Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

hoogte van tabellen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Als ik de hoogte van een tabel instel op 5 pixels komt deze er uiteindelijk uit te zien als 20 pixels hoog. Door het lettertype te verkleinen wordt dit iets verandert, maar niet tot de geëiste 5 pixels.

  Ligt dit aan mij of kan het gewoon niet?
 • Heb je cellspacing en cellpadding ook nul?
 • <table cellpadding="0" cellspacing="0">hier komt de rest</table>

  zo moet het lukken.
 • [quote:55c4e1665e="termin8or"]<table cellpadding="0" cellspacing="0">hier komt de rest</table>

  zo moet het lukken.[/quote:55c4e1665e]
  Noop, de letters zijn standaard te groot voor 5 pix.

  Een lege cell kan je wel maken, ook de hoogte [voor bijv gekleurde vakjes zonder verdere invulling], doe je gewoon door ff met de padding te spelen, of desnoods ff een al dan niet transparant gifje erin te stoppen.
  Let wel: in dat geval mag er GEEN spatie of & nbsp ;'s [staat hier met spaties omdat phpbb het anders niet lust] e.d. in de cell staan, dus direct ><TD> aan elkaar, geldt ook als je er een gif in doet, direct aan elkaar zetten.
 • Phrea,

  Hoe bedoel je met de padding te spelen? Zou je even een voorbeeld willen geven?

  Alvast bedankt voor de moeite.
 • Zie de post van termin8or, daarin zie je dat hij een table tag heeft gepost met daarin cellspacing en cellpadding.
 • Let erop dat Netscape <td></td>, <span></span> en <div></div> [b:53ba9eba8b]niet[/b:53ba9eba8b] zal weergeven als deze totaal geen inhoud bevatten. Dit is overigens prima op te lossen door er juist wel een none-breaking space in te zetten en via CSS zet je overflow op hidden, en voila: een kant-en-klare browser-compatibel oplossing. Vereist wel enige oefening, maar het is het waard.

  - Bas
 • Bedankt, het laag aan de [i:08dbc67d69]& nbsp;[/i:08dbc67d69]. Als ik deze weghaal werkt alles perfect. Als ik daarna nog iets moet bewerken in de webpagina komen ze allemaal weer terug, dus moet ik ze weer allemaal verwijderen (en dat zijn er nogal wat). Is er een manier om deze niet automatisch te laten komen? Ik gebruik Macromedia Dreamweaver MX.

  Alvast bedankt!
 • yep, via find and replace
 • [quote:90eda23f4a="BasHamar"]Let erop dat Netscape <td></td>, <span></span> en <div></div> [b:90eda23f4a]niet[/b:90eda23f4a] zal weergeven als deze totaal geen inhoud bevatten. Dit is overigens prima op te lossen door er juist wel een none-breaking space in te zetten en via CSS zet je overflow op hidden, en voila: een kant-en-klare browser-compatibel oplossing. Vereist wel enige oefening, maar het is het waard.

  - Bas[/quote:90eda23f4a]
  Is waar, en je oplossing werkt ook, maar so do transp gifs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.