Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

frames geven problemen

Anoniem
Alexander Online
7 antwoorden
 • Ik heb pas een heel eenvoudige website gemaakt: www.xx-xy.nl/ Eerst met Netscape, daarna heb ik alles met dreamweaver omgezet. Daar heb ik nog een trialversie van (uit webpagina's ontwerpen voor dummies). Nu probeer ik met frames te werken omdat dan niet de hele pagina gescrold hoeft te worden om een link te vinden.
  Het lukt me niet om een pagina met frames te maken. Op het scherm ziet het er prima uit, maar bij het testen geeft de ene computer in IE wel een mooie pagina, maar als ik op de link in het linkerframe klik, blijft de pagina staan, maar alleen komt er een foutmelding van IE in het linkerscherm. Op de andere computer kan ik niet eens de pagina testen omdat daar geen enkel frame geladen wordt. De versies van IE zijn gelijk. Ik heb twee pagina's van de nieuwe website in de directory _gerda van de website gezet, maar ook daar krijg ik foutmeldingen in IE. Weet iemand hier iets van/over? Gerda
 • De paginaverwijzingen in je frameset starten met een forward slash (/) wat zoveel betekend als start vanuit de root van je webserver. De losse pagina's staan echter op hetzelfde niveau als je frameset pagina (in de _gerda directory). Als je de slash verwijderd dan zullen in ieder geval de pagina's gevonden worden.

  Overigens is de extensie dwt niet echt een gangbare voor html pagina's, waarom niet gewoon htm(l) als extensie?
 • Dreamweaver geeft die extensie zelf en vraagt er ook om. Alle frames staan er ook in als htm-bestand. Maar dat helpt ook niet echt.
  Bij de verwijzing van de frames staat inderdaad een / (slash) voor het document. Maar als ik dat verwijder, staat het er de volgende keer weer.
  Gerda
 • Ik denk dat je je eerst even moet verdiepen in Dreamweaver.

  Kijk eens bij "define sites" of de informatie daar klopt.
  Verder is *.dwt een extensie van DW. (dreamweaver template).


  t.
 • Ik heb me (een beetje) verdiept in dreamweaver. Ik heb daar ook een boek van, maar er staat niets in over frames. In de handleiding van het programma zelf staat ook niets over links naar andere pagina's. Ik heb nu in de html alle schuine streepjes weggehaald en alleen verwezen naar htm-bestanden en nu zijn de pagina's tenminste leesbaar in IE. Maar als ik op de link in het linker frame klik, komt alleen het linkerframe tevoorschijn, niet op de goede hoogte, volgens mij erboven of eronder, maar niet de hele pagina. In html staat de verwijzing ïndex.htm en het_idee.htm. Moeten daar misschien nog meer dingen staan? zoals midden + top of zoiets? Zonder frames gaat zo'n link wel goed. www.xx-xy.nl/_gerda/index.htm. Ik kan wel een beetje html lezen. Gerda
 • Ik mis de target in je link (bijv bij "het idee")…

  t.
 • Ja, inderdaad dat was het probleem. Ik geloof dat ik het nu voor elkaar heb. Ik zal proberen de site morgen te uploaden. Dan kijken of het werkt en dan zal ik de site laten checken hier op het forum. Heel erg bedankt!
  Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.