Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

verschil $_SESSION en SESSION_REGISTER()

7 antwoorden
  • Klopt het dat je bij session_register() bij elke pagina moet aangeven welke variabelen je weer wilt meesturen? Dus als je $user continue mee wilt laten surfen, je bij elke pagina session_register(user) moet vastleggen en dat bij $_SESSION['user'] = $user dit maar 1 maal hoeft, bijvoorbeeld bij de login??
  • nee dat klopt niet, maar dat is voor 99% correct me if im wrong
  • ehmm.. ok, wat klopt er niet aan?!? wel fijn om te weten dat ik er naast zit maar ik zou dan wel het goede verschil willen weten!
  • http://nl.php.net/manual/en/function.session-register.php http://nl.php.net/manual/en/reserved.variables.php#reserved.variables.session per 4.1 is de $_SESSION methode de juiste manier om hetzelfde te doen. In principe is het eindresultaat van beide methodes dezelfde, maar de session_register methode werkt op een verouderde manier en is afhankelijk van de register_globals directive, die op nieuwe PP installaties standaard uit staat. Oftewel gebruik gewoon $_SESSION
  • dat heb ik gelezen maar het werd me niet duidelijk of ik de variabele $_session['user'] alleen moet vastleggen nadat hij bv is ingelogd of dat ik hem bij elke pagina weer moet doorgeven?!
  • [quote:1ce0308e4d="sander16v"]dat heb ik gelezen maar het werd me niet duidelijk of ik de variabele $_session['user'] alleen moet vastleggen nadat hij bv is ingelogd of dat ik hem bij elke pagina weer moet doorgeven?![/quote:1ce0308e4d] Iets in een sessie ligt vast voor de tijd dat de gebruiker op je site is. Als de waarde van de $user niet veranderd hoef je hem niet elke pagina door te geven. Met session_start() laad je de waarden uit de sessie. Deze functie moet je dus wel in elke nieuwe pagina zetten.
  • TOP! Dankjewel dat was precies waar ik naar op zoek was

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.