Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Na installeren Apache chmod niet mogelijk

7 antwoorden
  • Ik heb Apache geinstalleerd en die draait verder prima. Echter wanneer ik nu de attributes van een bestand wil aanpassen, dan lukt dat niet. Ik krijg verder geen foutmelding, de FTP log meldt: "chmod 777...OK" maar er blijkt niks veranderd. Moet ik iets aan de apache configuratie wijzigen zodat het aanpassen van attributes wordt toegestaan? Subvraagje: wanneer ik dat met de Windows explorer rechtstreeks op het bestand wil doen (dus zonder tussenkomst van FTP) vind ik nergens een manier om dit te doen. Met rechtsklikken, en properties kiezen, kan ik alleen wijzigen: read-only, hidden, en archive. verder nix. Apache2 Windows 2k
  • chmod op een Windows-OS. Correct me if i'm wrong, maar chmod werkt alleen maar op unix/linux systemen.
  • [quote:8086735add="Financial"]chmod op een Windows-OS. Correct me if i'm wrong, maar chmod werkt alleen maar op unix/linux systemen.[/quote:8086735add]Dus FTP gebruiken. Wat is daar eigenlijk het bezwaar van? Jan de Boer
  • Geen, het was ook slechts een subvraag die bij deze beantwoord is :) Alleen lukt het via ftp ook niet. Of betekend dit dat het met FTP ook niet gaat lukken?
  • je probeert (dus) via ftp op een windows-machine de gebruikers-rechten te zetten (wat chmod doet). Windows maakt hier geen gebruik van - dit OS gebruikt read-only, system, hidden en archive - en dus geen lees/schrijf/uitvoer-rechten op eigenaar/groep/wereld-niveau. Dit laatste is in Windows onbekend en wordt derhalve nergens bijgehouden.
  • Dit betekend dus kortweg dat ik nu b.v. geen php scripts kan gebruiken om b.v. een gastenboek bij te houden? (De pagina met het gastenboek wordt steeds aangevuld door het script en moet deze derhalve beschreven kunnen worden)
  • Je kunt gewoon PHP-scripts gebruiken en ook gewoon een gastenboek gaan draaien. Als je dit op een windows-machine draait, moet je ook "windows" denken. Zoals je schrijft moet de pagina steeds beschreven kunnen worden. Dit is gewoon mogelijk zolang je het bestand maar niet read-only maakt. Onderstaand script (basic-php) werkt bij mij prima (Apache 2045 + PHP 433 + WinXP) : $fp = fopen("movie.htm","w"); fwrite($fp, $Result); fclose($fp); Het bestand "movie.htm" wordt zelfs aangemaakt als het niet bestaat :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.