Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[asp.net] Windows 2003 ingelogde naam weergeven?

meneer_ed
8 antwoorden
 • Is het mogelijk om met asp.net De gebruikersnaam die is ingelogd weergeven in een textbox? De reder hiervoor is om gebruikers storingen te kunnen loggen zonder dan weer hun eigen naam in te voeren, want ze zijn toch al met hun eigen naam ingelogd. Ik denk dat je dan met een script in het register moet duiken ofzo.

  Er wordt gebruik gemaakt van Windows 2003 terminals via een Citrix Server
 • Ja, dat is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Hoe dat zit met die citrix server zou ik niet weten. Meer info is te vinden bij MS:
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/cpref/html/frlrfsystemsecurityprincipal.asp

  Het is dus niet nodig om in het register te duiken. Iets wat asp.net (= server-side) ook nooit zal kunnen.
 • thanx annie, maar ik snap er de ballen van :) Ik ben ook nog best wel een n00b hoor. En dit ging ook allemaal om security las ik, klopt dat wel? Want in princiepe heeft het niks met beveiliging te maken wat ik wil.
 • Je moet hiervoor wel de autorisatie van je ASP.NET-applicatie veranderen naar Windows-authenticatie.

  Dit kun je aanpassen in IIS en/of web.config
 • [quote:3f022ac2cc="dadogg"]thanx annie, maar ik snap er de ballen van :) Ik ben ook nog best wel een n00b hoor. [/quote:3f022ac2cc]
  Je bent nooit te oud om te leren natuurlijk ;)
  [quote:3f022ac2cc="dadogg"]En dit ging ook allemaal om security las ik, klopt dat wel? Want in princiepe heeft het niks met beveiliging te maken wat ik wil.[/quote:3f022ac2cc]
  Ja, het klopt. De functionaliteit die jij nodig hebt zit nu eenmaal in de System.Security namespace van het .NET framework.
 • Ondertussen nog wat doorgezocht, en kom op het volgende:

  Response.write("User Name: " + Environment.UserName) uit de System namespace. Alleen die geeft de gebruiker op de server weer… omdat asp server side is… hier is zeker ook niks aan te doen?

  /edit MAW, is het niet mogelijk om gedeeltes code asp op de client uit te voeren?
 • [quote:dc1ea1cb30="dadogg"]Ondertussen nog wat doorgezocht, en kom op het volgende:
  [/quote:dc1ea1cb30]
  Hier vind je nog wat (Engelstalig) leesvoer over ASP.Net security. Je moet volgens mij aan de slag met Windows Authentication en Impersonation.
  [quote:dc1ea1cb30="dadogg"]
  /edit MAW, is het niet mogelijk om gedeeltes code asp op de client uit te voeren?[/quote:dc1ea1cb30]
  Nee. Code in Active [b:dc1ea1cb30]SERVER[/b:dc1ea1cb30] Pages is niet uit te voeren op een client, tenzij je code schrijft die een client side javascript (of vbscript) functie genereert :wink:
 • Hmm ik denk dan dat ik gek ben… Ik lees alleen maar over die security hoe jeje pagina kunt beveiligen, niet hoe je de windows logon naam op je formulier krijgt :cry: of ben ik nou echt dom?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.