Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Geen Resultaat in PHP

12 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik probeer de script hello world in dreamweaver te schrijven, maar kan het resultaat niet zien, heb ook webserver geinstalleerd, maar kan het resultaat niet zien?
 • Wat zie je dan wel (niets, een foutmelding, iets anders)? En wat zie je als je de bron opvraagt van de pagina in je browser? Hoe roep je de pagina aan (http://localhost/enz, of ...)? Wat is je code? Met andere woorden: we hebben iets meer info nodig om je te kunnen helpen.
 • Ik krijg dit melding: Not Found The requested URL /hello.php was not found on this server. Apache/2.0.49 (Win32) Server at 127.0.0.1 Port 80 In het browser typ ik http://localhost/hello.php of http://127.0.0.1/hello.php Maar kan de resultaat niet zijn, moet ik nou iets configureren?
 • Hmm staat het bestand wel in de root van de apache-server?
 • Ja staat in de root www van apache server
 • Heeft het ook de juiste rechten?
 • en "weet" apache dat *.php eerst geparsed moet worden?
 • Soms heb je wel dat windows de extensie aanpast als je bijvoorbeeld in kladblok werkt, dan wordt het index.php.txt. Dan heb je niet gekozen voor alle bestanden. Maar je gebruikt dreamweaver dus dat lijkt me onwaarschijnlijk. Je kunt even een info.php oid maken in kladblok en dan de regel <?php phpinfo()?> opnemen. Dan die ff in de root opslaan en kijken of hij dan op de php config page komt. Als het nog niet werkt moet je internet service manager ff opstarten en dan kiezen voor performance en Maintenance => administrative tools => internet information services, Dan moet je ff naar de eigenschappen van default web site. Kies dan tabblad home directory en ga naar configuration kies add en voer bij executable in waar php staat, bijvoorbeeld c:\php\php.exe en bij extension .php.
 • [quote:a5d78750a0="diniz"] Als het nog niet werkt moet je internet service manager ff opstarten en dan kiezen voor performance en Maintenance => administrative tools => internet information services, Dan moet je ff naar de eigenschappen van default web site. Kies dan tabblad home directory en ga naar configuration kies add en voer bij executable in waar php staat, bijvoorbeeld c:\php\php.exe en bij extension .php.[/quote:a5d78750a0] We hebben toch over Apache?
 • :oops:
 • [quote:b425e56bf6] Ik krijg dit melding: Not Found The requested URL /hello.php was not found on this server. Apache/2.0.49 (Win32) Server at 127.0.0.1 Port 80 [/quote:b425e56bf6] Volgens mij geeft de webserver altijd het path aan van het bestand bv: /home/username/public_html/hello.php of in windoos c:\blaat\www\hello.php Naar mijn idee staat de document_root op / ipv de desbetreffende bestandsllocatie. Succes verder
 • [quote:d148b99512="_arno_"] Volgens mij geeft de webserver altijd het path aan van het bestand bv: /home/username/public_html/hello.php of in windoos c:\blaat\www\hello.php Naar mijn idee staat de document_root op / ipv de desbetreffende bestandsllocatie.[/quote:d148b99512] Nope, guess again ;) De webserver geeft het pad relatief aan de webroot en niet het "absolute" pad op het filesystem. 10 tegen 1 dat de plek waar PoLaT de bestanden neerzet niet gelijk is aan het pad wat is ingesteld in de configuratie van de webserver.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.