Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Tekst bij muisaanwijzer

Anoniem
hulpje
15 antwoorden
 • Hoe krijg ik dat voor elkaar? Met name als je een foto aanklilkt zou ik het leuk vinden, als er dan de titel van de foto in beeld komt. Ik bedoel dan die kleine licht bruingele vakjes met zwarte tekst.
 • Ik ga er vanuit dat je met html werkt. alt="naam". Kijk anders via google naar handleiding html.
 • <img src="…" title=''hier je tekst">
 • Wacht effe. ik ben in deze materie een rasechte beginner. :o
  Ik heb Frontpage 2000 en Dreamweaver 4 en Dreamweaver MX tot mijn beschikking. Maar wel vast bedankt voor de reakties en uiteraard kijk ik ook even op Google.
 • Eigenlijk heb ik ook nog een vraagje over de ALT tekstjes, Als ik met Netscape 6 mijn websites bezoek, verschijnen de ALT tekstjes niet, vervang ik ALT door TITLE dan werkt het wel.
  Aangezien ik ALT nodig heb om mijn HTML gevalideerd te krijgen, moet ik het dus dubbel doen om deze tekstjes te laten verschijnen bij Netscape. (Bij IE verschijnen de ALT tekstjes wel normaal)
  Is er iemand die hier een oplossing / verklaring voor heeft ?

  vr. gr. Smeenk :wink:
 • De verklaring is vrij simpel: ALT is niet bedoeld om teksten te tonen.

  De eigenschap is in het leven geroepen omdat de sites ook in tekstbrowsers moeten werken. Op deze manier wordt het ontbreken van de plaatjes ondervangen door de [b:7ce35398b4]alt[/b:7ce35398b4]ernatieve tekst die uitleg geeft in de vorm van een korte beschrijving. Hetzelfde gebeurt als het plaatje niet beschikbaar is omdat deze bijv. op een server staat die down is.

  TITLE is de eigenschap met als enig doel om teksten bij een element te laten zien. Je kan het dan ook aan vrijwel ieder HTML-element hangen, zoals A, IMG, P en zelfs aan BODY.

  Het zijn simpelweg verschillende attributen, en IE heeft het geheel verkeerd geïmplementeerd. Alle andere browsers doen het wel goed. En weet je wat? Ik verbaas me er niet eens meer over…

  :roll:

  Edit: O ja, je kunt/moet ze ook in combinatie met ekaar gebruiken. Alle afbeeldingen moeten een alternatieve tekst hebben en optioneel is de titel. Persoonlijk doe ik altijd beiden, en als ik geen titel wil meegeven laat ik deze leeg. Op deze manier is de presentatie in alle browsers gelijk.

  - Bas
 • [quote:9ccd67dc93="BasHamar"]De verklaring is vrij simpel: ALT is niet bedoeld om teksten te tonen.
  Het zijn simpelweg verschillende attributen, en IE heeft het geheel verkeerd geïmplementeerd. Alle andere browsers doen het wel goed. En weet je wat? Ik verbaas me er niet eens meer over…

  :roll:

  Edit: O ja, je kunt/moet ze ook in combinatie met ekaar gebruiken. Alle afbeeldingen moeten een alternatieve tekst hebben en optioneel is de titel. Persoonlijk doe ik altijd beiden, en als ik geen titel wil meegeven laat ik deze leeg. Op deze manier is de presentatie in alle browsers gelijk.

  - Bas[/quote:9ccd67dc93]
  Ik deed het zelf dus ook al op de manier die je hierboven beschrijft, in ieder geval bedankt voor de snelle reactie :wink:

  vr.gr. smeenk :wink:
 • Mooi verhaal, maar hoe vertaal ik dat nu naar de door mij gebruikte programma's? Kortom, waar vind ik in Dreamweaver MX en 4 deze optie?
 • Het is me gelukt, na het verhaal over ALT en een beetje uitproberen wekt het naar mjn zin. Bedankt voor de reakties. :)
 • En hoe zorg je dat de tekst meebeweegt met de muisaanwijzer?
 • Stel je die vraag aan mij, of in het algemeen? Ik kan je in ieder geval geen antwoord hierop geven. Maar ben er wel nieuwsgierig naar.
 • Ik stel hem aan iedereen. We wachten dus vol ongeduld ;-)
 • Ik ook dan……
 • Ik vind het eigenlijk zo gek nog niet zoals Microsoft het heeft opgelost.
  Als er wat staat in het title-attribuut dan een tooltip laten zien met de tekst van het title-attribuut.
  Als er geen title-attribuut is, maar wel een alt-attribuut, dan een tooltip laten zien met de tekst van het alt-attribuut.
  Als er een title-attribuut is zonder tekst, dan geen tooltip laten zien.
  Op zich breekt het niet echt de w3c-regels, volgens mij.
  Alleen denken veel mensen hierdoor onterecht dat het alt-attribuut altijd voor een tooltip zou moeten zorgen.

  Tooltips kun je niet laten meebewegen met de muisaanwijzer, tenminste niet met html. Daar komt dom scripting bij kijken.
 • [quote:338b9b3349="hulpje"]Alleen denken veel mensen hierdoor onterecht dat het alt-attribuut altijd voor een tooltip zou moeten zorgen.[/quote:338b9b3349]En dat sis dus precies het probleem. Er staat gewoonweg nergens dat een alt-attribuut getoond moet worden behalve als het plaatje - om wat voor reden dan ook - niet getoond gaat worden. Dat is ook een vorm van regulatie, niet meer doen dan voorgeschreven wordt. Natuurlijk kan je als IE hier een andere mening over hebben, maar feit blijft dat andere browsers het met z'n allen anders doen (en over het algemeen naar de letter van de voorschriften) met als gevolg een verschil in presentatie.

  En laat het nou net het doel zijn van het W3C om dit verschil op te heffen. Als het op de interpretatie van HTML/CSS zelf aankomt moeten browsers niet creatief zijn, maar meegaan met de regels zoals die (mede door MS zelf) zijn opgesteld. Laat de creativiteit aan de designers over, die dat het liefst binnen de grenzen van de eerdergenoemde regels gaan doen. Dit betekent niet dat browsermakers niet creatief mogen zijn in aanvullende faciliteiten…

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.