Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Graag jullie mening

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik had graag jullie mening gehoord over deze site

  www.desleutelwacht.nl

  Groeten Martijn
 • combineer ze de volgende keer.

  hier geld hetzelfde als bij die andere:
  1: je hebt geen doctype
  2: je gebruikt veel hoofdletters in je code, moet allemaal klein zijn
  3: je gebruikt een style, maar in het document zelf. (zou ik los doen)
  3: je gebruikt style, maar ik zie nog steeds <font> en dergelijke in je code
  4: de afmetingen zien er wel goed uit, alles komt duidelijk over.
  5: het laad ook snel, dus dat zit wel goed.
  6: de kleuren vind ik hier wat minder. beetje sober.

  tip:
  validator.w3c.org, kun je je sites scannen op html fouten.
 • Goede tip scannen op html fouten maar er zittenn geen fouten in want ik erger mezelf altijd aan die melding in sites maar uitschakelen doe ik niet in verband met mijn eigen site dus.

  Ook zou ik het plaatje iets kleiner maken want bij mij op 17" met google toolbar paste hij net niet halve cm irritant met scrollen.

  Maar voor de rest vind ik het een goede site 8)
 • [quote:7c8eb67d0d="allcheats"]Goede tip scannen op html fouten maar er zittenn geen fouten in want ik erger mezelf altijd aan die melding in sites maar uitschakelen doe ik niet in verband met mijn eigen site dus.[/quote:7c8eb67d0d]Leer ten eerste eens normaal een zin te formuleren, ik moest bovenstaande regel 3 keer lezen voordat ik begreep wat je bedoelde. Daarnaast klopt het niet wat je zegt. Ik neem aan dat je JavaScript bedoelt en niet HTML, aangezien de laatstgenoemde niet uit te schakelen is. Dus ik herhaal de tip aan de topicstarter: controleer je (X)HTML broncode via http://validator.w3.org/
  [quote:7c8eb67d0d="allcheats"]Ook zou ik het plaatje iets kleiner maken want bij mij op 17" met google toolbar paste hij net niet halve cm irritant met scrollen.[/quote:7c8eb67d0d]Ook hier kan ik het niet eens zijn met allcheats. Zorg ervoor dat je site geen horizontale scrollbalken heeft op een 800x600 resolutie, de hoogte van de site maakt dan niet uit. Verticaal scrollen is normaal en geaccepteerd en het is ondoenlijk of zelfs onmogelijk om bij alle resoluties een mooie hoogte te hanteren.

  - Bas
 • [quote:8cd958a25e="BasHamar"]…Verticaal scrollen is normaal en geaccepteerd…[/quote:8cd958a25e]
  jep, mede omdat de meeste mensen een scrollwieltje op hun muis hebben, waardoor het in een moeite door gaat.
  maar eigenlijk zou een site zo moeten zijn, dat scrollen vrijwel overbodig is. niemand zit te wachten op lange teksten…

  maar goed, sorry, dit is een beetje off-topic.
  k moest mn hart gewoon even luchten :wink:
 • Schaam je je niet voor deze site?
  Je vraagt om commentaar, nou die kan je krijgen:echt alles is fout aan deze site, maar dan ook echt _alles_…
  Er zit letterlijk 0 [nul!] design in [op het logo van het bedrijfje zelf na], de site niet consistent in het fontgebruik, de grootte ervan doet denken aan een site van 10 jaar geleden, de css zit niet in een eigen filetje [waarom zou je anders css gebruiken?!], het is te somber en sober, het is… is… :(

  Haal deze site ajb van het net en begin overnieuw.

  [mod: edit maar als dit commentaar niet in goede aarde valt hoor…]
 • Weer aan de wijn gezeten phrea? :wink: :D

  Dus om phrea zijn antwoord even te verduidelijken; hij bedoeld dat het beter is als je al je css spul in 1 file zet en het liefste maar 1 font voor de hele site gebruikt.

  Verder kan Phrea je nog meer tips geven over hoe je het aan moet pakken om het beter te maken; en dat gaat hij hierna nog wel even doen…


  t.
 • ben het eens met phrea

  maar het volgende telt bij mij ook mee:
  hoe serieus is deze website bedoelt
  verdien je geld mee
  hoeveel bezoekrs verwacht je
  enz..

