Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JavaScript in ander document aanspreken.

None
2 antwoorden
 • G'day,

  Het is mogelijk om velden van een form in een ander document aan te spreken (bvb.: opener.document.forms['form'].message.value += text;).

  Wat ik zou willen doen is een JavaScript functie van diezelfde pagina aanspreken. Is dat mogelijk en hoe?
 • Ja, dat is mogelijk. Mits de documenten binnen hetzelfde domein vallen (standaard security).

  Aanroepen van de functie doe je dan bijvoorbeeld als volgt: opener.functienaam()

  Achtergrond info: alle objecten binnen javascript zijn aanroepbaar via het globale window-object (en [i:f0df432ca2]opener[/i:f0df432ca2] is een referentie naar zo'n window-object). Het document-object is bijvoorbeeld via de document-property van het window-object aan te spreken. [i:f0df432ca2]window.document[/i:f0df432ca2] is een referentie naar het Document object binnen dat window.

  Functies en variabelen zijn ook 'properties' van het window object. Als illustratie een aantal manieren om een functie aan te roepen
  [code:1:f0df432ca2]
  function bla(i)
  {
  alert('nummer ' + i);
  }

  bla(1); // de bekende wijze

  window.bla(2); // de volledige notatie

  window['bla'](3); // window['bla'] is een referentie
  // naar het Function object bla.
  [/code:1:f0df432ca2]
  Wanneer de window referentie weggelaten wordt dan wordt de huidige window scope aangenomen (vandaar dat 1 en 2 gelijk zijn).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.