Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

beveiligen website

8 antwoorden
  • is het mogelijk om een eigen website die begint met "home.hccnet.nl" dus zonder www, dmv een login en password te beveiligen. Na zoeken zou dit mogelijk moeten zijn met .htaccess en .htpasswd, heb al van alles geprobeerd, maar kom er niet uit. groeten, Wim K
  • http://www.html-site.nl/wachtwoord3.php http://www.become-it.nl/net-book.php?op=cms&pageid=147&pageid_up=77
  • Had deze sites ook al gevonden. Maar uit nazoeken blijkt ook dat ik bv via telnet op de hccnetserver met "home.hccnet.nl" moet kunnen komen,want deze moet wel de login-naam en het versleuteld password weten. Hoe dit moet weet echter niet.
  • [quote:c414b943d0="kneepkens"]Maar uit nazoeken blijkt ook dat ik bv via telnet op de hccnetserver met "home.hccnet.nl" moet kunnen komen,want deze moet wel de login-naam en het versleuteld password weten. Hoe dit moet weet echter niet.[/quote:c414b943d0] Waarom met telnet? Je kan de bestanden htpasswd en htaccess ook lokaal maken, en vervolgens uploaden. [edit] Als je met Windows werkt, kun je ze niet gelijk .htaccess etc noemen. Hernoem ze na het uploaden naar .htaccess etc. [/edit]
  • Heb er eerst txt files van gemaakt, ascii geupload hierna renamed naar resp. .htaccess en .htpasswd. Maar dan werkt het nog niet.
  • De webserver moet het natuurlijk wel ondersteunen. --- van de hcc hulp "[url=http://www.hcchulp.nl/vraagenantwoord/vraag.cfm?id=463#]vraagbaak[/url]" Htacces files/wachtwoord bestanden: Wij ondersteunen op onze webserver geen .htacces bestanden. Deze bestanden zorgen ervoor dat u bijvoorbeeld een wachtwoord kunt instellen op uw website. Als u een dergelijk bestand toch upload kunt u het moeilijk weer verwijderen en bestaat de mogelijkheid dat u bepaalde mappen niet meer kunt openen. Mocht dit toch gebeuren, stuur dan een e-mail naar de helpdesk (helpdesk@hccnet.nl). Zij kunnen systeembeheer dan verzoeken het .htacces bestand te verwijderen.
  • Echt goede beveiliging voor je website niet mogelijk, aangezien hccnet geen .htaccess of server-side scripts (Perl, PHP,...) toelaat. Wat overblijft is een houtjes-touwtjes methode met een javascript zoals [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=137249]hier[/url].
  • Het beste wat je dan kunt doen is dit: a) je maakt een javascriptje dat doorstuurt naar "http://home.hccnet.nl/(...)/$username/$password/index.html" b) je maakt de bijbehorende mappenstructuur zonder toegang tot de directory is het dan onmogelijk de beveiliging te omzeilen ;) (naja, in theorie dan)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.