  Ik bedoel hier eigenlijk mee dat kwaliteit heel belangrijk is, zeker als mensen ervoor betalen en er bezoekers mee willen trekken. Op dit moment schrikt deze website alleen maar af en krijgt je klant geen waar voor zn geld…


  grt obi
 • [quote:bb2b0beb58="Phrea"]Schaam je je niet voor deze site?
  Je vraagt om commentaar, nou die kan je krijgen:echt alles is fout aan deze site, maar dan ook echt _alles_…[/quote:bb2b0beb58]


  Zozo dat noem ik nou eens straight to the point. Maar misschien kan je dan zeggen wat ik volgens jou aan het design veranderd moet worden, wat je zei
  [quote:bb2b0beb58="Phrea"]
  Er zit letterlijk 0 [nul!] design in [op het logo van het bedrijfje zelf na],
  [/quote:bb2b0beb58]

  Ik snap niet waarom je dat zegt, want ik vind namelijk dat er wel degelijk een design inzit, maar ja ieder zijn smaak, de klant is er gelukkig wel blij mee. Maar ik kan natuurlijk altijd leren van jullie OPBOUWENDE kritiek…

  In ieder geval bedankt en hoop dat je nog ff zegt hoe ik het dan volgens jou beter kan maken

  Martijn :wink:
 • Ok, toegegeven, mijn commentaar was iet wat gepeperd ;) , maar als ik het in een wat milder jasje zou steken zou het er niet beter van worden.

  Reden dat ik geen pointers heb gegeven is omdat er geen pointers te geven zijn [of het moet echt een hele waslijst worden], de reden daarvoor is is dat de site _geen_ design heeft maar alleen een layoutje [en die is al mager], de site heeft maar twee kleurtjes, fonts worden doorelkaar gebruikt, enz, zo kunnen we nog wel ff doorgaan, maar dit zijn de hoofdpunten.

  Hou er rekening mee dat je deze site gemaakt hebt vanuit een '[b:9be6df06b5]webdesign[/b:9be6df06b5]bedrijfje' en dan mag je heel wat meer verwachten dan dit, het is een 'webdesignburo' absoluut niet waardig, daarmee is mijn gepeperde mening [iig deels] gerechtvaardigd.

  'Webdesignburo''s, ik begin er echt een hekel aan te krijgen, helaas is het geen beschermd beroep, iedereen mag zo beginnen zonder verstand van zaken of wat dan ook.
 • Goeie genade…wat een leuke reacties wederom…

  maar goed…

  - foute (oude) kleuren…dit zag je 5 jaar geleden op internet en toen al wou je het zo snel mogelijk weg klikken..
  - Idd, meerdere fonts, tekst en menu..
  - Vooral de titel bovenin…net of gaat het om een school project…

  begin gewoon eens overnieuw….of nooit weer… :roll:
 • Ziet er niet uit.
  Ik heb een resolutie van 1600x1200, maar ik krijg een heel klein vestertje in het midden waardoor ik toch nog moet scrollen om alles te lezen. :-?

  En de klanten vinden het wel mooi? Waar baseer je dat op en waarom vraag je het dan aan ons?
 • Goed…

  Nog een niet zo leuke opmerking van mijn kant [stick with what you're good at ;) ].

  [knipje door t.]
 • ik krijg de site niet te zien, ligt dat aan de server of aan mij?
  [edit]

  na een reload kreeg ik hem dus wel te zien, maar heel langzaam allemaal maar hoor.

  Ik heb een link geprobeerd en hij komt maar niet dus ik ga er niet op blijven wachten

  [/edit]
 • [quote:d13807d4b2="tijntje84"]Ik had graag jullie mening gehoord over deze site

  www.desleutelwacht.nl

  Groeten Martijn[/quote:d13807d4b2]


  Tja Martijn,
  De kritiek is duidelijk niet van de lucht, design te oudbollig, fonts door elkaar gebruikt, kleurstelling niet goed, logo is ook al niet goed!
  Makkelijk om iemands werk neer te sabelen, mij persoonlijk kan het niet schelen of iemand wel of niet opgeleid of kundig genoeg is volgens bepaalde maatstaven. Ik beoordeel liever iets op datgene wat ik zie.

