Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

foto's op website lukt niet

Anoniem
docart
3 antwoorden
 • Sinds kort probeer ik een website te maken met Dreamweaver. Ik heb een homepage bij Tiscali. Nu lukt het mij wel om tekst op mijn homepage te krijgen. Alleen de foto''s , die erbij geplaatst zijn, worden alleen met omranding en een kruisje in de li bovenhoek weergegeven en zijn niet te zien op de homepage. De foto's zijn .jpg bestanden.
  Als ik een foto (zonder verwerkt te zijn in Dreamweaver) op de homepage plaats dan wordt deze goed weergegeven. Maar gebruik ik Dreamweaver met tekst en foto's dan worden de foto's op de site niet meer weergegeven. Wat doe ik fout? Wie weet raad?
 • Een kruisje betekent dat er geen foto staat op de plaats waarop jij in DW hebt aangegeven dat er een foto zou moeten staan.
  Stel, je hebt bijvoorbeeld in DW een foto ingevoegd die images/dezefoto.jpg heet. Dan moet je er voor zorgen dat op jouw stukje webruimte bij Tiscali een map staat met de naam 'images' waarin dezefoto.jpg staat.
  Waar de foto precies staat kun je bekijken in de html van de pagina-met-kruisje door de bron op te vragen met je browser. Let er wel op dat het pad relatief is. Als de foto bijvoorbeeld in dezelfde map staat als de pagina die je in DW hebt gemaakt, dan heet de foto gewoon dezefoto.jpg. Dus zonder de naam van de map.
  Weet je trouwens wel zeker dat je de foto op de server van Tiscali hebt gezet?
 • denk ook aan:

  - hoofdletters / kleine letters
  - spaties

  wat is de uri van je site?

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.