Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

query aanmaken wordt afgebroken

Dilbert
10 antwoorden
 • Beste mensen,

  Na veel hulp van anderen is mijn linuxserver eindelijk aan de praat. Via phpMyAdmin wil ik databases bijhouden. Dit ging op een andere server prima.

  Nu heb ik een grote database van een PhpBB forum. Dit zijn 29 tabellen. 28 daarvan importeer ik moeiteloos. Maar de laatste 'phpbb_search_wordmatch' is veel te groot en de bewerking wordt afgebroken. Hoe los ik dat op?

  Ik heb op de oude server netjes een dump gemaakt van de database. ( duurde 5 minuten…) toen heb ik de tabellen één voor één ingevoerd als query. Alles in één keer geeft een afgebroken bewerking.

  'phpbb_search_wordmatch' is welgeteld 770 a4'tjes groot. een beetje database (bv dit forum) is denk ik veel groter. dan moet het technisch toch ook kunnen om de query in te voeren?

  r.
 • Probeer het via de commandline van mysql, staat wel in de docs van mysql hoe dat percies moet…
 • kan liggen aan de max execution time van php misschien is die te laag? (standaard 30 of 60 sec)
 • ow, bestaat zoiets dan? :o . Waar kan ik dat vinden?

  d.
 • In php.ini natuurlijk…

  Of je moet de source van phpMyAdmin aan gaan passen, maar dat is niet zo handig…
 • [code:1:5293cbc691]<?php
  set_time_limit(0);
  ?>[/code:1:5293cbc691]Boven in je script zetten waar je jouw lange query aanroep.
  set_time_limit(0); zorgt ervoor dat de tijd eindeloos wordt, vooral goed te gebruiken voor query's waarin je de tijdslimiet van 30ms seconden overschrijdt.
 • Waarom zo moeilijk doen? Gebruik gewoon de tools die er voor bedoeld zijn (zie 1e antwoord van BG), die werken ook zonder dat je de execution time van je scripts omhoog moet gooien.
 • ja, ik zou wel willen. het ziet er allemaal makkelijk uit. Maar als ik mysql.com raadpleeg geeft deze dat php.ini met een texteditor te bewerken is. leuk, maar ik zit in de shell. hier is geen texteditor aanwezig. misschien dat iemand wel weet hoe dat moet. ( php.ini bewerken vanuit de shell).

  BTW: moet deze topic misschien wel verplaatst worden naar 'OS Linux'

  greetz,
  d.
 • [quote:de40409a90="Dilbert"]… als ik mysql.com raadpleeg geeft deze dat php.ini met een texteditor te bewerken is. leuk, maar ik zit in de shell. hier is geen texteditor aanwezig. [/quote:de40409a90]Ik kan me niet voorstellen dat er geen tekstverwerker geïnstalleerd is… :-? Al eens het volgende geprobeerd vanuit de map waar php.ini staat: [code:1:de40409a90]vi php.ini[/code:1:de40409a90]Kan haast niet missen en anders moet je 'm zeker installeren, echt enorm handig om een simpele tekstverker in de shell te hebben. Anders heb je een Linuxbak waar je niets mee kan.

  - Bas
 • hee, relexad. gaat als de brandweer. 8)

  k weet alleen niet hoe ik eruit moet komen. de helpfile heb ik wel al ontdekt, dus dat moet goedkomen.

  thanx,
  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.