Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

xhtml 1.1 geen frames? wat is DTD?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • hoi,
  ik ben me aan het orienteren op xhtml, en dan begin je met een doctype, heb ik hier geleerd :lol:
  [code:1:f70aeecfe2]
  XHTML 1.0

  Strict
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

  Transitional
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

  Frameset
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd">


  XHTML 1.1

  DTD
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
  [/code:1:f70aeecfe2]
  dit is een citaat van de xhtml doctypes, op http://www.w3.org/QA/2002/04/valid-dtd-list.html.
  vraag:
  bij xhtml 1.0 staat er ook een voor frameset, en de strict / normaal, maar bij xhtml 1.1 staat alleen DTD. betekend dat dat die geen frames ondersteund?
  en waar staat die DTD voor?

  doei,

  jules
 • klopt helemaal..

  dtd staat voor document type definition

  aangezien xhtml 1.1 gebaseerd is op modules, zou je de frames module toe kunnen voegen:
  http://www.w3.org/TR/2001/REC-xhtml-modularization-20010410/abstract_modules.html#s_framesmodule
  en
  http://www.w3.org/TR/2001/REC-xhtml-modularization-20010410/dtd_module_defs.html#a_module_Frames


  t.
 • Wel leuk die modules, maar volgens mij zijn ze nog niet echt ondersteund. Xframes schijnt wel een goede ondersteuning te krijgen in xhtml2.0.

  Nog even over de frames van (x)html (tot en met versie 1.0): klik! en snap waarom designers tegen zijn. Ikzelf ben tegen omdat de huidige frames niet echt handig zijn, heeft ook te maken met accessibility, zoekmachines, standaarden enz.

  -termin8or
 • ja, dat zal allemaal wel, maar frames zijn toch wel erg handig!
  maar goed, die discussie hoeven we niet te gaan houden, het enige wat ik wil zeggen is dat frames (bijna) onmisbaar zijn op grote sites, voor snelheid / navigatie enz.
 • [quote:23cd246aea="juleswijers"]ja, dat zal allemaal wel, maar frames zijn toch wel erg handig!
  maar goed, die discussie hoeven we niet te gaan houden, het enige wat ik wil zeggen is dat frames (bijna) onmisbaar zijn op grote sites, voor snelheid / navigatie enz.[/quote:23cd246aea]Ja, dat is leuk… die discussie hoeven we niet te houden, maar je wil er nog wel even iets over zeggen :wink:

  Frames wordt, in mijn ogen, alleen gebruikt door beginnende (en meer ervaren zonder programeerkennis) omdat dit een hoop dubbel werk scheelt.

  Op het moment dat je met een serverside scripting begint te werken, vervalt IMHO de noodzaak om frames te gebruiken. Ik kan voor mijzelf geneens een voorstelling maken van een situatie die alleen met frames zou werken (of waarbij frames de beste oplossing zou zijn).

  En laat nu toevallig juist de grote sites opgebouwd zijn mbv server-scripting, dus waarom zouden die frames gebruiken? Dus de conclusie die ik trek is dat grote sites in veel(alle?) gevallen frameloos zijn, dit in tegenstelling tot wat jij beweeert.

  Vervolgens blader ik een beetje rond op het web naar grote sites en dan klopt mijn conclusie. En natuurlijk zijn er ook grote sites met frames te vinden, maar die zijn zeldzaam, en volgens mij zijn frames in die gevallen niet écht nodig. (Als er voorbeelden zijn waar frames onmisbaar zijn, dan hoor ik het graag :D)

  Voor de rest sluit ik mij aan bij termin8or en denk ook nog even aan hoe een webTV of handheld (die nu echt een opmars aan het maken zijn) je frames gaan weergeven….

  -Rémy
 • luister eens Remytje,
  ik ben niet achterlijk, ik weet ook wel dat grote sites geen frames gebruiken, dat hoef jij mij echt niet uit te gaan leggen.
  ik zeg dat IK het persoonlijk gewoon handig vind.
  dus je preek kan je voor je houden!
 • [quote:9dd65ae758="juleswijers"]het enige wat ik wil zeggen is dat frames (bijna) onmisbaar zijn op grote sites, voor snelheid / navigatie enz.[/quote:9dd65ae758]-termin8or
 • [quote:c6e0293b60="juleswijers"]… navigatie..[/quote:c6e0293b60]
  daar kan het ook wel degelijk heel erg handig voor zijn.
  einde discussie
 • en [quote:bc4efd05c7="juleswijers"]ja, dat zal allemaal wel, maar frames zijn toch wel erg handig![/quote:bc4efd05c7] ik kan hier niet uit lezen dat dit alleen jouw mening is.

