Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

uw mod wenst een kritische sitecheck...

Anoniem
None
30 antwoorden
 • www.onccl.nl

  Give it to me… :)

  tnx

  t.
 • Ja, mooi, mooie layout. :P

  Verder wat kleine dingetjes (met IE6):

  * In de indexpagina:

  - Als ik op sommige plaatsen met de muis over de linkerplaat ga (Die met dat ventje met die StarTrek-trui :wink: ), wordt deze telkens gerefreshed.
  - Als ik op een links 'Clauslaan' en 'Parkdreef' klik, verschijnt kort voordat de pagina's zich presenteren het (CoolMenus-?) menu in verticale vorm.

  * Chom.htm/Phom.htm:

  - De onMouseOver van Menu werkt niet helemaal goed.
  - Af en toe werken de onMouseOvers van de 'Nieuws' t/m ' 'Oudleerlingen' niet.

  * Overig:

  - Bij sommige subpagina's werken eveneens de onMouseOvers aan de linkerkant niet goed.

  Euh, zijn de paden naar de plaatjes wel in orde, of zijn ze nog niet allemaal geupload? :)


  - Dan als laatste (dan houden we op hoor :wink: ) vind ik het soms wat lastig te zien waar ik mij bevind op de site.  Succes ermee,

  hoi
 • Kritisch? ok.
  1. Bij het openen van de site en de onderdelen duurt het laden (de eerste keer) behoorlijk lang.

  2. De plaatjes op de index pagina lichten op, en de muis veranderd in een handje als ik er overheen ga, waardoor ik het idee krijg dat ik er op kan klikken, maar dan gebeurt er niets.

  3. Waarom staat rechts eerst de links naar de locaties, en daarna na home, andersom lijkt me logischer. (home boven)

  4. Bij phom en chom is er een uitklap menu, terwijl de home alleen de 'hoofdgroepen' te zien zijn.

  5. Het scherm waar ik kom als ik op de 'home' pagina op een link klik, vind ik de sub keuzes wat moeilijk te vinden. (ik bedoel dat kleine witte balkje rechts boven die grotere blauwe, die zou ik liever rechts onder de blauwe balk zien, en een meer opvallende kleur.)

  Maar het ziet er wel mooi uit. :D
 • Woei, leuke tools hebbie gebruikt. :D

  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> –> utf-8? Waarom niet gewoon iso-8859-1?

  De index ziet er wel goed uit, alleen ik begrijp bijv die lege plaatjes niet… Verder is dink wel sliced to hell and back he? Sheesh :D

  De achterliggende pagina's [o.a. in het oranje] vind ik heel wat minder, evenals dat dropdown menu.
  Wat ook opvalt is dat 'home' dingetje op de achterliggende pagina's, ziet er slordig afgemaakt uit.

  Opzich wel een leuk concept dus, maar zitten nogal wat haken en ogen aan, is niet consistent, lijkt afgeraffelt en is niet echt intuitief.
 • de laadtijden zijn onaanvaardbaar (adsl), en voor diegenen met een 56k, die komen nooit bij hun roosterwijzingen terecht.

  dat was het… voorlopig

  suc6
 • Ok, en what about NS / opera?

  En, kunnen jullie wellicht even kijken wat de site met je systeembronnen doet?


  t.
 • Hoi,

  Ik vind het design van de site mooi, maar niet consequent. Het zou naar mijn mening beter zijn om 1 standaard design te maken warin de content steeds verandert inplaats van elke verdieping lager in de navigatie een ander design te geven.

  De navigatie is ook een beetje verwarrend. Als ik bij "www.oncll.nl" begin en ik zoek iets over hun manier van onderwijzen dan weet ik niet waar ik naar toe moet, moet ik op de plaatjes klikken, op "ONC home" op "Parkdreef" of "Clauslaan"? Pas na een tijdje snap je hoe de navigatie in elkaar zit. Je kan dus niet echt goed zien waar je je op de site bevindt en hoe je naar andere onderwerpen gaat.

  Veder:
  - Als je over het uitklap menu heengaat verschijnt een menu, dit menu kan je vervolgens alleen weghalen met een klik (vind ik irritantant want je bent gewent dat het weg gaat als je met je muis weg scrollt.)

