Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[SiteCheck] Website van Muziekvereniging Viribus Unitis

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Goedendag,

  Een maand of twee geleden ben ik begonnen met het maken van een website voor de muziekvereniging waar ik bij zit. Hij is te vinden op http://www.vu.hafabra.nl/.

  Zouden jullie misschien kunnen zeggen wat jullie ervan vinden? Alvast hartstikke bedankt!

  Ruben Kruiswijk,

  trompettist en webmaster bij Muziekvereniging Viribus Unitis Wilnis
 • Mooie site, vrij overzichtelijk. Toch even een aantal punten:[list:16b2919658][*:16b2919658]Verander het lettertype in Arial of liever nog Verdana, op beeldschermen leest dat wat lekkerder.[*:16b2919658]Maak dat achtergrondplaatje nog iets lichter, hij is nou net wat tè aanwezig.[*:16b2919658]Waarom staan "Ledenpagina" en "Links" niet gewoon in het menu?[*:16b2919658]Persoonlijk vind ik het waarschijnlijk mooier als de achtergrond niet blijft staan en dus gewoon meebeweegt.[*:16b2919658]Staat de Duitse vlag niet verkeerd om? :D[*:16b2919658]Maak even een mooi logo.[/list:u:16b2919658]Het is een aardig lijstje, maar met name zijn het de kleine dingen. Succes ermee!

  - Bas.
 • Mijn eerste opmerking: Te veel frames!

  2: Stem de kleuren wat beter af. Dat rood/bruin is te donker, of zet er een licht lettertype overheen. De kleuren in de menus zijn wel mooi.

  De kleuren van de scrollbar zorgen ervoor dat ik hem niet goed kan zien.

  Verder: Gebruik in de tekst wat kleur. Geef bepaalde steekwoorden een andere kleur, zoals namen en locaties, kopjes etc.
 • waarom is acties onderlijnd. dat verstoord het evenwicht een beetje
 • Allereerst bedankt voor de snelle reacties!

  Ik denk dat ik met alle opmerkingen wel wat kan.

  Bas, je hebt helemaal gelijk wat de Duitse vlag betreft. :oops:

  Ik heb idd ook gezien dat het achtergrond-plaatje soms wat donker overkomt. Op mijn scherm is tie precies goed, maar beneden is ie wat donker. Verschil: ik heb een tft-scherm, beneden een gewone beeldbuis.

  Het lettertype ga ik veranderen, ook dat verschilt van computer tot computer, bij mij best, maar beneden 'een beetje minder'.

  Links en Ledenpagina staan apart, omdat er simpelweg te weinig plek is om ze in het gewone menu te plaatsen. Op een scherm met een resolutie van 1024 * 768 is het geen probleem, maar als je de site bekijkt op een scherm van 800 * 600 worden de balkjes wel erg smal en ontstaat er een scrollbalk, en als ik ergens een hekel aan heb in een menu dan is het dat er een scrollbalk tevoorschijn komt. Maargoed, dat is mijn mening.

  En oh ja, wat bedoel je met 'Maak even een mooi logo' ? Het is het logo van de vereniging. Vind je het logo niets of is het iets 'computertechnisch'?

  En Sabine: de frames wil ik voorlopig zo laten, ze hebben allemaal een functie, óf in de navigatie, óf in het uiterlijk. Misschien kan ik het onderste frame weglaten.

  Ik zal verder wat kleur in de tekst zetten, moet niet zo'n probleem zijn met stylesheet's :D . De scrollbar zal ik ook proberen wat duidelijker te maken.

  Nogmaals hartstikke bedankt!

  Ruben Kruiswijk
 • [quote:86811a035e="Young Crazy Fool"]waarom is acties onderlijnd. dat verstoord het evenwicht een beetje[/quote:86811a035e]

  Misschien heb je gelijk, maar ik zal even uitleggen waarom. Tis namelijk bijna oud en nieuw, en dan is het tijd voor de jaarlijkse oliebollen-actie van de vereniging.

  Maar bij nader inzien zal ik t lijntje weghalen. :D

  iig bedankt voor je reactie
 • [quote:47d6d0cfd5="MessWith"]En oh ja, wat bedoel je met 'Maak even een mooi logo' ? Het is het logo van de vereniging. Vind je het logo niets of is het iets 'computertechnisch'?[/quote:47d6d0cfd5]Bovenaan de pagina in het rood/bruin staat de titel van de site: "Muziekvereniging Viribus Unitis". Dit is nu gewone tekst, maar een mooi plaatje zou de site denk ik wel wat opfleuren.

