Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vraag css over posititie en eenheden

Anoniem
Anne
4 antwoorden
 • Hoi,

  ik ben van plan om mijn site om te bouwen naar een site waar de layout door css wordt geregeld.

  Nu zie ik dat je om de positie van een object op het scherm te bepalen je de tag position moet gebruiken. Nu heb je daar vier mogelijkheden nl. absolute, relative, static en fixed.

  Nu vraag ik me af welke van de vier je het beste kan gebruiken en welke eenheid je kan gebruiken om de site in verschillende resoluties er goed te laten uitzien.

  Alvast hartelijk dank,

  Roelof
 • ik gebruik zelf eigenlijk altijd absolute.

  Maar kijk eens hier:
  http://www.thenoodleincident.com/tutorials/box_lesson/boxes.html

  genoeg voorbeelden denk ik zo :)

  t.
 • Persoonlijk probeer ik zoveel mogelijk handig gebruik te maken van de document flow en kleine inconsistenties op te vangen met relative positioning. Zeker als je een site maakt van een vaste breedte en deze vervolgens centreert is dit ideaal. Absolute positioning gebruik ik zelden… Maar misschien ook omdat ik daar (nog) niet zo handig in ben. Wat ik absoluut kan aanraden is even te kijken wat er allemaal met floating divs te bereiken valt, die zijn echt heel handig.

  - Bas
 • Hoi,

  Heb wel eens wat gehoord over floating boxes. Kan een heel goed idee zijn. Alleen voor zover ik weet werkt het alleen met linker en rechterkant en ik heb ook een box in het midden die ik daar graag hou ongeacht de resolutie.

  Kan iemand mij een tip geven waar ik meer over floating div/boxes ka n vinden ???


  Roelof

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.