  - De Vorige/ Backknop in je browser werkt vaak niet goed. Als je bijvoorbeeld naar "nieuws" gaat en dan op vorige klikt gaat hij naar sport.
  Ook wordt als je op bepaalde links klikt eerst de sport pagina geopend en een paar seconde daarna pas de echte pagina…

  De laattijd is inderdaad afschuwelijk met een 56 k modempje, dit moet echt veranderen want ik denk dat veel bezoekers de moet snel opgeven.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt

  Greetz Frosto
 • Overal mis ik de 'alt' teksten voor de plaatjes. Je hebt de 'alt - attribuut' wel af en toe, maar deze is niet ingevuld. Voor een site met zoveel plaatjes die belangrijk zijn voor de navigatie is dat denk ik wel belangrijk.
  >>kritische sitecheck
  oké je site is niet correct xhtml 1.0 (133 fouten)

  succes!!
 • Ik vind 250 plaatjes een betje veel, text-only versie een id?
  ziet er verder goed uit, alleen wil de 2e pagina (2e college) geen pagina laten zien in opera.
 • [quote:9bda4cf254="teacher"]Ok, en what about NS / opera?
  [/quote:9bda4cf254]

  Tja, dat wordt alleen maar ernstiger als mijn check al was [opera 6.05]…
  In opera werkt het namelijk voor geen ene meter, alle highlighted pix ZIJN al highlighted, of je nou met je muis erover gaat of niet.

  Kleurverschillen zullen je ook al wel bekend zijn…

  Imho is en blijft het een onvoldoende.
 • [quote:5a7b548b8a="teacher"]En, kunnen jullie wellicht even kijken wat de site met je systeembronnen doet?t[/quote:5a7b548b8a]
  Eh…?!
 • oranje doet pijn aan de ogen… :cry:
  of zit ik vandaag al weer te lang voor het scherm? :roll:
 • Ik weet natuurlijk niet wat de opdracht precies geweest is maar ik heb toch het gevoel dat deze website z'n doel voorbijschiet.
  Een website voor een school is een zeer complexe zaak. Je hebt te maken met verschillende doel/gebruikersgroepen: leerlingen, ouders, docenten, managers etc.. Dat betekent ook dat zo'n site een meervoudige functie heeft. Uit de opzet van de site (zie ook het welkomstwoord van de bestuursvoorzitter) maak ik op dat dat ook de bedoeling is. Maar naar mijn bescheiden mening heb je je teveel laten leiden door 'het plaatje', dus zeg maar de 'pr-functie' van een site. Dat gaat nu wel erg duidelijk ten koste van de overige functies. Alleen al door het trage laden maar vooral door de onduidelijke navigatie.
  Kortom: waar volgens mij zo'n site toch vooral functioneel moet zijn lijk je gevangen te zitten in de "afgeronde rechthoekjes".
  Succes verder.
 • [quote:d4c4660752="teacher"]Ok, en what about NS / opera?[/quote:d4c4660752]Netscape 7.01 geeft geen problemen, alleen een kleine "glitch in the matrix". Als je over die witte tekst-links gaat en ze lichten op dan gaan ze ook 1 pixel omhoog. Verder niets op aan te merken. Wat Netscape betreft dan.

  De site vind ik erg mooi, navigatie is idd wat ondoorzichtig. Maar wat laadtijd betreft heb ik niets te klagen, de site is binnen enkele seconden binnen. Wat wellicht nog een ideetje is; maak bij alle hovers een ook een tekst die toelicht wat de inhoud van de link is en voor wie deze primair bestemd is.

  - Bas.
 • het design is goed, maar het is wel zeer erg voor de snelheid, vanwege de grote hoeveelheid plaatjes.

  zoals al eerder gezegd gaat het informatieve doel verloren en dat is het belangrijkste. de meeste mensen willen een heldere navigatie (stond in webdesign in de praktijk, peter kentie). de duidelijkheid van de site is het belangrijkste voor mensen. het design stond ergens onderaan in het prioriteiten lijstje van de bezoeker.

  bij deze site mis ik de duidelijkheid en de snelheid om de informatie die ik wil krijgen op te vragen. onze school heeft een niet erg mooi site, maar als ik wil weten wat m'n rooster is, hoef ik twee keer te klikken en gaat de site niet onnodig veel plaatjes laden.

  suc6
 • [quote:eaef9bf638="termin8or"]de duidelijkheid van de site is het belangrijkste voor mensen. het design stond ergens onderaan in het prioriteiten lijstje van de bezoeker.[/quote:eaef9bf638]Gedeeltelijk mee eens, maar het belangrijkste is volgens mij toch nog altijd de informatie die een site biedt, kwantitatief maar vooral ook kwalitatief. Zonder info komt niemand terug op je site, met veel en goede info maakt het design nauwelijks uit (mits je één van de weinigen bent die de info aanbiedt).