  - Bas.
 • Ik heb de meeste opmerkingen verwerkt. Is het er beter op geworden?
 • [quote:bf160262ca="MessWith"]Is het er beter op geworden?[/quote:bf160262ca]Ja. Nog één héél klein dingetje: "ledenpagina" is als enige zonder hoofdletter. Ik ben een groot voorstander van consequent hoofdletters gebruiken, maar verder wat mij betreft geen opmerkingen meer (op degene na die al genoemd zijn).

  - Bas.
 • [quote:65252c1e9c="BasHamar"][quote:65252c1e9c="MessWith"]Is het er beter op geworden?[/quote:65252c1e9c]Ja. Nog één héél klein dingetje: "ledenpagina" is als enige zonder hoofdletter. Ik ben een groot voorstander van consequent hoofdletters gebruiken, maar verder wat mij betreft geen opmerkingen meer (op degene na die al genoemd zijn).

  - Bas.[/quote:65252c1e9c]

  Done!

  En bedankt!
 • Ziet er nu best strak uit…

  Maar wel een beetje saai. Iets meer plaatjes misschien (van uitvoeringen en lachende muziek-makende mensen enzo)

  t.
 • Tsja, je wil niet weten waar ik al weken op heb zitten wachten…

  27 November bestond de vereniging 75 jaar met alle evenementen die daarbij horen natuurlijk. Genoeg foto's gemaakt, zelfs een film waar ik screenshots van geleverd krijg. Maar ja… dan moeten ze wel komen.

  Zoals je kunt zien bij
 • Ja, het is altijd lastig om je content te krijgen…
  Maar werp hier en daar gewoon wat "leuks" in je pagina; ik heb nu niet de indruk dat het erg gezellig is…

  t.
 • Zet in elke pagina een javascript functie zodat dit niet meer voorkomt.

  Verder is de site nog een beetje aan de saaie kant. Misschien moet je de links ook een kleurtje geven. Of buttons maken. En misschien wat rustigere achtergrond kleuren (bovenste en onderste frame), zodat vooral de titel er wat meer uitspringt.
 • [quote:562be32276="termin8or"]Zet in elke pagina een javascript functie zodat dit niet meer voorkomt.
  [/quote:562be32276]

  Ik neem aan dat je daarmee bedoelt dat de pagina niet alleen mag worden geopend. Ik heb een javascriptje toegevoegd aan elke pagina (probeer het maar :D ).

  Ik heb net 2 dvd's met de film van ons jubileumconcert te leen gekregen, kan ik wat foto's van laten zien.
 • Ik heb weer een aantal dingen veranderd op de site. Zou iemand de site een keer kunnen bekijken\beoordelen in Opera\Netscape( :oops: dat ik m zelf nog niet geinstalleerd heb, zal ik zo doen)\Konqueror\ andere browsers?

  bvd,

  Ruben
 • ie6 lettertype is onleesbaar!!

  opera 7.0b2 of 2b lettertype is goed, maar scrollbalk bij het menu.

  netscape 7.0 lettertype goed, geen scrollbalk

  bij netscape opera doet ie het goed, alleen jammer dat ongeveer 40% of meer ie6 gebruikt.
 • ik dacht dat ditopgelost was?

  [edit] en deze???

  grtzz.
 • [quote:1606e7ff59="termin8or"]ie6 lettertype is onleesbaar!!

  opera 7.0b2 of 2b lettertype is goed, maar scrollbalk bij het menu.

  netscape 7.0 lettertype goed, geen scrollbalk

  bij netscape opera doet ie het goed, alleen jammer dat ongeveer 40% of meer ie6 gebruikt.[/quote:1606e7ff59]

  Ik gebruik in mn stylesheet steeds:
  font: 12px "Arial", Geneva, sans-serif;

  Wat is er dan niet leesbaar? Ik gebruik zelf ook ie6 en heb geen problemen.

  En weet jij hoe ik de scrollbalk kan weghalen in opera? Werkt daar de standaard [i:1606e7ff59]scrolling="auto"[/i:1606e7ff59] niet?

  [quote:1606e7ff59="termin8or"]ik dacht dat ditopgelost was?

  [edit] en deze???

  grtzz.[/quote:1606e7ff59]

  Ik denk dat ik nu écht alle pagina's gehad heb :D

  Bedankt iig
 • die scrollbalk komt daar omdat opera een kleiner browservenster heeft.

  voor het lettertype: hier een screenshot van wat ik krijg. Misschien is het handig om verdana ook op te nemen in je stijldeclaratie.

  misschien komt het ook omdat je bij arial er aanhalingstekens bij hebt staan. Ikzelf gebruik meestal deze:[code:1:e140a2c5d8]font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;[/code:1:e140a2c5d8]

  grtzz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.