Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] refer 'globaal' maken

3 antwoorden
  • Ik heb nu een site gemaakt, waarvan je maar van 1 pagina mag connecten. Ik heb daarvoor de volgende code gebruikt. [code:1:e57dc0f5af] <? $user_IP = $_SERVER["HTTP_REFERER"]; $user_agent = $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]; $user_ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; if ($user_IP == "../adres.php") { echo "Deze pagina krijg je alleen te zien als je van <b>$user_IP</b> komt<BR>"; echo "De browser die je gebruikt is <b>$user_agent</b><BR>"; echo "Jou Ip-adres is <b>$user_ip</b>"; ; } else { echo "Je komt niet van http://192.168.0.142/index.php vandaan"; } ?>][/code:1:e57dc0f5af] Nu is mijn probleem dus, dat ik alleen van Http;//192.168.0.142 kan connecten, maar dus niet via localhost of m'n domeinnaam. Dus hoe kan ik dan zeggen dat hij naar "adres.php" moet zoeken..??
  • Als PHP geen onderscheid maakt tussen hoofd en kleine letters zijn $user_IP en $user_ip hetzelfde en check je dus in jouw geval op de REMOTE_ADDR. En die zal nooit gelijk zijn aan "../adres.php" ;)
  • @Bill: De laatste keer dat ik checkte was PHP case-sensitive mbt variabelen. @Grezly: Ik snap je probleem niet. Wat heeft adres.php (of de controle daarop) te maken met het feit dat je alleen via het IP 192.168.0.142 kan connecten?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.