Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP & GD 2 problemen

6 antwoorden
  • Ik zit met een behoorlijk probleem.. Ik probeer al een week om een standaard foto (.jpg) om te zetten naar een .png met behulp van GD 2. Heeft iemand enig idee hoe ik zoiets moet doen? De bedoeling is om de foto te roteren op een transparante achtergrond - ik weet dat IE dat niet leuk vind - maar dan zal ik de afbeelding wel op moeten slaan als PNG.. Wie-o-wie kan/wil me helpen??
  • als het een linux bak in de shell iets als "convert -parameter plaatje.jpg", gewoon ff googlen
  • Uhmm... Convert is ImageMagick en geen GD 2. Om ImageMagick te gebruiken in een website zl je toegang moeten hebben tot de commandline, en een exec() functie die niet in disabled_functions staat.. Helaas zijn er weinig hosts die exec() ondersteuning bieden... :-( Het moet dus in GD 2 gebeuren... iemand een idee?
  • Sorry, heb het door elkaar gehaald. Wij (openhost.nl) staan dat wel toe, meeste hosts toch ook wel?
  • Ja, dat misschien wel... Maar, volgens mij kun je met ImageMagick en GD exact hetzelfde... Ik zou niet weten wat ImageMagick voor voordelen heeft tov GD 2. Andersom zou ik er echter wel een aantal kunnen bedenken.. Steef
  • Iets als: [code:1:08ae986b75] <?php $im = imagecreatefromjpeg ("bestand.jpg"); imagepng ($im, "bestand.png"); imagedestroy ($im); ?> [/code:1:08ae986b75] ????

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.