Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[object]-melding bij JavaScript-popup + download-dialoog

LGoosens
8 antwoorden
 • Beste mensen,

  ik werk nu al enige tijd aan een site over Star Trek, www.warpcore.tk/. Nu hebben ze bij Paramount besloten om Star Trek: Enterprise te cancellen (ermee te stoppen) en ik ben daar fel tegen. Aangezien ik alle afleveringen zodra ze in Amerika zijn uitgezonden download (HDTV-rips) besloot ik met Windows Movie Maker (ik weet het, slecht programma, maar ik heb niks anders) de beste fragmenten van het nieuwe, vierde seizoen op een rijtje te zetten met de muziek van Star Trek erbij, zodoende dus een muziekvideo te maken. Die heb ik ook op mijn site gezet (hij komt ook op verschillende andere sites) en nu komt het probleem:

  Ik heb het filmpje in een poup gezet, en dat is nog niet helemaal perfect. Ga maar eens naar www.warpcore.tk, dan in het iframe iets naar beneden en klik op WATCH THE MUSIC VIDEO. Zie je wat er gebeurt? In het iframe verschijnt nu [object]. IK heb het ook al geprobeert door het link target van de link die naar de popup linkt op _blank te zetten, maar dan krijg ik een nieuw venster met daarin [object]. Wat ik wil is dat er als je op het plaatje klikt wèl een popup verschijnt, maar dat de pagina ondertussen gewoon blijft staan en er geen [object] verschijnt.
  De code die ik gebruik voor de popup is:
  [code:1:0612cab4af]javascript:window.open('downloads/videos/let_enterprise_stay.html','video','toolbar=no,scrollbars=no,directories=no,status=no,menubar=no,resizable=no,width=508,height=352');[/code:1:0612cab4af]

  Kan het ermee te maken hebben dat ik een base target voor het iframe heb? :(

  En dan nog iets: zoals je kunt zien heb ik in de popup met de video de windows media controls vervangen door echte star trek-knopjes (de hele site is in de star trek-computer interface) en dat werkt allemaal goed, maar nu wil ik ook dat mensen de video kunnen opslaan op hun harde schijf. Daarvoor de link 'Download video'. Als mensen hier nu op klikken, is de kans groot dat het filmpje nu wordt geopend in de Windows Media Player, maar ik wil dat de download-dialoog verschijnt. Kan ik op de een of andere manier (bijv. met JavaScript) zorgen dat het filmpje met de download-dialoog wordt geopend (zoals je vaak ziet op bijv. Download.com)?

  Alvast bedankt en groeten van:
  Lennart Goosens. :P
 • Ik weet het niet zeker, kan het nu ook even niet testen, maar misschien werkt "return false;" achter je window.open(..); statement
 • Nou, na wat geploeter met # als href en de window.open en return false in het onClick event werkt het nu! :D
  Maar dan blijft de andere vraag nog: hoe kan ik een download-dialoog forceren in plaats van dat de link wordt geopend met Windows Media Player? En: is dat ook cross-browser mogelijk?
 • jep.. dan moet je eens gaan kijken naar "mime types"…

  t.
 • [quote:3155c6d870="teacher"]jep.. dan moet je eens gaan kijken naar "mime types"…

  t.[/quote:3155c6d870]
  Euh ja dat weet ik dat het daarmee te maken heeft maar dan weet ik nog niet hoe het precies moet…. MOet ik gewoon een type="" voor de <A> aangeven? En dan nog: welk mime-type?
 • nee… mime types is iets wat je op de server aangeeft.

  Enneh hier staat een overzichtje van mime types:
  http://www.webmaster-toolkit.com/mime-types.shtml
 • [quote:1dfed2b706="teacher"]nee… mime types is iets wat je op de server aangeeft.

  Enneh hier staat een overzichtje van mime types:
  http://www.webmaster-toolkit.com/mime-types.shtml[/quote:1dfed2b706]
  Euhm ja maar je kunt ze wel aangeven bij het type-attribuut. Maar kan iemand me uitleggen hoe ik nou precies kan zorgen dat het bestand niet met de Windows Media Player wordt geopend maar geforceerd met de download-dialoog? Met Google heb ik gisteren al heel veel gezocht, maar ik kon het niet vinden.

  Groeten van Lennart Goosens.
 • Zoals teacher al zei: je moet het vanaf de server doen. Het als attribuut van een element in je HTML plaatsen zal niet werken… Heb je iets als bijv PHP beschikbaar? Dan: klik! Zo niet, maar wel iets anders, dan zoekopdracht naar eigen inzicht aanpassen. ;)

  Heb je geen server side scripttalen tot je beschikking, dan ben ik bang dat het niet gaat lukken (maar zeg nooit "nooit").

  Bas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.