Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Welk programma kiezen om websites te maken?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Welk programma moet ik nemen om een website te maken?
  Mijn keuze ligt bij Frontpage xp, Flash 5 MX of Dreamweaver 6 MX.
  Welk is het beste en gemakkelijkste programma met de meeste mogelijkheden?
  Ik weet dat Frontpage het zeer moeilijk heeft met invulformulieren.
  Is dit voor de anderen ook zo?

  Dank voor uw medewerking
 • Eigenlijk is het allemaal je eigen keuze.. het komt er toch op neer wat jij het lekkerste vind. Ik gebruik dreamweaver mx gwoon omdat het zo lekker handig is. En aardig veel nuttige functies heeft
 • Het is inderdaad wat je het fijnste vind, maar je kunt er zoiezo al twee doorstrepen denk ik zo:[list:21f6029c32][*:21f6029c32]Frontpage[*:21f6029c32]Flash[/list:u:21f6029c32]Frontpage omdat het programma erg slecht is en Flash omdat je daar toch wel al redelijke ervaring voor nodig hebt op het web wil je verder komen dan de standaard "irritante" flash-intro.

  Dreamweaver is dan waarschijnlijk de beste optie, hoewel ik eerst wel HTML zou leren voordat ik uberhaupt een webpagina ga maken en tegenwoordig kun je dan het beste ook gelijk CSS leren ;).

  Anne
 • Je kunt ook even zoeken hier op het forum, dit is al de zoveelste vraag hierover.

  Verder gewoon eerst html en css leren, daarna kan je een programma kiezen wat je het beste ligt cq het best is zodat dat programma delen van je werk voor je kunt overnemen.
 • Hmmm, ik zou zeggen: koop gelijk de hele Macromedia Studio MX, maar die is voor de meesten misschien een beetje erg duur.
 • Ik gebruik zelf First Page 2000, kun je gratis van internet downloaden. Het programma lijkt veel op Home Site….!)
  Dit programma werkt fantastisch maar je moet wel html kennen.
  Frontpage is drie keer niks. Een hoop vervuilde broncodes krijg je.
  Flash is behoorlijk pittig….!
 • Ikzelf heb Dreamweaver gebruikt om mijn site in elkaar te zetten.

  Pas daarna werd ik gewezen op CSS om het veranderen van de site gemakkelijker te maken.
  Ik gebruik het denk ik nog niet optimaal, maar stapje bij stapje…….

  Dus om nou eerst helemaal HTML en CSS te leren.
  Wanneer moet de site de lucht in? :lol:
 • [quote:c7fd0b1e62="honeymaker"]Hmmm, ik zou zeggen: koop gelijk de hele Macromedia Studio MX, maar die is voor de meesten misschien een beetje erg duur.[/quote:c7fd0b1e62]Hoezo? Daar zit maar 1 relaxt progje bij: FlashMX. Dreamweaver is volgens sommigen ook wel goed, persoonlijk vindt ik het gewoon een voorbeeld van een WYSIWYG editor. Voor Freehand kun je beter Illusstrator nemen (als geld geen rol speelt :)) en voor Fireworks beter Photoshop 8) . Niet dat ik een van de genoemde heb, maar Studio MX is nou niet echt het web-pakket.

  Anne
 • begin maar met een wysiwyg editor zoals dreamweaver. kan je zien wat er gebeurt. Als je naar verloop van tijd meer kennis hebt van HTML ga je met de hand coderen. Als je begint met een wysiwyg editor kun je vrij snel al aardige resultaten halen.
 • [quote:d2d34d6260="termin8or"]Hoezo? Daar zit maar 1 relaxt progje bij: FlashMX. Dreamweaver is volgens sommigen ook wel goed, persoonlijk vindt ik het gewoon een voorbeeld van een WYSIWYG editor. Voor Freehand kun je beter Illusstrator nemen (als geld geen rol speelt :)) en voor Fireworks beter Photoshop 8) . Niet dat ik een van de genoemde heb, maar Studio MX is nou niet echt het web-pakket.

  Anne[/quote:d2d34d6260]

  Over DW: wat jij vindt en wat het werkelijk is zijn twee heel erg verschillende dingen.

  Over FW: wat je niet kent moet je niet zomaar opzij schuiven. Ik heb met beide proggies zeer veel ervaring, en voor het sec webdesign is FW weldegenlijk de betere boven Photoshop.
  Je moet van beiden de beste onderdelen nemen, met alleen 1 proggie kom je vaak niet zover als je zou willen of als zou kunnen [hoewel, ik moet mezelf een beetje tegenspreken, ik heb vele websites puur met FW gemaakt].
 • [quote:41e2715aac="Phrea"]Over DW: wat jij vindt en wat het werkelijk is zijn twee heel erg verschillende dingen.[/quote:41e2715aac]Het was ook veel te vroeg voor m'n uitspraak. Ik had eigenlijk [i:41e2715aac]weer[/i:41e2715aac] willen opschrijven dat het vaak verkeerd gebruikt wordt.[quote:41e2715aac="Phrea"]Over FW: wat je niet kent moet je niet zomaar opzij schuiven. Ik heb met beide proggies zeer veel ervaring, en voor het sec webdesign is FW weldegenlijk de betere boven Photoshop.[/quote:41e2715aac]Ik heb wel is ermee gewerkt, maar ik denk dat ik me voortaan niet meer ga uitlaten over grafische programma's :).

  Anne
 • Goedzo, zo mag ik het graag horen. ;)
 • Fireworks & Photoshop zijn dus totaal niet te vergelijken, daarom is het zoals Phrea zegt, gebruik er gewoon meerdere voor een doel. Ik gebruik zelf ook Photoshop voor het bewerken van foto's en dergelijke (geld speelt uiteraard geen rol :wink: ) Maar als ik echt voor het web bezig ben, gebruik ik fireworks. De adobevariant hiervan is Image Ready trouwens.

  Wat Freehand betreft, kun je inderdaad beter Illustrator gebruiken, maar ja Freehand krijg je er nou eenmaal bij.
 • Ook ik koos de makkelijkste weg en begon met een wysiwyg editor, totdat ik tegen problemen aanliep, die niet opgelost konden worden met dat programmaatje.
  Ik heb toen html geleerd en maak nu de sites zoals IK ze wil.

  Nog een voordeel: als er iets gewijzigd moet worden, dan weet ik precies waar ik wezen moet in de code, bij al m'n 6 websites :wink:

  Een algemene tip: ik krijg regelmatig complimentjes dat m'n sites zo snel laden. Dit komt omdat ik bewust afzie van Flash, animated gifs en banners en zo.

  Tevens zijn al m'n sites in het Nederlands, want Egels is wel populair, maar er zijn maar weinig Nederlanders die zodanig goed Engels kennen dat ze zo'n site goed kunnen lezen.

  laatste tip: de site is er voor je bezoeker, niet ter meerdere glorie van jezelf. Helaas voldoet 70% van de sites hier niet aan. :cry: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.