Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Tja, hoe nu beginnen

Anoniem
wouterwouter2
13 antwoorden
 • Al geruime tijd - lees 1,5 jaar - ben ik "in mijn hoofd" bezig geweest met de nieuwe website van mijn bedrijf, MD IT-Services. Ik ben al een paar keer serieus aan een website begonnen, maar dit is helaas niets geworden, puur omdat ik het na een tidje al "zat" was qua design. Ik heb toen uit wanhoop een site van "freetemplates" genomen, maar ben er natuurlijk allang achter dat dat geen professionele uitstraling heeft als iemand weet dat ie daarvanaf komt.

  Mijn vraag is dus eigenlijk - beetje raar misschien - als jullie een site bouwen hoe kom je dan aan ideeen? Zijn er bepaalde standaardsites waar je wat vanaf kan wijken; bepaalde standaard designrichtingen? Hebben jullie ideeen voor een mooie, maar toch makkelijk te construeren website, url's o.i.d.?

  De door mij best mooi gevonden websites KPN bijvoorbeeld. Lekker stark design. Ik heb al wel enkele websites voor anderen gebouwd, zie Iwanda Persians en wat zakelijker OpenSource Adviesbureau Boussen Mijn eigen "under construction site" staat h i e r De afbeelding die je hier ziet is eigenlijk de enige "stijl" die ik heb en deze wil ik dus zeker in mijn website laten terugkomen.

  Alvast bedankt.
 • begin een website altijd met potlood en papier.
 • Wat ook in enige mate het uiterlijk bepaald is de navigatie. Deze moet overzichtelijk en consequent zijn, maar verder is het vrij. Ga dus bedenken of je het boven de content wil, of links danwel rechts ervan. Wil je een searchbox? Wat ik bedoel te zeggen is dat je eerst de grenzen waarbinnen je wil/kan werken moet bepalen. Als je bepaalde eisen stelt zullen deze doorwerken in het design. Maak daar slim gebruik van, dan wordt het meer een geheel.

  - Bas
 • Ik wil graag een simpel menuutje met wat links aan de linkerkant, simpelweg omdat het handig is. Het design, ik wil liever niet met flash werken omdat ik juist wil proberen een zo groot mogelijke schaalbaarheid te bereiken. Ik heb gemerkt dat je met bv. foto's een site goed kan verfraaien en deze ook mooier kunt laten overkomen. Ik ken uiteraard ook het risico wat daaraan zit…

  Ik vind sites als http://www.hp.com en zeker ook http://www.audi.nl erg mooi. Hoe kan ik beste iets in deze stijl creeeren. Ik ben er niet zo goed in en wilde graag met Dreamweaver werken. Waar begin ik dan mee nadat ik op papier heb geschetst hoe het eruit moet komen te zien? Met een table, met een frame, met de foto's, met wat? Hebben jullie "design" ideeen om het simpel en toch mooi te laten ogen?
 • Beide layouts lenen zich perfect voor het gebruik van layers vanwege hun strakke uiterlijk. Probleem is echter dat Dreamweaver of welke WYSIWYG editor dan ook niet in staat is dit op de juiste manier te doen. Layers worden idealiter opgemaakt met CSS en dit is een flinke klus. Ik wil je niet ontmoedigen, maar weet waar je aan begint. Overigens zijn er hier genoeg mensen die je bij het proces kunnen helpen.

  Een tweede optie is tabellen. Hoewel het voor sommigen (waaronder mijzelf) nooit een alternatief zal zijn is het makkelijk te bewerkstelligen onder Dreamweaver. Zet daarvoor de modus op Layout View en je kan simpelweg tabellen "tekenen" met de daarin horende cellen. Nadeel hier is dat je onder andere een grote en onoverzichtelijke broncode krijgt en dat de schaalbaarheid moeilijk te bereiken zal zijn. De Layout View creëert namelijk statische tabellen, compleet met spacer images en alles.

  - Bas
 • ik begin altijd met een layout zonder enige (grafische) opmaak en probeer alles gewoon geordent te krijgen.
  Dan kijk ik welke 3 kleuren (meestal 3 ofzo) het beste passen bij de layout en begin daar eens verschillende creaties mee te maken


  Als ik iets heel grafisch van te voren ingedachten heb maak ik gewoon de website in photoshop oid als 1 image en ga dan slicen of iets dergelijks (zie paperwork)
 • ik schets een ontwerp op papier,
  daarnaast een wensen of eisenpakket zoals logo, menu, enzovoort…
  een storyboard maken… een papieren website en dan de invulling via de pc.
 • Probeer het eens met Macromedia Fireworks. Als je eerst een tutorial volgt raak je misschien zo snel enthousiast door het gemak waarmee je een mooie site maakt.

  Ik probeerde het eerst ook met Dreamweaver, maar dat vond ik niets, en Flash was een te grote sprong voor me. Fireworks was echt perfect.
 • [quote:26f1276ff3="my009054"]De door mij best mooi gevonden websites KPN bijvoorbeeld. Lekker stark design.[/quote:26f1276ff3]Het design is misschien mooi strak, maar ik vind de site voor de rest een voorbeeld van hoe het niet moet. De navigaties is traag, onduidelijk, niet logiesch en je kan niet vinden wat je zoekt omdat het of verstopt is of gewoon niet op staat. En probeer eens contactgegevens te vinden, zoals een telefoonnummer.

  Zo,effe mijn frustatie kwijt omdat ik deze site vaak raadpleeg voor mijn werk :wink:
 • even terug komend op de topic, hoe je het beste kan beginnen verschilt denk ik voor iedereen. de ene begint met pen en papier de andere gaat direct photo shoppen. Ik doe het anders ik maak voor mezelf eerst een opstelling. een tableset of een frameset. Dan ga ik kijken waar wil ik het menu waar wil ik de links waar wil ik me logo. dan ga ik kleuren uitzoeken die ik wil gaan gebruiken. deze moeten goed met elkaar combineren. Vervolgens ga ik beginnen met een design. dit knip ik later zo uit dat het in me table/frame set past.
  Succes
 • [quote:11f470953f="fletcher"][…]een tableset of een frameset.[…][/quote:11f470953f]Je vergeet de beste :)

  -termin8or
 • [quote:12d4763962="termin8or"][quote:12d4763962="fletcher"][…]een tableset of een frameset.[…][/quote:12d4763962]Je vergeet de beste :)

  -termin8or[/quote:12d4763962]

  Damn je bent me voor! :)

  Inderdaad, CSS is je vriend.

  Een layout ontwikkelen aan de hand van tablesets en/of framesets is in deze tijd wel heel erg fout.
 • Ik heb een eerste opzetje gemaakt op http://www.mditservices.com/new

  Er is echter een probleempje, zet in IE de lettergrootte op "extra groot" en mijn layout is verziekt. Nu heb ik begrepen dat ik dat met CSS kan oplossen, maar ik kan geen engels en geen CSS… Dus dat is het probleem…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.