  Ik moet toegeven dat sommige van de kritieken terecht zijn, al had het wel wat genuanceerder gekund. Maar waar het natuurlijk bij de sleutelwacht om gaat is dat iedereen die de site bezoekt de weg niet kwijt raakt en makkelijk kan navigeren. Dat heb je goed gedaan, de site is wat betreft inhoud duidelijk van opzet en de teksten zijn helder (inhoudelijk ) over het design valt te twistten maar dat zal de gemiddelde bezoeker worst wezen die gaat het om de inhoud. Wat niet wil zeggen dat er aan het design wel wat de verbeteren valt.

  Uitlijning, consequent gebruik van fonts, kleurstelling, de navigatie rechtsboven doet ook wat vreemd aan.

  Aan jou om uit te maken of je je wat aantrekt van de kritieken.

  Aan de bezoeken van de sites, opgegeven door de kritiekgevers hou ik nou ook geen warm gevoel in mijn buik over


  Mathieu
 • Mathieu, (nieuw lid, posts: 1),

  Dit forum is bedoeld voor sitechecks. Het krijgen van kritiek is wat je kunt verwachten als je je website hier plaatst. Daar doe je het namelijk voor zodat je er wat van kunt leren. Als je alleen "ooh aah" commentaar wilt, laat je het maar aan je moeder zien, die vindt alles prachtig.

  Daarnaast zitten er op dit forum verschillende mensen met hun eigen specialismen. Sommigen kijken naar code, andere naar grafisch, weer andere naar presentatie. Dit alles, om een website-eigenaar de tips en pointers te geven om de website (nog) beter te maken.

  Dat Phrea zo cynisch is heeft te maken met de hoeveelheid crap die er soms voorbij komt, en waar mensen ook nog eens beledigd zijn als je er wat van zegt.

  [b:8f57313921]Over de site:[/b:8f57313921]

  Ik vind inderdaad de kleuren ook wat droevig, maar dat is persoonlijk.

  Content technisch: Misschien moet je op de hoofdpagina nog even duidelijk vermelden wat het precies is wat de sleutelwacht doet / biedt.
  Ik kan het wel raden, maar het staat nergens LETTERLIJK.

  Navigatie: Het is voor mij een automatisme om op een logo bovenaan de pagina te klikken om weer home te komen. Wellicht kun je dat ook implementeren.
 • [quote:c3c741f98d="SabineBos"]Navigatie: Het is voor mij een automatisme om op een logo bovenaan de pagina te klikken om weer home te komen. Wellicht kun je dat ook implementeren.[/quote:c3c741f98d] Is dat een Escape knop voor blondjes ofzo? :P ;)

  Voor de maker:

  Ik werd ook afgezeken op m'n eerste site ontwerpje. En tjonge jonge wat was ik blij dat er uberhaubt iets online stond! Dat alles maakte me iets te enthausiast en dat werd hier de kop ingedrukt. Achteraf gezien heeft het alleen maar bijgedragen aan de ontwikkeling van m'n hompage. Dusss….

  Gr. J-P
 • Heyeeh, beetje oppassen le Kont! :P

  En kijk eens naar je site nu… Toppie!

  positieve punten van de sleutelwacht:

  Origineel concept
  simpel, gebruiksvriendelijk
  niet "all over the place" (niet druk, met knipperlichten etc)

  JP, graaf dat topic eens op? ;)
 • *knip* Je moet zoeken op "poydectes" Je krijgt dan twee topics te zien waarvan je "Jullie mening graag!!!!!!!!!!" maar eens door moet lezen. Sorry maar ik ben te dom om een fatsoenlijk linkje uit dat Kl*te php te trekken…

  Gr. J-P
 • Ik ben het helemaal met Mathieu eens!!
  Gefeliciteerd Mathieu je eerste post en meteen de spijker op z'n kop:
  Het doel van de site geanaliseerd en daarop comentaar gegeven, het "ontwerp" met het onvermijdelijke filter van SMAAK geanaliseerd en de conclusie getrokken dat je het niet geweldig vindt.

  Maar bovenal; een genuanceerde, opbouwende kritiek waar iemand iets mee kan!

  Dan nog even off-topic (schijnt hier gedoogd te worden…)

  Filter tip:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.