Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Content- en sitecheck] Change-that-Tune!

Anoniem
None
49 antwoorden
 • Dag vriendjes en vriendinnetjes [we komen er weer aan]…

  We zijn met een paar IRC vrienden een site aan het opzetten, en we wilden weleens commentaar, vooral op de content eigenlijk.
  Het design staat wel vast, ik denk niet dat ik dat nog ga veranderen, het moet een beetje 'fout' zijn zeg maar, zie de content van de site.

  Maar…
  Het idee achter CtT is geheel nieuw, dat is iig al erg leuk, tegenwoordig is niet zoveel nieuw meer, maar we zitten nog een beetje met de presentatie kwa content.
  Het probleem is eik dat we niet goed de content van de site kunnen overbrengen, iig niet op de liedjes-pages [klik en zie wat ik bedoel, is nogal saai].
  Ook zijn we niet helemaal tevreden over het overall resultaat, m.a.w. het kan beter gebracht worden, met meer enthousiasme etc, alleen wij weten ff niet meer hoe.

  Er zijn al wat ideeen naarvoren gebracht, bijv userparticipatie [we hebben een eigen SMS [nieuw woordje: Site Content Manager]], maar dat draait nog niet op CtT. Willen we dus wel gaan doen, zodat men zelf comments kan posten, zelf nieuwe [lame ass] midi's kan submitten, polls: CtT nummer van de maand, wie maakt de allerergste, enz.

  De vraag kwa content is dus: wat zouden jullie graag zien op zo'n site om hem toch leuk en aantrekkelijk te maken.

  Edit: linkje is meestal wel handig bij een check: Change-that-Tune!
 • Het is laat, dus morgen krijg je een completere check… Wat me wel ff snel opviel is dat de layout wordt opgebouwd door tabellen (foei!) en dat de <embed> tag geen onderdeel is van de (X)HTML specificatie en ook niet werkt in Netscape. Gebruik liever de <object> tag.

  De teksten zijn wel leuk, de beste vind ik nog degene onderaan elke pagina. :D

  - Bas
 • [size=9:c87621d059]Ow jee Phrea heeft een sitecheck, alle gekwetste brugklassers komen uit hun krochten gal spuwen op deze site…[/size:c87621d059]

  Applaus voor de man die MIDI een bestemming heeft gegeven op het internet!!!

  Namens mijn lieve peuter-neefjes en nichtjes heb ik nog wat verzoekjes (Olifantje in het bos etc.) maar daar nemen we nog contact over op ;)

  Logo is niet denderend. Die oogjes zijn freaky! En worden bij mij niet direct geassocieerd met [b:c87621d059]luisteren[/b:c87621d059]
 • Bij kortjakje crashte MSIE6.0 8) (ik gebruik quicktime) In NN7.x deed hij het ook niet. :roll:

  -termin8or
 • [ot]Trouwens, Ovide roeleert hard!!![/ot]
 • [quote:f6e7554d55="BasHamar"]Wat me wel ff snel opviel is dat de layout wordt opgebouwd door tabellen (foei!) en dat de <embed> tag geen onderdeel is van de (X)HTML specificatie en ook niet werkt in Netscape. Gebruik liever de <object> tag.[/quote:f6e7554d55]
  Dat de layout opgebouwd is met tabellen heeft een reden: ik ben een kruk met css, zou het liefst voor css gaan uiteraard, maar ik ben er ook een beetje 'uit' zeg maar.

  Dat het in NS niet werkt is bekend, in IE, Opera, Moz, etc werkt het wel. Zal wel eens ff kijken naar de object tag, maar zolang het werkt werkt het. :D

  termin8or, dat IE crashed ligt aan je comp.
 • [quote:2ab091d3a9="Phrea"]zou het liefst voor css gaan uiteraard, maar ik ben er ook een beetje 'uit' zeg maar.
  [/quote:2ab091d3a9]

  :o Waar moet dit naar toe zeg! :wink:

  Ik ga vanavond ff kijken.. Zit nu op m'n werk en wil geen lullige sitecheck geven.. Tenminste niet als het voor my man is 8)

  Gr. J-P
 • [quote:a05d658d0a]termin8or, dat IE crashed ligt aan je comp.[/quote:a05d658d0a]Met het idee in m'n achterhoofd dat ie wel is een twee keer kan crashen ben ik teruggegaan, en wat blijkt ik had niet de benodigde quicktime components.

