezelf een template page, met daarin de tabelsetting, en alvast img tags [zonder plaatjes er nog in] die voorzien zijn van het door jouw gewenste formaat: <a href="mijnplaatje.jpg" target="_blank"><img src="mijnplaatje.jpg" width="80" height="60" border="0"></a>.
  Dan gewoon direct via die pagina de _normale_ foto's oproepen met het formaat wat ze gewoonlijk hebben, en klaar ben je…

  Dit heeft naast een hoop voordelen ook een aantal nadelen, zo zijn de plaatjes die je oproept uiteraard redelijk zwaar, dus zorg voor een optimaal bestandsformaat, en je opent de plaatjes niet meer in een html file, maar los.
 • waar is Kanertv gebleven?
 • ik heb zelf ook een foto page, en ik gebruik het programma
  photo thub
  ik vind het zelf (als eenmaal alles is ingesteld) een prachtig programma, en maakt alles kant en klaar om zo up te loaden

  http://www.photothumb.com
 • M@rkie T, opzich hebbie wel gelijk hoor, maar wat men ff vergeet is dat je dan echt niet alles in de hand hebt, zonder kennis van html te hebben…
  Laten we het over dat XP hebben, en specifiek over Office XP, dan moet je toegeven dat mensen lui gemaakt worden, maar ook dat trucjes lang niet altijd het gewenste resultaat opleveren. Laten we bijvoorbeeld denken aan macro's in Word, ook daar moet je kennis voor hebben om dat mooi voorelkaar te krijgen, ditzelfde geldt voor frontpage [kutprogramma] en html.

  Je kan overal tools voor gebruiken, absoluut waar, maar door dit soort tools heb je je website in dit geval niet meer zelf helemaal in de hand, daarvoor moet je ook kennis van html hebben.
 • Ik wordt altijd zo moe van die verhalen over image galleries. In 9 van de 10 gevallen, als het al goed werkt, is het resultaat beroerd om naar te kijken. Er wordt veel te weinig aandacht besteed aan de kwaliteit van de foto's. Zowel de miniatuur als de grote versie.

  Je kan veel beter een paar foto's selecteren en die met PSP of PS bewerken tot een licht en helder / scherp plaatje. En dan met wat DHTML een image presentatie maken op 1 pagina. Dus 'onClick' klein plaatje geeft 'grote foto' in het midden. De kleintjes staan dan in een ring er om heen.


  Olaf
 • Lijkt me meer iets voor PHP. Als je host dit ondersteunt kun je bij hotscripts of phpfreakz wel een script downloaden waarmee je foto's kunt plaatsen op je site en hele albums kunt beheren.

  gr,

  JeePeeS
 • Ik heb in onderstaande draad al antwoord gegeven op een soortgelijke vraag:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=76301
  Ik hoop alleen dat kanertw deze (lees: zijn eigen) draad nog eens bezoekt om de antwoorden te lezen en te reageren :-?
 • Is het mogelijk met gewoon html foto's te laten zien zoals op www.tv6.be ==> previous ==> week 1 bijvoorbeeld..?????
  laat me iets weten aub als je weet welke stof je hiervoor onder de knie moet hebben
 • [b:8daf4e5167]dRuppelZz:[/b:8daf4e5167]
  Het is niet zo handig om te gaan cross-posten en bovendien wordt het je niet altijd in dank afgenomen.
 • Nee… idd niet.
  deze mod zet nu een kruisje achter je naam…

  t.
 • sorry mensen dat ik niet eerder gereageerd heb. Ik heb een tijdje geen foto's gemaakt. Volgend weekend maak ik weer foto's, ik zal er dan in elk geval meer tijd aan de kwaliteit besteden. En ik ben harstikke dankbaar voor jullie reacties. Ik ga zeker een paar dingen proberen.

  nog een prettige zaterdagnacht!!!

  heu
 • [quote:7b44f0a511="CyGho"]Ik heb in onderstaande draad al antwoord gegeven op een soortgelijke vraag:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=76301
  Ik hoop alleen dat kanertw deze (lees: zijn eigen) draad nog eens bezoekt om de antwoorden te lezen en te reageren :-?[/quote:7b44f0a511]

  ok ok ok

  ik heb dat albumweb van je ff gedownload. Ik zal kijken of het wat is.
  bedankt!
 • [quote:37f79f467b]ok ok ok[/quote:37f79f467b]
  Was een beetje sarcastisch bedoeld :evil:

  Ach misschien vind je het niet veel, maar het is gratis en met wat aanpassingen kom je misschien een heel eind in de richting die jij wilt, met veel minder werk als dat je alles handmatig moet doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.