Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

website in netscape niet te openen

Anoniem
Olaf Liflaf
9 antwoorden
 • Ik heb al enige tijd een website op het net staan, in Internet explorer 6 is alles goed maar als ik met netscape 7 probeer te kijken schakelt netscape zichzelf uit op het moment dat de site gedownload is.
  Ik wil graag weten of dit aan mijn site ligt of aan netscape, andere sites worden overigens wel goed weergegeven.
  1. kan iemand met netscape even kijken op: http://www.arkelsvisserskoor.org hoe dat er uit ziet
  2. heeft hier iemand hier een verklaring voor
 • Het ziet eruit zoals het hoort (denk ik), alleen die JavaApplets die je gebruikt als buttons zie je niet helemaal. Overigens zou ik die zowiezo vervangen door plaatjes ofzo, dat scheelt nogal wat in belasting van de browser.

  - Bas
 • Errug bedankt voor het kijken, wat bedoel je dat de buttons niet helemaal
  zichtbaar zijn? De buttons heb ik gemaakt via een programmatje en daarna
  via fp2000 geplaatst, ik begrijp uit je reactie dat dat niet zo goed is
 • Wat ik bedoel is dat de applets een zichtbaar gebied hebben, namelijk een rechthoek, en dat de buttons buiten dat zichtbare gebied vallen. Ze zitten te laag en daarom valt de onderkant weg. Overigens is dit een bekend probleem bij Netscape gebruikers, hetzelfde probleem doet zich bijvoorbeeld voor bij de nieuwsapplet van NU.nl. Ik denk dat je er weinig aan kunt veranderen als je per sé JavaApplets wilt blijven gebruiken.

  En dan belanden we mooi bij mijn tweede punt: ik zou geen JavaApplets gebruiken maar gewoon plaatjes die oplichten dmv een mouseover eventhandler. Klinkt moeilijker dan het is, ik weet dat Dreamweaver een ingebouwde functie hiervoor heeft, van Frontpage weet ik echter niets. Het voordeel van deze aanpak is dat mensen altijd de buttons te zien krijgen (muv tekstbrowsers) en dat bevordert de toegankelijkheid van je site, nog los van het feit dat je site op oudere computers erg belastend kan zijn en de browser zal crashen.

  - Bas
 • Ik weet wat je bedoeld, toevallig heeft een kennis van me zoiets op
  http://www.goldeggs.nl gemaakt met dreamweaver , erg mooi vind ik.
  Ik ga er aan werken en hartelijk dank.
  Ik heb alleen geen reactie gekregen op de vraag waarom Netscape
  spontaan afsluit als mijn website geladen is, zo lelijk is het nou toch ook weer niet dacht ik
  met vr groet
  droes
 • [quote:66a50b50a4="droes"]Ik heb alleen geen reactie gekregen op de vraag waarom Netscape spontaan afsluit als mijn website geladen is[/quote:66a50b50a4]Tja, da's omdat het bij niet is voorgekomen… ;)

  - Bas
 • bij mij ook niet, ik zou idd die applets ff vervangen voor javascript, wordt je broncode weer een stuk kleiner!

  klik!
 • de laatste vraag was in het algemeen gesteld, ik begrijp daar trouwens helemaal niets van, ik zal eens met een andere pc kijken
 • Ik heb netscape op een notebook geïnstalleerd en even naar de site gekeken wat met de knoppen wordt bedoeld is me nu duidelijk en
  het spontaan afsluiten van netscape op mijn pc is kennelijk een installatie foutje want het deed zich met het notebook niet voor.
  Iedereen bedankt voor de reacties
  groetjes
  droes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.