  Het idee is origineel en ook wel leuk uitgevoerd. Alleen de broncode he.. maar ja dat had je zelf al toegegeven.

  Contact zou ik even veranderen volgens het usability handboek een grote fout als deze verwijst naar een mail-adres. Zelfde geld voor de header in de homepage, juist op die plek moet deze niet aanklikbaar zijn.

  Het object element ( http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/objects.html#h-13.3 ) zou inderdaad beter zijn dan embed.

  -termin8or
 • Ok dan, daar hebbik wat aan! :)
  Ik ga strax ff naar dat object kijken idd, wat bas ook al zei.

  De bron, ja… Nogmaals, ik ben geen echte tagger in de enge zin van het woord, helaas, ben er te lang uit geweest om er zomaar weer ff in te stappen, er zijn veel veranderingen geweest, en daar baal ik best van [zeker gezien het feit dat er een SMS [daar hebbie dat nieuwe woordje weer] op me ligt te wachten dat van de grond af opnieuw moet worden vormgegeven met de huidige standaarden en mogelijkheden van bijvoorbeeld CSS].

  Geef ook toe dat het design niet Phrea-style is, het is daarvoor eik te slecht, maar heb 0 inspiratie op het gebied van design atm. Maar goed, het gaat ons vooral om de content, die moet iig goed en solide zijn.

  Je bent niet de eerste [wel de tweede :D ] die commentaar heeft op de 'home' link, ik ga daarnaar kijken.

  Bedankt voor het meedenken en hulp is altijd welkom.
 • wat heb jij nou heel de tijd met sms??
  het is [size=24:edb32b2284]scm[/size:edb32b2284]

  verder vind ik je site wel leuk opgezet, alleen had ik toch wat anders verwacht.

  bij nuttige en onnuttige bijdragen verwijs je naar het forum, maar bij het menu tref ik geen 'echte' link naar het forum aan.
  of wil je phrea.com niet bij ctt betrekken?

  tabbellen vind ik zelf niet zo erg (ken meer site's die het doen..) maar css is toch wel handig als je het eenmaal onder de knie hebt..

  maar verder is je site wel leuk :lol:
 • [quote:2ada2d0b67="Phrea"]

  Geef ook toe dat het design niet Phrea-style is, het is daarvoor eik te slecht, maar heb 0 inspiratie op het gebied van design atm.[/quote:2ada2d0b67]

  Mm.. toch ruikt het wel een beetje naar Phrea. Dat zullen de half-transparante letters wel zijn :-)

  Wil je dan wel tips over het design? Over code kan ik je weinig vertellen. Bij mij werkte het trouwens prima. De Quicktime player-download ging vrijwel vanzelf. En het klonk wel leuk :-) Maaruh.. Phrea, kan ik je helpen met tips? Let me know.

  Gr. J-P
 • Het leuke aan deze check is dat het design en de code eik helemaal niet zo goed zijn. Eik ook de enige punten waar op gelet wordt bij een 'nieuwe lid', Phrea kraakt hem eerst een beetje af over het design, daarna worden er nog meer dingen ontdekt met de uiteindelijke boodschap en afsluiting van het topic door teacher: "uithuilen en opnieuw beginnen".

  In dit geval vraagt iemand met meer dan 2500 posts een sitecheck aan. Iedereen kent hem (en vreest hem :) ) dus doen we met z'n allen een beetje mild.

  Laten we de check voor het design en de code maar achterwege, we geven wel commentaar op het concept (dat zoals Phrea al zei vernieuwend is).

  Stel je nou is voor dat Phrea een nieuw lid was geweest. Eerst was hij waarschijnlijk afgekraakt door zichzelf (daarna iets milder, vanwege een zeker knipje by t) over het design. De kleuren passen niet echt helemaal bij het gevoel dat je bij zo'n site moet hebben denk ik. Het logo is niet echt musikaal, maar meer gewoon een gephotosopd tekstje. Datzelfde geld voor het menuutje.

  De tekst in het midden vind ik persoonlijk niet echt passen met dat eromheen.

  Daarna was er commentaar gegeven op de code. Boeien dat hij er niks van snapt, hij moet toch zeker weten dat hij het compleet verkeerd heeft gedaan. Natuurlijk begint iedereen gelijk over de doctype, deze mist een verwijzing naar de dtd de doctype is achterhaald en wordt standaard bij dreamweaver geleverd.

