Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CSS, het werkt nie...

Anoniem
Anne
8 antwoorden
  • in mijn stylesheet.css staat:
    [code:1:4a1ecad68a]
    .bg-left {
    background-image: url("themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif");
    background-position: right;
    }
    .bg-right {
    background-image: url("themes/FreshAndFruity/images/top-bg-right.gif");
    background-repeat: repeat;
    background-position: left;
    }[/code:1:4a1ecad68a]

    in mijn pagina staat het volgende:
    [code:1:4a1ecad68a]
    <tr>
    <td rowspan="3" width="47%" class="bg-left"> </td>
    <td width="184"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-1.gif" width="184" height="4" alt="" /></td>
    <td width="220"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-2.gif" width="220" height="4" alt="" /></td>
    <td width="80"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-3.gif" width="80" height="4" alt="" /></td>
    <td width="176"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-4.gif" width="276" height="4" alt="" /></td>
    <td rowspan="3" width="47%" class="bg-right.gif"> </td>
    </tr>
    [/code:1:4a1ecad68a]

    Nu gaat het om de 2e en de 1-na-laatste regel.. de class's worden niet aangeroepen, want het werkt niet..
    Heeft iemand enig idee waarom niet?

    Kijk op http://www.frontaal-online.com voor een voorbeeld. De kop aan de rechter- en linkerkant is niet te zien..


    Alvast bedankt voor de hulp..


    Stefan.
  • Allereerst gebruik je in CSS geen quotes, ten tweede zou ik de lege cellen vullen met een &nbsp; danwel een spacer image.

    - Bas
  • bekijk dit eens:

    class="bg-right.gif"> >>> ?
  • Oke, nu heb ik het volgende gedaan:

    [code:1:c81d26a740] <tr>
    <td rowspan="3" width="47%" class="bg-left">&</td>
    <td width="184"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-1.gif" width="184" height="4" alt="" /></td>
    <td width="220"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-2.gif" width="220" height="4" alt="" /></td>
    <td width="80"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-3.gif" width="80" height="4" alt="" /></td>
    <td width="176"><img src="themes/FreshAndFruity/images/top1-4.gif" width="276" height="4" alt="" /></td>
    <td rowspan="3" width="47%" class="bg-right">&</td>
    </tr>[/code:1:c81d26a740]

    Heb dus '&' toegevoegd en de class "bg-right.gif" vervangen voor "bg-right"..

    En in mijn CSS, staat nu:
    [code:1:c81d26a740].bg-left {
    background-image: url(themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif);
    background-position: right;
    }
    .bg-right {
    background-image: url(themes/FreshAndFruity/images/top-bg-right.gif);
    background-repeat: repeat;
    background-position: left;
    }[/code:1:c81d26a740]
    Hierin heb ik dus de quotes verwijdert in de url()'s…

    Maar zoals je kunt zien op http://www.frontaal-online.com/ werkt het nogsteeds niet.. Wat doe ik nou fout? Waarom werkt het niet?


    Stefan.
  • Ik denk dat ik het wel weet. Maar doe eerst het volgende:

    1. http://validator.w3.org/ (ook je stylesheet erdoorheen halen)
    2. Verwijs je wel vanaf je stylesheet? >>

    themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif

    Stel dat je stylesheet nu in een mapje "style" zit. Style zit samen met themes in een map.

    Dan moet het zo ../themes/FreshAndFruity/images/top-bg-left.gif

    Oja & is geen geldig karakter. Dat moet & amp; zijn ;)

    -termin8or
  • [quote:3337cdd656]Oja & is geen geldig karakter. Dat moet & amp; zijn[/quote:3337cdd656]
    Ja, dat weet ik, maar binnen in de code-tags wordt de '$nbsp;' vervangen voor een '& ' weet ook niet hoe dat komt.. Waarschijnlijk een bug in het BB-forum…


    [quote:3337cdd656]Ik denk dat ik het wel weet. Maar doe eerst het volgende:

    1. http://validator.w3.org/ (ook je stylesheet erdoorheen halen)
    2. Verwijs je wel vanaf je stylesheet? >> [/quote:3337cdd656]
    Dan zijn de afwerkingsdingetjes, ik weet niet hoe jij dat doet, maar ik doe dat altijd pas als laatste.. Bedankt voor de tip, maar vind t belangrijker dat eerst alle classes werken en dat de layout in orde is…

    1.> Daar gaan we dus nu aan beginnen want hij werkt eindelijk…
    2.> Ja, dat deed ik inderdaad wel…

    Het probleem zat hem in het feit dat ik "top-bg-left.gif" & "top-bg-right.gif" had hernoemd.. Helaas was ik dit vergeten…


    Bedankt voor je hulp…


    Stefan.
  • [quote:62722bc59d]en dat de layout in orde is…[/quote:62722bc59d]Hmm… je test zeker meestal in MSIE :) .

    -termin8or
  • Nee, niet alleen…

    Mozilla, Konqueror, Safari, Opera… Lijkt me genoeg… Of heb je nog meer suggestie's?


    Stefan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.