Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] Met str_replace karakters verwijderen, kan dat?

10 antwoorden
  • Stel ik heb deze string: $smurf = "Ik loop door de hoofd-straat"; En ik wil dat streepje eruit halen, dan zou ik dat zo doen: $smurf = str_replace('-', '', $smurf); Maar dat werkt niet. Het streepje blijft er gewoon in staan. Kan dit eigenlijk wel met str_replace, of moet ik echt ereg_replace() of preg_replace() gebruiken? Alvast bedankt, groeten van Buur.
  • Dit zou gewoon moeten werken met str_replace. Lukt het wel om andere letters te verwijderen?
  • Eh.. Inderdaad... Het werkt gewoon... Geen idee wat ik verkeerd deed. Ik schaam me rot :oops: Mijn nederige excuses voor deze zinloze post. Groeten van Buur.
  • ghehe :) /offtopic: Ach ja, vergissen is menselijk. Ik had een aantal dagen iets soortgelijks: ben in c# bezig en het lukt me maar niet om een controle in te bouwen waarbij gecontroleerd wordt of het object uberhaupt bestaat voordat deze aan een of andere method wordt meegegeven. Ik vraag aan een collega hoe ik dat zou moeten aanpakken, want het lukt me maar niet om het "kreng" te laten werken. Hij antwoord: "kan je niet gewoon op == null checken?". En dat was dus wat ik letterlijk had staan in m'n code....... :o :oops: Geen idee wat ik al die tijd heb lopen testen; typisch gevalletje van kortsluiting in de grijze massa.
  • [quote:3368b743e0="Annie"]ghehe :) /offtopic: Ach ja, vergissen is menselijk. Ik had een aantal dagen iets soortgelijks: ben in c# bezig en het lukt me maar niet om een controle in te bouwen waarbij gecontroleerd wordt of het object uberhaupt bestaat voordat deze aan een of andere method wordt meegegeven. Ik vraag aan een collega hoe ik dat zou moeten aanpakken, want het lukt me maar niet om het "kreng" te laten werken. Hij antwoord: "kan je niet gewoon op == null checken?". En dat was dus wat ik letterlijk had staan in m'n code....... :o :oops: Geen idee wat ik al die tijd heb lopen testen; typisch gevalletje van kortsluiting in de grijze massa.[/quote:3368b743e0] Haha. :D Tijd om een luchtje te gaan scheppen. ;)
  • je moet dubble quotes gebruiken, geen enkele. K denk dat daar de fout zit. $smurf = str_replace('-', '', $smurf); moet zijn $smurf = str_replace("-", "", $smurf);
  • Je leest het topic niet en zegt dan onzin.. Er wordt al gezegd dat de code wel zo zou moeten werken en vervolgens dat deze dat ook doet (probleem opgelost zeg maar). '' werkt hier net zo goed (zelfs nog net iets beter) als "", als je het verschil niet kent lees [url=http://nl3.php.net/manual/nl/language.types.string.php]hier[/url] maar even.
  • excuse me :oops: k had alleen startpost gelezen en k had haast :oops:
  • ;) kan gebeuren. '' is in ieder geval een goede (betere) manier van normale tekst plaatsen in PHP dan "". Bij dubbele quotes gaat php kijken of er geen variabele in de string staan, bij '' neemt het de string gewoon letterlijk zoals die is.
  • probeer eens eregi_replace();

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.