  Dat geld eik ook voor de rest van de code het komt gewoon uit dreamweaver rollen. Niet dat dat erg is, maar het kan met veel minder code er veel beter uitzien. Maar helaas heeft dreamweaver geen standaard opmaakopties voor divs (of layers, hoe je het wilt noemen).

  :roll: ….

  -termin8or
 • Termin8or, je hebt helemaal gelijk. Lees mijn eerste post eens?

  En trouwens, ik heb bagger-der sites voorbij zien komen..
  Deze is alleen geen onvoldoende, maar een mager 6-je.
 • Toch is de site wel af en het stikt niet van de broken links en irritante pop-ups enzo. Dus wat dat betreft vergelijk ik hem niet zo snel met de "gemiddelde" sitecheck. Dat zeker niet. Maar ik kan wel inzien wat Termin8er bedoeld :-).

  Gr. J-P

  (sabsa, europa binnen?)
 • [size=7:2e63e2eac1]oui[/size:2e63e2eac1]
 • Ok, harde kritiek, hoewel met 28 paar vluwelen handschoenen aan gebracht. ;)

  Een beetje de opzet van mijn post, ik zat er echt ff doorheen, maar wilde perse asap de site lanceren, nu is het idee nog nieuw, wie weet over een week of wat niet meer, of wordt het gejat oid…
  Ik werk beter 'onder druk' om mezelf zo te dwingen om met iets te komen waar ik me niet voor hoef te schamen. Opzet lijkt gelukt te zijn, ben bezig met een vers design.

  Wat de content betreft, die is -zoals al gezegd- solide, maar nog altijd vind ik bijv de liedjespages enorm saai, dat moet anders kunnen [hoewel ik niet weet hoe].

  Blijf met de ideeen komen, en trek die vluwelen handschoenen eens uit! :D

  Nog een laatste note: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden, Sabine is het eerste slachtoffer. :D
 • [quote:d90731967b="wouterwouter2"]wat heb jij nou heel de tijd met sms??
  het is [size=24:d90731967b]scm[/size:d90731967b][/quote:d90731967b]
  Hihi idd. :D
 • Ok, handschoentjes gaan uit…

  Over de layout kan ik kort zijn. Het ziet er allemaal een beetje knullig en bij elkaar geraapt uit. Waar zijn b.v. die oogjes voor? Ik zou de site wat vriendelijker laten ogen en rood met licht paars en geel vind ik een gore combo. Omdat het een site is voor volwassenen mogen er gerust wat flauwe plaatjes tussen de tekst staan. Tenzij je dat hele verhaal interresant genoeg vind om je site mee te openen. (je voorwoord vind ik btw veeeeelste langdraadig.) Zet die info achter een knop ofzo en leg in 10 zinnen uit waar het over gaat. Ik heb een soort van logo/kleur suggestie voor je gemaakt. Klik [b:3665d023eb]hier[/b:3665d023eb] voor het resultaat..

  De site zelf…

  *Ik zou de songlist niet meteen al bij je navigatie betrekken. Dit zal zeker problemen geven wanneer er meer liedjes bij komen. (bij deze een verzoek voor "Deze vuist op deze vuist" :D )
  *De credits horen beneden te staan (lijkt me mooier) En het boeit ook niet wie en wat als je er pas komt. De credits staan zowiezo verkeerd uitgelijnd t.o.v. de song lijst en misc.
  *Met 19" moet ik scrollen? Vind ik zonde en overbodig.
  *De credit linkjes zijn een slimme bezoekerstrekker voor je forum dus dat zou ik erin houden.
  *Waarom is het CtT ipv CTT? Dat laatste is mooier als je bv bannertjes gaat maken enzo met lollige lettertypes.
  *Eigenlijk mis ik nog een annimatie van een bolletje wat over woorden stuiterd. Zeg maar die foute karaoke dingen.. Technisch gezien lijkt het me heel moeilijk om het met de muziek samen te laten lopen. Toch zou het lachen zijn 8)
  *Bij de FAQ lijkt het me duidelijker als je de vragen [b:3665d023eb]dikker[/b:3665d023eb] maakt.
  *"hoe het allemaal begon mag je van mij wel wat leuker neerzetten. Ik begrijp dat je een soort van chat sessie hebt gebruikt. Maar zoals het er nu staat ziet het er behoorlijk nerderig uit. Die tijden bv vind ik niet interresant en overheerst t.o.v. de tekst layout.
  *Als je veel ruimte hebt voor een tekst, waarom moet het dan allemaal zo dicht tegen de randen van je tabellen staan?
  *Ik mis een knop met linkjes naar flauwe sites van Bert en Ernie enzo..

