Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

php in html?

8 antwoorden
  • Ik heb een script voor een simpele teller dit zou in te voegen zijn door: <? include('flount.php');?> Als ik dit in mijn index.html zet : <h3>You are visitor number <? include('flount.php');?> komt er geen getal, als ik naar het adres/flount.php ga zie ik wel een getal. Wie helpt? Moet ik soms php tag ervoor ofzo?
  • Er zal PHP moeten worden ondersteund en je zal de extensie van je pagina je_pagina.php i.p.v. je_pagina.htm(l) moeten maken... Het is ook beter om <?php include('flount.php'); ?> te gebruiken...
  • [quote:36a9a9524c="jossan"]Er zal PHP moeten worden ondersteund en je zal de extensie van je pagina je_pagina.php i.p.v. je_pagina.htm(l) moeten maken... Het is ook beter om <?php include('flount.php'); ?> te gebruiken...[/quote:36a9a9524c] das lastig dan want dan is de site dus zijn idex kwijt. (/dcc-->/dcc/index.html als je dan php van maakt doet ie het niet)
  • Als PHP ondersteund wordt door je provider is dat zeer onwaarschijnlijk.
  • ik denk dat je het volgende verkeerd doet: waarschijnlijk staat in je flount.php een echo, of enkel een getal. Je flount zou er als volgt uit moeten zien: [code:1:0ea782f26f] <? $a = 1; ?> [/code:1:0ea782f26f] je eigen pagina: [code:1:0ea782f26f] <? //bestand includen include("flount.php"); //gelijk alvast eentje erbij tellen $a++; echo "Aantal bezoekers:".$a; //nieuwe $a wegschrijven: $file=fopen("flount.php","w"); fputs($file,"<"); fputs($file, "? $"); fputs($file, "a=$a ?"); fputs($file, ">"); fclose($file); ?> [/code:1:0ea782f26f] hoop dat je er hier mee uit komt!!
  • Idd hoogst onwaarschijnlijk, maar desnoods kan je het zelf aanpassen in .htaccess[code:1:6e942cfce8]DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php3 [/code:1:6e942cfce8]- Bas
  • ow ging er gewoon van uit niet echt geprobeerd, script werkt nu in 1 deel van website, nu wilde ik het ook op het forum hebben. Kan het kloppen dat het niet in .tpl (overall_footer) werkt?
  • Provider moet inderdaad PHP ondersteunen. Wat ik heb gedaan (soortgelijk aan jouw vraag) is hetvolgende: .htm-pagina: [code:1:ff728e9a6f]..... <script language="JavaScript" src="volledig pad naar je scripts/teller.php"></script> ......[/code:1:ff728e9a6f] teller.php: [code:1:ff728e9a6f]document.write('<? .....doe van alles met php...... echo $getal; ?>);[/code:1:ff728e9a6f] Op deze manier is er dus in een htm-pagina een resultaat van een php-pagina opgenomen. Overigens: <?PHP (ipv <?) hoeft al een tijdje niet meer afaik. Overigens2: Ik gebruik <script language="JavaScript"> en weet dat (ook) dit verouderd is; het komt dan ook uit een pagina die al een flinke tijd dienst doet ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.