Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

rollover info bij menu links

Anoniem
Anne
9 antwoorden
 • hoi,
  ik heb weer eens een vraag:
  op deze testpagina heb ik een pagina gezet, met mijn menu erin. hier staat de stylesheet. op de pagina zelf staan onder 3 links, en als je daar overheen gaat, komt er als het goed is, bovenin langs het menu, een tekst te staan. dat werkt. maar nu het volgende, in mijn menu code, bovenin (niet het javascript gedeelte) staat het gedeelte wat voor de home knop zorgt. het lukt mij niet, om bij die knop de tekst te krijgen, net zoals bij de links.
  de tekst die in de balk komt te staan, moet in een <span> element zoals je kunt zien, maar volgens mij kan dat niet, want zodra ik dat probeer, loopt het in de soep.
  zou er iemand heel even naar willen kijken, en mij de (waarschijnlijk simpele) oplossing vertellen? ik vind wel, dat ik dit keer echt mijn best heb gedaan om het zelf op te lossen, maar na een uur (ongelogen) geklooid te hebben, probeer ik het toch nog eens hier te vragen.

  alvast bedankt,

  jules
 • Het zal op zich misschien best mogelijk zijn, maar ik denk dat je conflicten zult krijgen met de positionering van de spans of divs. Aangezien dat menu al uitgebreid gebruik maakt van CSS positionering wordt het een aardig werk om dat allemaal goed te krijgen. Misschien even laten liggen voor de toekomst? Of anders even termin8or lief aankijken…

  :roll: :D

  - Bas
 • termin8or: :wink: :wink: :D :lol:
  (grapje)
  ik zie wel, misschien is er iemand met een simpele oplossing, en anders laat ik het maar zo.
  bedankt,

  jules
 • http://www.meyerweb.com/eric/css/edge/popups/demo.html
 • that's the point wouter:
  ik heb dit van die site!
  en, het lukt me ook wel bij een gewone link, maar om dit in mijn nogal ingewikkelde menu te weven, dat is het probleem.
  toch bedankt,
  jules
 • [quote:cef4aba072]ik vind wel, dat ik dit keer echt mijn best heb gedaan om het zelf op te lossen[/quote:cef4aba072]Ik wist het :)

  Doe eerst het volgende: Maak een test waar het fout gaat. Op deze manier is het moelijk zien wat er gebeurt lijkt me. En om nou zelf dit te gaan maken…

  Maak dan ook gebruik van descendent selectors (zoek maar ff op het w3). Opzich lijkt het me niet moelijk aangezien de locatie van de span nooit wijzigt, toch?

  Als je op de juiste wijze de span benadert moet het lukken lijkt me.

  [ot]Over je site nog even. De accesskeys die jij gebruikt lijken me compleet raar, hoezo voor home een p, meestal gebruik je daar 1 voor. Daarnaast link je op een onnodig rare manier naar je stylesheet. Zonder relatieve verwijzingen te gebruiken.

  Ennuh waarom trans?[/ot]

  Succes ermee! 8)

  -termin8or
 • [quote:1e5d2e246c="termin8or"]Doe eerst het volgende: Maak een test waar het fout gaat. Op deze manier is het moelijk zien wat er gebeurt lijkt me. En om nou zelf dit te gaan maken…
  [/quote:1e5d2e246c]
  bedoel je, dat ik het moet proberen, en als het fout gaat, weer hier moet plaatsen, maar dan de "mislukte" poging?

  [quote:1e5d2e246c="termin8or"]De accesskeys die jij gebruikt lijken me compleet raar, hoezo voor home een p, meestal gebruik je daar 1 voor.
  Daarnaast link je op een onnodig rare manier naar je stylesheet. Zonder relatieve verwijzingen te gebruiken.
  Ennuh waarom trans?[/quote:1e5d2e246c]
  die acceskeys, moet ik die dan gewoon nummeren? (heb je die eigenlijk wel nodig?)
  en wat bedoel je met trans?

  doei,

  jules
 • 1 ja
  2 nee, maar voor home wordt meestal 0 gebruikt, dit heeft te maken met accessibility, zoek maar op het w3 of http://www.divintoaccessibility.org/
  3 xhtml 1.0 transitional

  -termin8or
 • mijn god, ik ben echt geweldig goed!! :wink:
  ik heb het bijna helemaal zelf opgelost, door een simpele aanpassing. de knop home, en over mij heb ik al aangepast, op mijn test site. (de style staat hier. werkt perfect, maar als je op het menu "over mij" klikt, zodat het uitschuift, en je gaat dan over een onderwerp, komt de tekst opeens op een andere plaats te staan. daar snap ik niets van, want in de style heb ik toch echt een andere plaats opgegeven.
  iemand?

  bedankt,
  jules

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.