  Daarnaast ben ik iemand die toch wel veel waarde hecht aan het uiterlijk van een site, het is dan ook een statussymbool. Mensen op/van de school kunnen trots zijn op hun site, en dat is toch ook wat waard. En wat dat betreft ben je zeker geslaagd, Teacher. Persoonlijk zou ik gewoon twee versies maken (indien mogelijk), namelijk één met lekker veel plaatjes voor mensen met een snelle verbinding en één die iets minder zwaar is. Want mooi is je huidige design zeker. Alleen het al vaak genoemde navigaitieprobleempje, maar daar wordt ook wat zwaar aan getild. De mensen zullen vaak terugkomen en de navigatie snel genoeg doorkrijgen, hoewel enkele aanpassingen misschien gewenst zijn. Zie de opmerkingen voorafgaand aan dit bericht.

  - Bas.
 • Waarom 2 versies?
  Op een goede site weet de webdesigner een balans te vinden tussen snelheid, design en duidelijke navigatie. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je doelgroep is maar voor een site voor een school zou ik toch zeggen dat de snelheid op de eerste plek komt te staan, de navigatie daarna, en als laatst pas het design. Zelf vind ik dat het design ook het image van de school weergeeft. Maar als ik dan eindelijk de site heb geladen en dan ook nog weer een nieuwe design moet laden als ik een stap dieper in de navigatie ga, vergaat mij het plezier…. Mijn tip is om 1 mooi design te gebruiken voor de hele site en dan steeds de content te laten veranderen zodat je niet na elke klik weer opnieuw zit te laden. Je beperkt zo de laadtijd, je krijgt een meer overzichtelijkere site en je houd het mooie design…

  Je kan ook een site maken met een [b:9dac959047]effectief en mooi design[/b:9dac959047]

  Ik vind het design van de site van teacher niet altijd effectief terwijl het wel veel laadtijd vergt. Je moet ook bedenken dat de meerderheid tegenwoordig nog een 56K modem heeft. Als bijvoorbeeld scholieren effe snel iets van de site willen zien gaan ze echt niet zo lang wachten…

  Greetzz… Frosto 8)
 • Nou, ff gauw gekeken (het is al laat).
  Laadtijd is oke (chello;middernacht)

  Ik vind het echt rommelig. Af en toe ben ik de navigatiekwijt.
  Na een tijdje weet ik dan dat ik op MENU moet klikken, maar dat zie je niet 123 staan.

  Op de indexpagina wordt de muisaanwijzer een handje en verwacht je een link.

  Het sjabloon van elke page is elke keer weer anders; het is echt zoeken.

  Nee, deze site is denk ik nog niet af.
 • [quote:abc9da5e9e="BasHamar"]Gedeeltelijk mee eens, maar het belangrijkste is volgens mij toch nog altijd de informatie die een site biedt, kwantitatief maar vooral ook kwalitatief. Zonder info komt niemand terug op je site, met veel en goede info maakt het design nauwelijks uit (mits je één van de weinigen bent die de info aanbiedt).[/quote:abc9da5e9e]Hmm… als je de informatie verstopt hebt achter onmogelijke laadtijden vraag ik mij toch sterk af of mensen nog wel terug willend komen. Een duidelijk navigatie blijft een van de belangrijkste criteria voor een website. En zeker voor de webdesigner aangezien die zich helemaal niet met de content bezighoud en daar dus ook geen commentaar op hoeft..

  suc6
 • Je zou index.png even kunnen vervangen door een echte titel :).

  En zoals E Gozeling al min of meer gezegd heeft: bij die plaatjes die veranderen/oplichten als je er overheen gaat, maar verder geen link zijn, zou ik de hand als cursor veranderen in een standaard pijltje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.