  En daarbij zeg ik alleen dat als je met server-side scripting werkt het, in mijn ogen, niet handig is. Indien je server-side scripting niet gebruikt dan zijn\kunnen frames wel handig zijn, omdat dit een hoop dubbel werk scheelt.

  En het is niet als preek bedoeld, maar als mijn mening over frames (en dat het mijn mening is geef ik duidelijk aan door woorden als " in mijn ogen", "IMHO", "de conclusie die ik trek").

  Maar dan zijn we het dus wel eens met elkaar, kijkend naar je [EDIT]één na [/EDIT] laatste antwoord. :wink:

  [EDIT]Navigatie? Volgens mij is dat óók niet nodig met server-side scripting (in tegendeel zelfs), maar als je hier niet over wil discusseren (is wel een forum…), dan ga ik er niet verder op in. Oké[/EDIT]
 • [quote:c76fdeb398="Remytje"][EDIT]Navigatie? Volgens mij is dat óók niet nodig met server-side scripting (in tegendeel zelfs), maar als je hier niet over wil discusseren (is wel een forum…), dan ga ik er niet verder op in. Oké[/EDIT][/quote:c76fdeb398]ik denk niet dat hij snapt wat het voordeel van server-sided is, maar ik hou er ook over op, tis hopeloos.

  -termin8or
 • [quote:9b91542819="Remytje"]Navigatie? Volgens mij is dat óók niet nodig met server-side scripting (in tegendeel zelfs)[…[/quote:9b91542819]
  ok, sorry, ik was een beetje lomp.
  kijk, weet je wat het is: ik ben net begonnen met de hele zooi (sites maken / html xhtml css), en dan lukt het net een beetje, en dan vind ik frames handig. dat server-side scripting waar jij het over hebt, zegt mij helemaal niks.
  ik geloof echt wel dat dat beter zal zijn, en misschien gooi ik mijn site nog wel een keer om tot framesloos, maar voorlopig vind ik het eigenlijk wel genoeg voor mijn arme hersentjes, net nu css en xhtml een beetje lukt, wil ik ze niet weer gaan vermoeien met iets anders :wink: :D

  doei,
  jules
 • [quote:6fbd37a6b6="juleswijers"]dat server-side scripting waar jij het over hebt, zegt mij helemaal niks. […] net nu css en xhtml een beetje lukt, wil ik ze niet weer gaan vermoeien met iets anders[/quote:6fbd37a6b6]Server-side scripting doe je in talen als PHP en ASP. Deze zijn, zoals je volgens mij al weet, niet bedoeld als vervanging van XHTML en CSS maar een manier om deze dynamisch te genereren. In jouw geval zou dat betekenen dat je met ASP een menu include in elke pagina waardoor dubbel werk komt te vervallen. En hoewel ik ook zeker tegen frames ben moet ik je gelijk geven in het feit dat ze voor beginners heel erg fijn zijn. Dus ik zou zeggen: zorg eerst even dat je XHTML en CSS onder de knie hebt en ga je dan storten op een beter CMS.

  O ja, een grote site die frames gebruikt is de MSDN Library. Traag en irritant… :evil:

  - Bas
 • Mijn fout dat ik er vanuit ging, dat server-side scripting een bekend begrip is voor iedereen (net zoals CMS :wink:), stom van mij.

  [quote:26ef118c18="BasHamar"]O ja, een grote site die frames gebruikt is de MSDN Library.[/quote:26ef118c18]Die schoot mij ook later te binnen, haha :D.
 • Mocht je die hersens even willen aanspreken echt moelijk is het niet.

  -termin8or
 • oke, oke,
  net zoals toen der tijd met css, jullie hebben mij overtuigd!
  ik zal me er eens een keer op gaan storten, maar eerst nog wat meer verdiepen in xhtml en css.

  jullie horen ongetwijfeld nog wel een keer van mij, met een sitecheck waar je van achterover valt ! :wink:
 • [quote:7bf119947e="juleswijers"]
  jullie horen ongetwijfeld nog wel een keer van mij, met een sitecheck waar je van achterover valt ! :wink:[/quote:7bf119947e]

  that's the spirit!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.