Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe zet je twee <div> naast elkaar?

Anoniem
teacher
8 antwoorden
 • Hallo, ik ben nieuw op dit forum! Mijn naam is levent en ik ben een jongen van 13 jaar.

  Okee, ik begin met mijn vraag:

  Ik ben dus al een tijdje (een paar jaar) bezig met sites. Ik heb nu heel veel sites in HTML gemaakt. Omdat veel vrienden dit hebben, dacht ik: "ik ga er ook een cu2 bij maken voor de lol". Persoonlijk vind ik cu2 verder niet zo mooi en niet zo proffesioneel maar toch voor de lol doe je wel meer…

  Dus mijn vraag: Bij cu2's worden veel scrollbalken IN je site gemaakt, dus ik maak ze ook. Nou wil ik er twee naast elkaar zetten, maar dat wil niet lukken. Ik heb al geprobeerd om de <br>'s weg laten maar dat helpt niks.

  Dit is de HTML code voor de scrolbalk:

  <div style="background-color: aliceblue; width:260px; height:325px; border: 1 solid lightskyblue; overflow:auto; scrollbar-face-color: #87CEEB; scrollbar-shadow-color: #4682B4; scrollbar-highlight-color: #87CEEB; scrollbar-3dlight-color: #4682B4; scrollbar-darkshadow-color: #4682B4; scrollbar-track-color: #f0f8ff; scrollbar-arrow-color: #4682B4; scrollbar-base-color: #f0f8ff">

  En je kunt op www.cu2.nl/exotic-stylo zien wat ik bedoel. Kijk onderaan in mijn cu2. Daar zie je allemaal scrollbalken. De scrollbalk met de vragenlijst erin is het. Daar moet nog een scrollbalk naast.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen en dat ik duidelijk genoeg ben geweest.

  bij voorbaat dank, Levent
 • Dat kan met float: left/right/none;

  [code:1:9279fcdd6d]
  <div style="float:left;">links</div>
  <div style="float:right;">rechts</div>
  [/code:1:9279fcdd6d]

  In bovenstaand voorbeeld het je dus 1 layer links en 1 layer rechts [b:9279fcdd6d]naast[/b:9279fcdd6d] elkaar.

  Denk dat ie zo wel duidelijk is he :)
 • Hallo InZane,

  Ik weet niet precies wat je bedoelt met scrollbalken naast elkaar, maar een opmerking in het algemeen:

  <div> elementen veroorzaken, regelafbraak, het zijn zogenaamde box-elementen (net zoals bijvoorbeeld het <p> element). Gebruik om twee elementen naast elkaar te zetten, in dezelfde regel dus, zogenaamde inline-elementen, zoals <span>. Deze hebben hetzelfde resultaat hebben, maar hoeven niet met CSS handmatig teruggezet te worden indezelfde regel!

  Grtz.!
  Jasper
 • Even wat markuptechnische correcties:[quote:a38ca4afa4="jasperlevink"]<div> elementen veroorzaken, regelafbraak[/quote:a38ca4afa4]Hangt er met vanaf hoe je ze styled ;)[quote:a38ca4afa4="jasperlevink"]het zijn zogenaamde box-elementen[/quote:a38ca4afa4]Je bedoelt block-level element. Het element p (niet te verwarren met de open-tag <p>;) is inderdaad ook een block-level element, maar mag in tegenstelling tot het div element geen block-level elementen bevatten.

  -termin8or
 • Bedankt! Ik ga nu de code van InZane uitproberen. Werkt vast wel!

  Bedankt en groetjes van Levent
 • Ik snap het nog steeds niet… Kan iemand nog 1 ding voor mij doen?

  De volgende code gebruik ik:

  [code:1:ea670db9f7]<div style="background-color: aliceblue; width:260px; height:325px; border: 1 solid lightskyblue; overflow:auto; scrollbar-face-color: #87CEEB; scrollbar-shadow-color: #4682B4; scrollbar-highlight-color: #87CEEB; scrollbar-3dlight-color: #4682B4; scrollbar-darkshadow-color: #4682B4; scrollbar-track-color: #f0f8ff; scrollbar-arrow-color: #4682B4; scrollbar-base-color: #f0f8ff">[/code:1:ea670db9f7]

  Kan iemand zelf de code zo maken dat hij kant en klaar voor mij is? Dus de code zo maken dat hij links gaat staan, en er het zelfde code erachter, maar die staat dus rechts. Allebei naast elkaar. Dit is moeilijk uit te leggen maar ik wil dus het volgende: Dat iemand de code zo maakt dat ik hem alleen maar hoef te kopiëren en te plakken.

  Alvast bedankt, Levent
 • hey lev.
  lees ff de regels door dit is geen kant-en-klaar-scripting-gift-bureau whatso-ever :wink:

  helaas kan ik je met je divspul niet helpen ik gebruik ze niet(ik doe nie meer aan websites maken)

  [edit]mijn sites zijn dus egt niet mooi ga nur maar eens naar ,mijn site (**)reclame en flutte broncode etc etc, ik ga hem denk ik opnieuw maken[/edit]

  lody_x
 • Ow jah sorry Lodewijk…. Je hebt gelijk als er nog meer mensen zijn die me willen helpen; dat mag altijd maar ik ga zelf kijken wat ik kan doen. Enne… Lodewijk, jammer dat je niet meer met sites bezig bent ik vond jouw sites altijd zo mooi.

  Nouja groetjes Levent (PS: we haken een beetje van het onderwerp af, niet?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.