Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

HTML-Mail: picture embedden

Anoniem
Anne
3 antwoorden
 • Luitjes,

  Ik zit met een probleempje. Ik wil een mail versturen met een achtergrond plaatje, dus moet ik de opmaak in HTML doen. Dat is verder geen enkel probleem. Mijn programmaatje kan wel niet overweg met HTML, maar dat maakt niet uit want hij kan het wel versturen. Ik kan helaas geen ander programaatje gebruiken, want ik heb alle functies van dat programaatje juist nodig.

  Ik moet dus een html bestand aanmaken (notepad) en die dan als mail versturen. Ik ken de gebruikelijke manier in html om een achtergrond te krijgen, alleen dan verwijs ik naar een plaatje. Als ik die dan later als mail verstuur zal hij dat plaatje niet kunnen vinden, omdat de link dan niet klopt. Ik moet dus op 1 of andere manier het plaatje embedden in het html document en daar houd mijn kennis op.

  Is er een manier waarop je het plaatje kan embedden of misschien een andere manier om te krijgen wat ik wil? Bij voorbaat dank.
 • je zou het plaatje mee kunnen sturen als bijlage (en dan gelijk de link kloppend maken, of je kan het plaatje op internet opslaan bijv "www.proverder.nl/naam/images/plaatje.GIF"

  GIF in hoofdletters belangrijk (bijna zeker).
 • He harstikke bedankt, ik heb het plaatje online gezet en dan download hij hem vrijwel meteen.

  Net op tijd, het was bedoeld voor een nieuwsjaars kaart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.