Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Zelf een nieuwsbrief maken

Anoniem
cifra
8 antwoorden
 • Zelf een nieuwsbrief maken is simpel als je het bij platte tekst houdt. Ga je html gebruiken wordt het anders. Een email is geen webpage. Plaatjes die niet meekomen, ankers die een explorer venster openen. Ik heb er al een boel over gelezen maar nergens een steekhoudend, samenhangend overzicht. Nergens een tutorial. Is trouwens lastig zoeken in google op"nieuwsbrief". Wie heeft de gouden tip.
 • Heb het ook intertijd gedaan. Zelf maillist script in php geschreven, namen uit database gehaald, en gepersonaliseerde mail laten verzenden. Mij is het gelukt een html mail op te stellen. Mits de nodige aanpassingen in de mailheaders. Afbeeldingen heb ik op mijn eigen webserver gezet, waardoor ze niet moesten meegegeven worden als attachment. En euhm, die ankers, ik denk niet dat dit een probleem vormt, of ben ik verkeerd?

  Indien je de mail opstelt in een gewone emailclient kan het toch geen probleem vormen, op voorwaarde dat je de paginabron erlangs houdt en het afbeeldingpath verandert in een verwijzing naar afbeeldingen op je webserver.
 • [quote:c92adb1149="cifra"]Zelf een nieuwsbrief maken is simpel als je het bij platte tekst houdt. Ga je html gebruiken wordt het anders. Een email is geen webpage. Plaatjes die niet meekomen, ankers die een explorer venster openen. Ik heb er al een boel over gelezen maar nergens een steekhoudend, samenhangend overzicht. Nergens een tutorial. Is trouwens lastig zoeken in google op"nieuwsbrief". Wie heeft de gouden tip.[/quote:c92adb1149]een e-mail is wel een webpage. Welke script taal wil je het maken? of gewoon met outlook express?
 • Deze vraag is al vaak aan bod gekomen op dit forum. Google vereist meestal wat meer zoekwoorden dan alleen "nieuwsbrief":
  http://www.google.nl/search?hl=nl&ie;=UTF-8&oe;=UTF-8&q;=howto+make+html+newsletter&btnG;=Google+zoeken&lr;=

  Das 1 en 2 is denk dat je beter geen html kunt verzenden. Daarvoor komen ze wel naar je website ;)

  -termin8or
 • [quote:a59489485d="termin8or"]Deze vraag is al vaak aan bod gekomen op dit forum. Google vereist meestal wat meer zoekwoorden dan alleen "nieuwsbrief":
  http://www.google.nl/search?hl=nl&ie;=UTF-8&oe;=UTF-8&q;=howto+make+html+newsletter&btnG;=Google+zoeken&lr;=

  Das 1 en 2 is denk dat je beter geen html kunt verzenden. Daarvoor komen ze wel naar je website ;)

  -termin8or[/quote:a59489485d]Dat slaat nergens op (geen HTML gebruiken) 9/10 mail programma's accepteren het perfect, een HTML mail. Je geeft je mail hierdoor een mooier uiterlijk etc. etc. etc. etc.

  De programma's die nog geen HTML aan kunnen, die laten het meestal gewoon in plain text zien…
 • Het ging mij ook niet om de ondersteuning. Volgens mij heb ik dat ook niet gezegd :-? .
 • Let wel op dat als je plaatjes op je eigen server zet en er naar verwijst in je html-source van je mailtje, Outlook ze tegenwoordig (nou ja: Outlook 2003 dan) niet meer laat zien in verband met privacy etc.
 • [quote:48c239add7="Bill Gates"]Let wel op dat als je plaatjes op je eigen server zet en er naar verwijst in je html-source van je mailtje, Outlook ze tegenwoordig (nou ja: Outlook 2003 dan) niet meer laat zien in verband met privacy etc.[/quote:48c239add7]Dat is alleen als je je beveiligings instellingen op zijn hoogste niveau plaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.