Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[javascript] tekstveld

Anoniem
B00TjE
4 antwoorden
 • hoi,

  ik gebruik javascript om de waarde van een tekstveld te wijzigen:

  onMouseOver="window.document.locForm.location.value='Waarde x';"

  Nu heb ik daar 2 vragen over:

  er staat window voor, waar dient dit voor ik kan het ook weglaten dan werkt het ook.

  Moet het tekstveld perse in een form staan om de waarde te wijzigen? Als ik nl een form gebruik dan klopt mijn lay out niet meer, althans de uitlijning. Maar als ik het form weglaat kan ik met het bovenstaande javascript het tekstveld niet meer benaderen.

  grtz
 • [code:1:65b4cf0799]
  <a onMouseOver='document.getElementById("location").value="Wat jij wil"';>Blaat </a><input type="text" name="location" id="location">
  [/code:1:65b4cf0799]

  Zoiets?
 • Form elementen horen in een form. De uitlijning (layout) kan je wijzigen/corrigeren via CSS. Ik zou dus niet zomaar de structuur wijzigen.

  [i:356c0ba107]window [/i:356c0ba107]plaatsen voor [i:356c0ba107]document [/i:356c0ba107]is inderdaad niet noodzakelijk. Als je window weglaat zal JS automatisch de scope van het huidige window veronderstellen.

  Zo is bijvoorbeeld de functie alert() ook een method van het window object.
 • De [i:b0895fc795]window[/i:b0895fc795] die ervoor staat verwijst naar het venster waarin het staat. Als je dit weglaat dan zal hij aannemen dat het allemaal in het huidige venster gebeurt en het is dus niet noodzakelijk. Als je een ander venster hebt dan kan je elementen uit dat ander venster veranderen door daar de naam van het venster voor te zetten.

  Daarvoor dient het dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.