Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wat is PHP

Anoniem
teacher
4 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Op vele forums zoals deze (die ik zeer goed vind) duikt vaak de term PHP op. Maar wat betekent dat nu eigenlijk ? Heb al door dat het iets te maken heeft met websites maar verder weet ik er eigenlijk niet veel van. Heb al geprobeerd met de zoek-functie om iets te vinden maar dan krijg je meer dan 700 berichten. Kan er mij iemand uitleggen wat dat eigenlijk is PHP.

  Vele groeten,

  Stijn C.
 • http://www.php.net/

  En let dan vooral op de tekst links met het kopje "What is PHP?". ;)

  - Bas
 • PHP Hypertext Preprocessor is afgeleid van Personal Home Page Tools. Het is een scripttaal (programmeertaal) die in combinatie met HTML kan worden gebruikt om dynamisch gegenereerde pagina's te maken.

  PHP kan MySQL databases of e-mailaccounts aanspreken, eventueel op afstand. Hiermee kunt u bijvoorbeeld pagina's maken waarbij de vormgeving en de redactie zijn gescheiden. Of pagina's met gegevens uit een database die zijn afgestemd op de bezoeker.

  Door PHP tags te gebruiken, wissel je tussen HTML en PHP. De syntax lijkt op die van Perl of C en de functionaliteit is vergelijkbaar met ASP.

  Misschien niet onbelangrijk, PHP is open source software en op zo goed als alle platforms beschikbaar.
 • PHP is gewoon net als ASP een server scripting taal.. zorgt voor dynamische werking van websites.. denk hierbij aan gastenboek, webshops enz..


  [off-topic] De laatste tijd komen er wel erg veel n00b vragen binnen, die zo met de search functie van dit forum, of met die van google kan worden opgelost.. Je krijgt misschien niet altijd direct een duidelijk antwoord van zo'n zoekmachine maar ff iets opzoeken is niet zo moeilijk, kost alleen ff iets meer tijd dan dat je het zo krijgt van een ander. [/off-topic]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.