Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Streaming audio op mijn website

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hi Allemaal,

  Ik ben beheerder van een band website en nu wil ik graag de mp3 fragmenten automatish kunnen laten afspelen, zonder dat ze die mp3's eerst helemaal moeten downloaden.
  De server is aanwezig alleen wat ik niet weet is hoe je bv het afspeelvenster van bv realplayer of windows media player op je website kan zetter als player en hoe je dan de links naar je mp3 bestanden maakt.

  Kan iemand mij hierbij helpen?

  Groeten van Erik.
 • Gebruik Google…
 • als je geen verstand hebt van html, doe het dan met een WYSIWYG editor, zoals frontpage of (een hele goede:) namo webeditor.
  dan is het wat klikwerk, en klaar.
  of mp3 te streamen is, weet ik zo niet, maar maak er in ieder geval geen achtergrond muziekje van.
  en een mp3 van 2mb is zo gedownload hoor…

  succes,
  jules
 • [quote:7911a14078="juleswijers"]en een mp3 van 2mb is zo gedownload hoor…[/quote:7911a14078]Stel: je hebt een inbelverbinding van maximaal 5 kB/s (wat ongeveer geldt voor 60% van de Nederlandse bevolking) en je wil een bestand downloaden van 2 MB oftewel 2048 kB. Dat kost je dan (2048 / 5) / 60 = 6,8 minuten (give or take a minute)…

  Streaming is dan toch wel een goed idee! Overigens moet je dan wel een lage bitrate gebruiken voor mensen met een trage verbinding anders hebben ze er nog niets aan.

  - Bas
 • de windows media encoder en de windows media on-demand producer doen denk ik wel wat jij wil..

  t.
 • ja, je hebt gelijk bas,
  maar mensen die de muziek echt graag horen hebben dat er wel voor over denk ik.
  en: de meeste mensen hebben helemaal geen behoefte aan muziek op een site. vaak hebben ze zelf al een muziekje aanstaan.
  jules
 • [quote:0ab399a993="erikvdh"]Hi Allemaal,

  Ik ben beheerder van een band website en nu wil ik graag de mp3 fragmenten automatish kunnen laten afspelen, zonder dat ze die mp3's eerst helemaal moeten downloaden.
  De server is aanwezig alleen wat ik niet weet is hoe je bv het afspeelvenster van bv realplayer of windows media player op je website kan zetter als player en hoe je dan de links naar je mp3 bestanden maakt.

  Kan iemand mij hierbij helpen?

  Groeten van Erik.[/quote:0ab399a993]

  Met Flash kan dit ook prima. Die player heeft bovendien iedereen.
 • Hallo allemaal,

  het spijt me dat ik het moet zeggen maar een geluid in een Flash-animatie stoppen om het streaming te krijgen vind ik gewoon niet slim. Want het kan eenvoudiger. Je kan een realaudio plugin makkelijk op de pagina krijgen. Of liever eigenlijk: een Windows Media Player. want die hebben namelijk meer mensen op het internet dan Flash, hoor. Ik luister hier nu naar een in een paar seconden geplugde MIDI. Nou nog streamen…. Trouwens, IE6 biedt al automatish de mogelijkheid een bestand niet te downloaden maar af te spelen, en nog streaming ook. Maar dat is lastig voor mij. Bovendien zie je overal IE5. Behalve bij XP dan. Hieronder een voorbeeld dat niet streamt. Ben je alvast opweg terwijl ik zoek.
  [code:1:76b301e3f4]<embed src="http://www.grotepret.tmfweb.nl/geluiden/midi/onestop.mid" hidden="false" autostart="true" loop="false">[/code:1:76b301e3f4]
  met deze code meteen een leuk muziekje. :wink:
 • [quote:bbe5460e94="LG"][…]Je kan een realaudio plugin makkelijk op de pagina krijgen.[/quote:bbe5460e94]Hmm.. hoeveel % van de mensen hebben realaudio? Van flash weet ik dat iig 95% van browsende mensen deze plugin hebben (en dan heb ik het over versie6.x eerdere versies geen idee).[quote:bbe5460e94="LG"]Of liever eigenlijk: een Windows Media Player. want die hebben namelijk meer mensen op het internet dan Flash, hoor.[/quote:bbe5460e94]Statistieken?[quote:bbe5460e94="LG"][…]Behalve bij XP dan.[/quote:bbe5460e94]Op eerder windows versies kan je ook MSIE6.0 draaien en als ik de stats bekijk ( http://www.thecounter.com/stats/2003/May/ ) heeft ongeveer 40% van browsend internet dat gedaan.

