Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Variabele in lengte frame

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb een frameset in mn pagina en met het main frame wil ik het volgende bereiken.

  Het sterretje (*) wat staat voor de lengte moet een variabele worden in verband met de afmetingen. Ik bedoel dat het verschillende waarden mag hebben maar niet elke. Het moet steeds per 10 verspringen

  10, 20, 30, 40, 50 enz.

  Is dit mogelijk?
 • Kun je iets duidelijk uitleggen wat je bedoelt? Eventueel even de pagina posten. Ik heb overigens zo'n idee dat je met javascript de frameset regels moet schrijven zodat je aan de hand van de breedte van het venster zelf de waarde voor * kan invullen.
 • Dit is de link.

  Onder het lichtgroene frame moet nog een frame komen met hokjes, die "pixelnauwkeurig" aansluiten op de hokjes aan weerszijden daarom kan de lengte van het lichtgroene frame niet (*) zijnj maar moet het steeds verspringen met 10 pixels (de lengte van een hokje).

  Voor deze test is de aangeraden resolutie 1024*800
 • Waarom reageert niemand? Is dit onmogelijk?
 • dus dat groene frame kan hoger of lager worden ivm de inhoud?

  t.
 • Ik begrijp er helemaal niets van.

  Maar wat je zou kunnen doen is een werkframeset te maken wat precies de maat is van jouw voorkeur. Daaromheen kun je een frameset maken om resoluties op te vangen. Daar kun je dan je * waarden in kwijt.

  ps. 1200*800 is een ongebruikelijke resolutie


  Olaf
 • Allereerst (omdat niemand het idee snapt) een update: klik

  De hokjes in het onderste frame (tussen twee zwarte strepen met de naam bottom.html) moeten naadloos aansluiten met de frames s_n_home.html en out_r.html en daarmee ook out_l. html. Dit zijn respectievelijk de frames met het grote donkergroene vlak (bedoelt voor subnavigatie, het uiterst rechse frame en het uiterst linkse frame.

  De hokjes moet in elke resolutie aansluiten die hoger is dan 800*600 omdat daarin het frame bottom.html niet zichtbaar is. Het bottom.html frame moet dus altijd zichtbaar zijn en naadloos (lees:"pixelnauwkeurig") aansluiten bij de omringende frames (zie boven).

  Ps. Ik bedoelde 1024*768 en niet 1024*800
 • De bedoeling is nu duidelijk. Het wordt nogal compex om de aansluitende rasters met een frame-opzet gedaan te krijgen. Misschien kun je een andere achtergrond kiezen. Of niet met frames maar met een tabel werken.

  Als je de opzet zo wilt laten, dan moet je de framehoogte niet variabel maken maar zelf berekenen aan de hand van de resolutie of venstergrootte van de bezoeker. Dus niet 90% maar bijv. 300.
  Met javascript kun je allerlei waardes uitvragen, zoals resolutie en venstergrootte (innerwidth/height en clientwidth/height). Maar het wordt dus wel ingewikkelder.
 • De resolutie van de bezoeker is wisselend en ook als de bezoeker het venster van grootte wijzigd moet het werken. Dat is het probleem.
 • Weet iemand hier een oplossing voor of is dit onmogelijk?
 • Niets is onmogelijk, maar je maakt het jezelf wel heel erg lastig.

  Marcel heeft je al een zet in de goede richting gegeven;
  lees de beschikbare schermruimte uit en schrijf aan de hand van de uitkomst je frameset weg.

  Veranderd de gebruiker het scherm is er altijd nog de onreszise eventhandles waarmee je de frameset opnieuw weg kan laten schrijven.

  Kan je niet gewoon een tabel en een iframe gebruiken?

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.