  Ik zie de humor er zeker van in. Ik heb vandaag op het werk een paar uur met Poesje mauw rondgelopen. Maar tekstueel vind ik het af en toe te flauw.

  Bij deze…

  Gr. J-P
 • Hallo, hieronder mijn mening over de site

  (en de handschoentjes gaan opnieuw uit)

  Het design:

  Ik zou je site meer een eigen stijl geven, en daarom een orgineel en mooi design maken wat goed bij de doelgroep past. Nu vind ik het design erg kaal en kil, het is niet echt een design wat ik vind passen bij een website over vrolijke deuntjes. Ik vind het meer passen bij een zakelijke website die je na een paar seconde al vergeten bent. Als je nu op de homepage van de site terecht komt krijg je een overvloed van tekst voor je neus.
  Ik zou bijvoorbeeld eens beginnen met de copiright wat kleiner te maken, want dat neemt nu wel erg veel ruimte in. Ook vind ik dat de Credits erg opvallen terwijl dat toch niet het belangrijkste is, ik zou bijvoorbeeld de navigatie naar de andere pagina's wat duidelijker maken.
  In het navigatiemenu aan de linkerkant vind ik het lettertype trouwens wel erg klein en de links zijn ook niet echt mooi uitgeleind, sommige lopen door op de volgende regel waardoor het geheel er niet duidelijker op word.

  (die vierkantjes aan de bovenkant doen met trouwens erg veel denken aan drukwerk)
  (het nieuwe design van J.P. vindt ik trouwens al een stuk leuker dan het orginele)

  De Code:

  Dit mag duidelijk zijn en het is al eerder gezegt: Je html en css zijn niet volgens de regels en hieraan kan nog veel verbeterd worden

  Usabillity

  Wat al eerder is gezegt: "maak een home link" ook zou ik een andere indeling maken in de navigatie-balk aan de rechterkant. Bijvoorbeeld eerst home, geschiedenis, contact, faq, etc.. en dan de songs en de credits niet bold en eventueel op een andere pagina.
  Ik weet niet of je dit wel interesseert maar als je je pagina afdrukt is het bagger, met halve teksten etc.. Ook zou ik ff wat alt teksten plaatsen, en als je dat doet doe het dan goed. Dus niet dit:

  <img src="header.png" alt="header"

  maar:

  <img src="header.png" alt="Chance that tune - if there is nobody left to help you, you can call CtT" oid

  ook heb je op elke pagina dezelfde titel: dit is natuurlijk niet echt goed voor de reseltaten bij zoekmachines en natuurlijk in de lijst met faforieten is het ook erg irritant. Geef liever een korte omschrijving zoals bijv. Change-that-Tune - Kabouter Plop

  Oke dat was het dan,
  Greetz… Frosto 8)
 • Ik ben inmiddels begonnen met een vers design [in ontwikkeling, zal er regelmatig anders uitzien als je wat vaker klikt, is nu nog veel te strak] dat stukken beter oogt ;) dan het huidige designtje.
  Die oogjes in het oude design was eik om aan te geven dat die liedjes in je kop wel *heel* erg irritant en vervelend zijn, je kan er wakker van liggen. :D [in het nieuwe design zijn ze pleite]

  - Een aparte songlist is absoluut een slim idee, daar ga ik eens naar kijken.
  - Die credits is [uiteraard] een geintje, zomaar voor de lol, boeien of het nou echt mooi of leuk is voor iedereen.
  - Met een 19" moet je scrollen, wat bedoel je daarmee…?? De site is 760 pix breed. :?
  - Het is CtT omdat we het schrijven als Change-that-Tune.
  - Een karaokebolletje is wel te doen, zou dan met flash moeten, maar is _veel_ teveel werk en ga ik zeker niet aan beginnen.
  - Vragen dik: check.
  - Hoe het allemaal begon is een IRC log, daar kan [en wil] ik dus niets aan doen, het is duidelijk dat het IRC is, ik kan dat moeilijk gaan zitten veranderen.
  - Opzich heeft de tekst wel voldoende ruimte vanaf de randen, maar zal er toch naar kijken.
  - Links toevoegen: check.

  De tekst op bijv de frontpage is niet door mij geschreven maar door een vriend van me, en ik zeg het voorzichtig als ik zeg dat het redelijk lastig is om een goede 'column' te schrijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.