  <embed> maakt geen deel uit van de html-specificatie nog van xhtml specificatie.

  Je kunt beter <object> gebruiken hiervoor ( http://www.w3.org/TR/html40/struct/objects.html#h-13.3 ).
 • WMP biedt toch iets dergelijks?
  Als je een .wmv downed ergens dan plaatst hij een buffer en begint daarna direct te spelen [weet niet hoe het met geluid zit hoor, maar dit is wat ik iig weet].
  En anders realaudio oid?
 • Persoonlijk denk ik dat Flash de beste optie is aangezien dit de enige cross-platform optie is die hier wordt geboden. Zowel Realplayer als WMP zijn niet voor Linux beschikbaar. Flash daarentegen is voor vrijwel elk platform te krijgen en bovendien een goed geïntegreerde browser plug-in, dus het zal voor weinig problemen zorgen.

  - Bas
 • Hallo luitjes,

  ik weet de oplossing! Geen enkele oplossing is natuurlijk ultiem, en ik weet niet precies hoe het met compatibiliteit zit, maar deze oplossing werkt zeker op WMP, RealPlayer en RealOne, WinAmp, en de meeste andere mediaspelers. Je kan natuurlijk ff controleren hoe het zit met Aplle's Quicktime, want op de pc waar ik dit schrijf staan alleen WMP en RP.

  Deze oplossing wekrt eigenlijk met een playlist, dus een afspeellijst, een "media queue format". Hiermee kunnen mediaformaten als MP3 echter ook makkelijk gestreamd worden. FF een stappenplan:

  1. Ga naar Start > Programma's > Bureau-accesoires > Kladblok. Of een andere teksteditor als Textpad is ook goed.

  2. Neem de volgende code over (en pas hem aan):
  [code:1:945209ef86]#EXTM3U
  #EXTINF:-1,http://www.jouwsite.com/jouwmap/jouwbestand.mp3
  http://www.jouwsite.com/jouwmap/jouwbestand.mp3
  [/code:1:945209ef86]De url moet echt absoluut naar jouw website verwijzen, omdat de mediaspeler anders niet weet dat hij op jouw site moet zijn. Voor meer informatie raad ik je dit stuk echt HEEL erg aan:

  http://hanna.pyxidis.org/tech/m3u.html

  [quote:945209ef86="termin8or"]Op eerder windows versies kan je ook MSIE6.0 draaien en als ik de stats bekijk ( http://www.thecounter.com/stats/2003/May/ ) heeft ongeveer 40% van browsend internet dat gedaan. [/quote:945209ef86]En oh ja, dat wist ik. Ik ben zelf een fanatiek upgrader. :wink: :P :P :wink:

  Groeten van Lennart Goosens.
  P. S.: Een voorbeeld van dit stream-geweld vind je op: http://www.trekconnection.com/sounds/mp3. Klik op een logo en dan op het "Opening Theme" voor een lekker startrekmuziekje! 8) :wink:
 • Wil je voortaan niet meer zo [i:2dbbd7255a]laat[/i:2dbbd7255a] reageren?[quote:2dbbd7255a="LG"]En oh ja, dat wist ik. Ik ben zelf een fanatiek upgrader.[/quote:2dbbd7255a]Lees je vorige post is [i:2dbbd7255a]heel goed[/i:2dbbd7255a] door. En Bas had al de beste oplossing gegeven. Dat werkt zelfs op een ipaq oid.

  -termin8or

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.